Πρώτες ύλες


Εμφάνιση:
Ταξινόμηση:

EPSOM ΑΛΑΤΑ 500γρ. (ΕΣΩΤΕΡΙΚΗ/ΕΞΩΤΕΡΙΚΗ ΧΡΗΣΗ)

ΑΛΑΤΑ EPSOM (θεϊικό μαγνήσιο) χωρίς αλουμίνιοΤα άλατα Epsom είναι μια ανόργανη ένωση που αποτελείται από μαγνήσιο και θειικό άλας, και την ονομασία τους την οφείλουν σε μια αλατούχα πηγή στο Epsom του Surrey, στην Αγγλία.Το μαγνήσιο καθώς και το θειικό άλας έχουν υψηλή απορόφηση από το δέρμα, γεγονός που καθιστά τα οφέλη τους για την υγεία άμεσα προσβάσιμα. Πάνω από 325 διαφορετικά ένζυμα πάνω στο σώμα ρυθμίζονται από το μαγνήσιο, το οποίο επίσης θετική επίδραση στη μείωση φλεγμονών, ανακουφίζει..

7,80€

Αλόη Βέρα τζελ 100ml

Αλόη Βέρα τζελ 100ml To Aloe Vera Gel προέρχεται από την επεξεργασία των φύλλων του φυτού Aloe Barbadensis, το οποίο θεωρείται πως κατάγεται από τη Βόρειο Αφρική. Υπάρχουν ιστορικά στοιχεία που δείχνουν πως η Αλόη ήταν γνωστή από την εποχή των Σουμέριων (1.500 π.Χ.), ενώ η πρώτη "συστηματική" περιγραφή των ιδιοτήτων της έγινε από το Διοσκουρίδη (50 μ.Χ.).H αλόη περιέχει πάνω από 75 θρεπτικά συστατικά μεταξύ των οποίων 12 βιταμίνες, 20 μεταλλικά στοιχεία και 18 αμινοξέα. Η αλοη αποτελε..

5,00€

ΑΡΓΙΛΟΣ ΛΕΥΚΗ σκόνη 100γρ.

ΑΡΓΙΛΟΣ ΛΕΥΚΗ σκόνη 100γρ.Ταιριάζει σε όλους τους τύπους δέρματος και ιδιαίτερα στις ευαίσθητες και ξηρές επιδερμίδες. Απολεπίζει ήπια, αφήνοντας την επιδερμίδα μαλακή και λεία.Πως χρησιμοποιείται:(Ενδεικτική ποσότητα για απολέπιση προσώπου) Σε ένα κουταλάκι του γλυκού σκόνη άργιλου προσθέτουμε ανακατεύοντας όσο χλιαρό νερό χρειαστεί για να γίνει λάσπη. Απλώνουμε στο δέρμα μας.και αφήνουμε μέχρι να στεγνώσει, περίπου 15'. Πλένουμε καλά με χλιαρό νερό...

2,50€

ΑΡΓΙΛΟΣ ΠΡΑΣΙΝΗ σκόνη 100γρ.

ΑΡΓΙΛΟΣ ΠΡΑΣΙΝΗ σκόνη 100γρ.Κατάλληλη για τη λιπαρή & μεικτή επιδερμίδα, ιδιαιτέρως με τάσεις ακμής. Ρυθμίζει την έκκριση σμήγματος, και απομακρύνει τα νεκρά κύτταρα.Πως χρησιμοποιείται: (Ενδεικτική ποσότητα για απολέπιση προσώπου) Σε ένα κουταλάκι του γλυκού σκόνη άργιλου προσθέτουμε ανακατεύοντας όσο χλιαρό νερό χρειαστεί για να γίνει λάσπη. Απλώνουμε στο δέρμα μας.και αφήνουμε μέχρι να στεγνώσει, περίπου 15'. Πλένουμε καλά με χλιαρό νερό...

2,50€

Βιταμίνη Ε (Vitamin-E-acetate) 30ml

Βιταμίνη Ε (Acetate)Η βιταμίνη Ε έχει ισχυρές αντιοξειδωτικές ιδιότητες και χρησιμοποιείται σε όλα σχεδόν τα καλλυντικά που κυκλοφορούν στο εμπόριο. Προσθέτοντας βιταμίνη Ε στα λάδια βάσης που χρησιμοποιείτε (2-5%), αυξάνετε στη πράξη το "χρόνο ζωής" τους. Η βιταμίνη Ε προωθεί την παραγωγή ερυθρών αιμοσφαιρίων στην επιδερμίδα με αποτέλεσμα να απορροφούνται αποτελεσματικότερα οι υπόλοιπες βιταμίνες.Η Βιταμίνη Ε θεωρείται πως βελτιώνει σημαντικά την ελαστικότητα της επιδερμίδας και πως συμβάλει στ..

6,60€

ΓΟΜΜΑ ΑΡΑΒΙΑΣ

Αραβική γόμμα (Arabic gum) Άλλες Ονομασίες: κόμμι Το αραβικό κόμμι παρασκευάζεται από το εξίδρωμα του μίσχου και των κλαδιών των δέντρων Acacia senegal και Acacia seyal (Ακακία) στην ύπαιθρο της Σαχάρας. Η λέξη «ακακία» αποτελείται από το στερητικό «α» και τη λέξη «κακία», δηλαδή σημαίνει έλλειψη κακού. Χρησιμοποιείται ως σύμβολο της ανάστασης και της αθανασίας. Ο καπνός από το φλοιό της θεωρείται ότι κρατά μακριά τους δαίμονες. Βασικές Ιδιότητες: πηκτικό, γαλακτωματοποιητικό, στυπτικ..

4,25€

ΚΑΡΒΟΥΝΟΘΥΜΙΑΜΑ (ΑΥΘΕΝΤΙΚΟ ΓΕΡ. ΠΟΡΦΥΡΙΟΥ)

ΚΑΡΒΟΥΝΟΘΥΜΙΑΜΑ - ΚΑΡΒΟΥΝΑΚΙ & ΘΥΜΙΑΜΑ ΣΕ ΕΝΑ - ΑΥΘΕΝΤΙΚΗ ΑΓΙΟΡΕΙΤΙΚΗ ΣΥΝΤΑΓΗΤο καρβουνοθυμίαμα σε μορφή ράβδου είναι εντελώς χειροποίητο και δεν είναι ούτε το συνηθισμένο αλλά ούτε και κάποιο αρωματικό καρβουνάκι.  Δεν χρειάζεται να προσθέσετε θυμίαμα, διότι εξ ορισμού το θυμίαμα περιέχεται μέσα του.  Είναι απολύτως φυσικό με αυστηρώς παραδοσιακά συστατικά και χωρίς εύφλεκτες  ή τοξικές ύλες.  Γι’ αυτό, δεν επιβαρύνει τον χώρο, τουναντίον τον απολυμαίνει και είναι φιλικό..

4,50€

ΛΕΚΙΘΙΝΗ ΣΟΓΙΑΣ ΣΕ ΚΟΚΚΟΥΣ 100γρ.

ΛΕΚΙΘΙΝΗ ΣΟΓΙΑΣ σε κόκκους 100 γρ. (από μη-μεταλλαγμένη σόγια)Pροιόν Santiveri ΙσπανίαςΧρήσεις: Ως συμπλήρωμα διατροφής, ως πηκτικός παράγοντας στην μαγειρική και ως γαλακτωματοποιητής στην παρασκευή καλλυντικών κρεμών κ.λ.π.Η λεκιθίνη ως συμπλήρωμα διατροφής:Η λεκιθίνη σόγιας είναι μία ουσία πλούσια σε ουσιώδη πολυακόρεστα λιπαρά οξέα (απαραίτητα για τον οργανισμό), λινελαϊκά και λινολεϊκά οξέα. Αυτές οι ουσίες έχουν την ικανότητα να προσκολλώνται με τρόπο επιλεκτικό πάνω στηn χοληστερόλη..

6,50€

ΛΙΒΑΝΙ Νο1

Λιβάνι (Boswellia sacra), Olibanum, Frankincense Είναι το "δάκρυ" από την τομή του δέντρου Boswellia sacra. Η συλλογή των κόμπων (ή δακρύων) αυτών γίνεται με τον ίδιο τρόπο που παίρνουμε τη μαστίχα στη Χίο. Ιστορικά, το λιβάνι έχει χρησιμοποιηθεί για την ανακούφιση από το άσθμα, γαστρεντερίτιδα, δερματικές παθήσεις, και πολλά άλλα. Υπάρχουν σύγχρονα ευρήματα για την αντικαρκινική του δράση.Το φυσικό λιβάνι καίγεται είτε αυτούσιο όπως γινόταν από τα αρχαία χρόνια μέχρι σήμερα είτε με την μορφή ..

0,93€

Μελισσοκέρι κίτρινο (ακατέργαστο) 100γρ.

Κίτρινο Μελισσοκέρι 100γρ. Το Κίτρινο Μελισσοκέρι (Yellow Beeswax), είναι ένα φυσικό κερί που παράγεται στη κυψέλη από μέλισσες-εργάτριες του γένους Apis mellifera (Ευρωπαϊκή Μέλισσα). Το Κιτρινο Μελισσοκερι είναι το "αυθεντικό", εκείνο που προέρχεται κατευθείαν από τη κυψέλη.Το Μελισσοκερι αποτελεί ένα καταπληκτικό συστατικό, το οποίο μπορεί να προστεθεί σε μία ευρεία σειρά "home-made" καλλυντικών όπως σαπούνια, balms, lotion bars, lip balms, κεριά και βάσεις αρωμάτων. Πρόκειται γι..

3,10€

Μελισσοκέρι λευκό 100γρ.

Λευκό Μελισσοκέρι 100γρ. Το Λευκο Μελισσοκερι (White Beeswax), είναι ένα φυσικό κερί που παράγεται στη κυψέλη από μέλισσες-εργάτριες του γένους Apis mellifera (Ευρωπαϊκή Μέλισσα). Το Λευκο Μελισσοκερι προέρχεται από την επεξεργασία του Κιτρινου (χωρίς καμμία απολύτως χρήση χημικών). Το λευκό του χρώμα, το καθιστά "καταλληλότερο" για την παρασκευή καλλυντικών που πρέπει να "χρωματιστούν" (το λευκό χρώμα δεν δημιουργεί "προβλήματα" κατά τη διαδικασία "χρωματισμού"). Το Μελισσοκερι..

3,10€

Οξείδιο Ψευδαργύρου σκόνη 100γρ. (non-nano)

Οξείδιο Ψευδαργύρου σκόνη 100γρ. (non-nano)Το Οξειδιο του Ψευδαργυρου (Zinc Oxide) είναι μία λευκή σκόνη πολύ γνωστή για την ικανότητα της να προστατεύει την επιδερμίδα από τις ηλιακές ακτίνες. Το Οξείδιο του Ψευδαργύρου είναι αποτελεσματικό τόσο έναντι των ακτίνων UVA (320-400nm) όσο και των UVB (280-320nm). Όπως το Διοξείδιο του Τιτανίου έτσι και το Διοξείδιο του Ψευδαργύρου είναι απόλυτα υποαλλεργικό και ασφαλές στη χρήση του. Τα μόρια του συστατικού δεν απορροφόνται από την επ..

3,90€

Σαπουνόμαζα διάφανη γλυκερίνης 1000γρ.

Σαπουνόμαζα διάφανη γλυκερίνης 1000γρ. Η βάση σαπουνιού γλυκερίνης διαφέρει από το παραδοσιακό σαπούνι που προέρχεται από σαπωνοποίηση (αντίδραση ελαίων με καυστική σόδα). Η σύστασή της μοιάζει με τη βάση για υγρό σαπούνι χεριών ή σαμπουάν και είναι φυτικής βάσης. Είναι εύκολη στην χρήση, λιώνει στους 65o C, δεν είναι καυστική και είναι απόλυτα ασφαλής και απαλή για την επιδερμίδα. Χυτεύεται σε καλούπια σιλικόνης ή πλαστικά. Είναι πολύ ανθεκτική στην υγρασία...

7,50€

Σαπουνόμαζα λευκή γλυκερίνης 1000γρ.

Σαπουνόμαζα λευκή γλυκερίνης 1000γρ. Η βάση σαπουνιού γλυκερίνης διαφέρει από το παραδοσιακό σαπούνι που προέρχεται από σαπωνοποίηση (αντίδραση ελαίων με καυστική σόδα). Η σύστασή της μοιάζει με τη βάση για υγρό σαπούνι χεριών ή σαμπουάν και είναι φυτικής βάσης. Είναι εύκολη στην χρήση, λιώνει στους 65o C, δεν είναι καυστική και είναι απόλυτα ασφαλής και απαλή για την επιδερμίδα. Χυτεύεται σε καλούπια σιλικόνης ή πλαστικά. Είναι πολύ ανθεκτική στην υγρασία...

9,30€

Σκόνη ενεργού άνθρακα από κοκοφοίνικα 50γρ.

Σκόνη ενεργού άνθρακα από κοκοφοίνικα 50γρ. Το Charcoal Powder είναι ένα καταπληκτικό προϊόν που έχει πολλές εφαρμογές. Πρόκειται ουσιαστικά για έναν 100% καθαρό ενεργό άνθρακα (Activated Charcoal), φυτικής προέλευσης (κοκκοφοίνικας).Ο ενεργός άνθρακας έχει τη σημαντική ιδιότητα πως μπορεί να απορροφά χιλιάδες φορές το βάρος του, σε βαρέα μέταλλα, τοξίνες, δηλητήρια και άλλες χημικές ουσίες. Για το λόγο αυτό άλλωστε, χρησιμοποιείται ευρύτατα στα νοσοκομεία στις περιπτώσεις δηλ..

4,40€

Υγρή φυτική Γλυκερίνη 100ml

Υγρή φυτική Γλυκερίνη 100ml H φυτική γλυκερίνη (Glycerine Vegetable) παράγεται από τα λιπαρά έλαια της καρύδας. Προσθέτοντας μικρές ποσότητες αυτού του φυσικού καλλυντικού σε οποιαδήποτε βάση θα επιτύχετε μεταξένια, απαλή υφή και μέγιστο αποτέλεσμα των δραστικών συστατικών που αναμιγνύετε. Αυτό οφείλεται στην ιδιότητα της γλυκερίνης να λειτουργεί ως καταλύτης για την ισχυροποίηση των δεσμών των επιμέρους συστατικών ενός μίγματος. Ειδικότερα η ανάμειξη της με ανθόνερα δημιουργεί ένα..

4,00€