Όροι χρήσης

Εφαρμογή των όρων χρήσης - σύμβαση

Η παρούσα σύμβαση καλύπτει αποκλειστικά κάθε πώληση προϊόντων μέσω της ιστοσελίδας www.yperikon.gr website, εφεξής αναφερόμενη ως yperikon.gr, που λειτουργεί ως ηλεκτρονικό κατάστημα της της επχείρησης ΤΟ ΒΑΛΣΑΜΟ (ΥΠΕΡΙΚΟΝ) ιδιοκτησίας ΑΝΑΣΤΑΣΟΠΟΥΛΟΥ Α. ΒΑΣΙΛΕΙΟΥ εφεξής αναφερόμενη ως ΒΑΛΣΑΜΟ (ΥΠΕΡΙΚΟΝ). Οποιεσδήποτε αποκλίσεις από αυτήν την σύμβαση πρέπει να επιβεβαιώνονται από την ΒΑΛΣΑΜΟ (ΥΠΕΡΙΚΟΝ) εγγράφως. Οποιοιδήποτε άλλοι όροι και προϋποθέσεις αποκλείονται ρητώς.

Εφόσον επισκεφθείτε ή πραγματοποιήσετε αγορές μέσω της yperikon.gr, αποδέχεστε αυτόματα αυτούς τους όρους και προϋποθέσεις.(Ειδικά όσον αφορά τις αγορές σας, η ηλικία σας θα πρέπει να είναι άνω των 18 ετών)

Παραγγελίες
Οι παραγγελίες πρέπει να λαμβάνονται:

  • εγγράφως μέσω διαδικτύου δια της συμπληρώσεως και αποστολής της σχετικής φόρμας παραγγελίας που υπάρχει στην yperikon.gr και είναι δεσμευτικές μόνον εφόσον έγιναν δεκτές από την yperikon.gr με σχετική επιβεβαίωση παραγγελίας, η οποία καταγράφεται στα συστήματα της yperikon.gr, εμφανίζεται στην οθόνη του χρήστη και αποστέλλεται με mail κατόπιν υποβολής της παραγγελίας. Υποχρεούστε να ελέγξτε την επιβεβαίωση παραγγελίας και ενημερώστε αμέσως την yperikon.gr (το αργότερο εντός μίας ώρας από την ώρα της λήψης ηλεκτρονικής ειδοποίησης επιβεβαίωσης παραγγελίας) εγγράφως για οποιοδήποτε λάθος, άλλως τα στοιχεία που αναφέρονται στην επιβεβαίωση παραγγελίας θα εφαρμοσθούν σε αυτήν την σύμβαση.
  • μέσω εκτύπωσης της φόρμας παραγγελίας και αποστολής αυτής με φαξ στα γραφεία μας και είναι δεσμευτικές μόνον εφόσον έγιναν δεκτές από την yperikon.gr με σχετική τηλεφωνική επιβεβαίωση εφόσον δεν παρουσιάζουν λάθη.


Τιμολόγηση και όροι πληρωμής
Σε όλα τα προϊόντα συμπεριλαμβάνεται Φ.Π.Α 13 ή 23%.
Τα προϊόντα, οι τιμές, οι όροι αποστολής (τόπος, χρόνος κ.τ.λ) είναι αυτά που παρατίθενται στην επιβεβαίωση παραγγελίας σας. Η πληρωμή πραγματοποιείται πριν την παράδοση προϊόντος και μπορεί να γίνει με έναν από τους παρακάτω τρόπους πληρωμής:

  • Με οποιαδήποτε πιστωτική κάρτα Visa και Mastercard.
  • Μέσω Paypal.
  • Μέσω αντικαταβολής.
  • Με κατάθεση σε τραπεζικό λογαριασμό. Στην περίπτωση αυτή, η παραγγελία σας αποστέλλεται αφού μας στείλετε με ηλεκτρονικό μήνυμα-mail στην διεύθυνση yperikon@gmail.com το ονομαστικό καταθετήριο στο οποίο απαραίτητα θα πρέπει να αναφέρεται ο κωδικός ή το όνομα του προϊόντος που αγοράζεται συν τα έξοδα αποστολής του (ο χρόνος παράδοσης άρχεται από την ημερομηνία αποστολής του καταθετηρίου).

Ο τραπεζικός λογαριασμός στον οποίο μπορείτε να καταθέσετε τα χρήματα είναι:

  • Εθνική Τράπεζα - IBAN: GR5401102250000022594617528
  • Alpha Bank - ΙΒΑΝ: GR3901405300530002101442697

Στους παραπάνω τραπεζικούς λογαριασμούς, δικαιούχος εμφανίζεται ο ΑΝΑΣΤΑΣΟΠΟΥΛΟΣ ΑΠΟ ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ
Tα προϊόντα ή οι υπηρεσίες που πωλούνται από την yperikon.gr τιμολογούνται κατά την στιγμή της παραγγελίας. Οποιοδήποτε λάθος στην τιμολόγηση είναι αιτία ακύρωσης της παραγγελίας και θα λάβετε σχετική ειδοποίηση.


Έξοδα αποστολής
Το ύψος των εξόδων αποστολής καθορίζεται από την yperikon.gr και παρουσιάζεται με αναλυτικό τρόπο στην ιστοσελίδα της. Τα έξοδα αποστολής εξαρτώνται από την απόσταση και τον επιθυμητό χρόνο παράδοσης της παραγγελίας. Σε κάθε περίπτωση ο πελάτης θα χρεωθεί τα έξοδα αποστολής για να ολοκληρωθεί η παραγγελία του. Εφόσον δεν συμφωνείτε με τα έξοδα αποστολής ή επιθυμείτε αλλαγή του χρόνου παράδοσης, δικαιούστε εντός μίας ώρας από την ώρα λήψης της σχετικής ενημέρωσης να ζητήσετε την διόρθωση ή ακύρωση της παραγγελίας. Η πάροδος της προθεσμίας αυτής θα αποτελεί απόδειξη της συμφωνίας και αποδοχής από μέρους σας του κόστους μεταφοράς.


Παράδοση προϊόντων
Τα προϊόντα μπορούν να σας αποσταλούν σε οποιοδήποτε μέρος της Ελλάδος & της Κύπρου και μετά από συνεννόηση σε όλον τον κόσμο. Τα προϊόντα θα σας αποσταλούν στον τόπο που μας έχετε υποδείξει στην φόρμα παραγγελίας μέσω υπηρεσίας ταχυμεταφορών / Courier. Αποστολές θα πραγματοποιούνται καθημερινά, εκτός Σαββάτου, Κυριακής και αργιών. Ο χρόνος παράδοσης που αναφέρεται στο yperikon.gr είναι κατά προσέγγιση.
Κίνδυνος ζημιάς ή απώλειας προϊόντων
Η αποστολή των παραγγελθέντων από τους πελάτες προϊόντων γίνεται από το yperikon.gr και τα προιόντα καλύπτονται από ασφάλιση για ζημιά ή απώλεια κατά τη μεταφορά. Μετά την παράδοση του προϊόντος στον πελάτη η ασφάλιση λήγει.


Ιδιάζουσες συνθήκες
Το yperikon.gr δεν ευθύνεται για τυχόν καθυστερήσεις στην εκτέλεση της παραγγελίας, συμπεριλαμβανομένης της παράδοσης, που οφείλονται σε ιδιάζουσες συνθήκες και δικαιούται παράταση στον χρόνο εκτέλεσης. Ενδεικτικά παραδείγματα μπορεί να είναι προβλήματα των προμηθευτών / μεταφοράς / παραγωγής, διακυμάνσεις των συναλλαγματικών ισοτιμιών, απεργίες, τρομοκρατικές ενέργειες, πόλεμος, κυβερνητικές ή νομοθετικές πράξεις και φυσικές καταστροφές. Εάν η συνολική καθυστέρηση διαρκέσει πλέον των 2 μηνών, η παρούσα σύμβαση μπορεί να καταγγελθεί από οποιονδήποτε συμβαλλόμενο χωρίς αποζημίωση.


Εγγυήσεις
Το Yperikon.gr σας παρέχει εγγύηση για τα προϊόντα με το σήμα yperikon.gr και μόνο γι'αυτά. Οι εγγυήσεις των υπόλοιπων προσφερόμενων προϊόντων είναι εκείνες που προσφέρονται από τους κατασκευαστές τους, όπου αυτές προσφέρονται. Η ΒΑΛΣΑΜΟ (ΥΠΕΡΙΚΟΝ) δεν παρέχει εγγύηση ούτε εγγυάται προστασία για καταλληλότητα πωλούμενου προϊόντος, για οποιονδήποτε συγκεκριμένο σκοπό χρήσης του.


Copyright
Το σύνολο του περιεχομένου και των εμπορικών σημάτων που βρίσκεται στο yperikon.gr είναι αποκλειστικής ιδιοκτησίας του ΒΑΛΣΑΜΟ (ΥΠΕΡΙΚΟΝ) και προστατεύεται από τους Ελληνικούς και Διεθνείς νόμους περί προστασίας των πνευματικών δικαιωμάτων. Απαγορεύεται ρητώς η αναπαραγωγή, αντιγραφή, πώληση, μεταπώληση, επίσκεψη ή οποιαδήποτε μορφή εκμετάλλευσης, μέρους ή του συνόλου της ιστοσελίδας, για οποιοδήποτε εμπορικό σκοπό χωρίς την έγγραφη συγκατάθεση της ΒΑΛΣΑΜΟ (ΥΠΕΡΙΚΟΝ).
Τροποποίηση όρων και προϋποθέσεων
Το yperikon.gr διατηρεί το δικαίωμα να τροποποιήσει ή να ανανεώσει τους όρους και τις προϋποθέσεις συναλλαγών. Η τροποποίηση ή ανανέωση θα ισχύσει από την στιγμή που θα ενημερωθεί σχετικά το παρόν κείμενο για οποιαδήποτε αλλαγή.
Εφαρμοστέο δίκαιο
Η παρούσα Σύμβαση θα διέπεται από το Ευρωπαϊκό και το Ελληνικό Δίκαιο, ιδίως τα νομοθετήματα που ρυθμίζουν θέματα σχετικά με το ηλεκτρονικό εμπόριο, τις πωλήσεις από απόσταση και την προστασία των καταναλωτών, και θα υπάγεται στην αποκλειστική δικαιοδοσία των δικαστηρίων των Πατρών. Το δίκαιο αυτό αποτελείται από τους κάτωθι νόμους:

  • Ν. 2472/1997 για την προστασία του ατόμου από την επεξεργασία δεδομένων προσωπικού χαρακτήρα όπως έχει συμπληρωθεί με τις αποφάσεις του Προέδρου της Επιτροπής Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων, τα Π. Δ. 207/1998 και 79/2000 και το άρθρο 8 του Ν. 2819/2000.
  • N. 2774/1999 και oδηγίες του ευρωπαϊκού δικαίου (οδηγίες 95/46/ΕΚ και 97/66/ΕΚ όπως και 2000/31/ΕΚ όπως συμπληρώθηκε με το Π.Δ 131/2003) καθώς και τον Ν. 2251/1994 περί προστασίας καταναλωτών.


Προσωπικά δεδομένα
Το yperikon.gr σας ενημερώνει ότι όταν προβαίνετε σε αγορές από την ιστοσελίδα της, είναι απαραίτητο να παρέχετε ορισμένες πληροφορίες που σχετίζονται με προσωπικά δεδομένα, οι οποίες θα τύχουν επεξεργασίας αυτομάτως και θα ενσωματωθούν σε αυτοματοποιημένα αρχεία, τα οποία προηγουμένως έχουν γνωστοποιηθεί στην αρμόδια Αρχή Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων και για τα οποία το yperikon.gr τυγχάνει Υπεύθυνος Επεξεργασίας.
Η συλλογή και η αυτοματοποιημένη επεξεργασία των προσωπικών δεδομένων έχει σαν σκοπό την καταγραφή της συμβατικής εμπορικής σχέσης με το yperikon.gr, τον έλεγχο, βελτίωση και προσαρμογή σε προτιμήσεις και επιλογές σχετικά με προϊόντα και υπηρεσίες και την αποστολή με ηλεκτρονικά ή παραδοσιακά μέσα διοικητικών, τεχνολογικών, οργανωτικών ή εμπορικών πληροφοριών για προϊόντα και υπηρεσίες τo yperikon.gr.
Σε οποιαδήποτε στιγμή έχετε το δικαίωμα πρόσβασης στο αρχείο, διόρθωσης, διαγραφής και προβολής αντιρρήσεων οποτεδήποτε σχετικά με την επεξεργασία δεδομένων που σας αφορούν. Εξάλλου, η συγκατάθεσή σας μπορεί να ανακληθεί σε οποιαδήποτε στιγμή. Για τον λόγο αυτό μπορείτε να αποστείλετε επιστολή στην διεύθυνση της ΒΑΛΣΑΜΟ (ΥΠΕΡΙΚΟΝ) (Πατρέως 43 - Τ.Κ 26221 Πάτρα) ή να στείλετε e-mail στην ακόλουθη διεύθυνση: yperikon@gmail.com
Το yperikon.gr έχει αναπτύξει νόμιμα μέτρα προστασίας στις εγκαταστάσεις, τα συστήματα και τα αρχεία της. Επιπλέον, το yperikon.gr εγγυάται την εμπιστευτικότητα των Προσωπικών Δεδομένων, ωστόσο το Yperikon.gr μπορεί να αποκαλύψει στις αρμόδιες Δημόσιες Αρχές Προσωπικά Δεδομένα ή οποιεσδήποτε άλλες πληροφορίες που κατέχει ή είναι προσβάσιμες μέσω των συστημάτων της, εφόσον αυτό υπαγορεύεται από κάποια εφαρμοστέα διάταξη νόμου
Εσείς εγγυάστε και φέρετε την ευθύνη για την αλήθεια, ακρίβεια, εγκυρότητα, γνησιότητα, συνάφεια των Προσωπικών Δεδομένων που γνωστοποιείτε στο yperikon.gr.
Το yperikon.gr παρέχει τη δυνατότητα στους χρήστες της και σε όσους διενεργούν αγορές μέσω της ιστοσελίδας της την επιλογή στην πληροφόρηση για κάθε νέο προϊόν που διαθέτει στην αγορά και για άλλες τυχόν προσφορές, διακανονισμούς πληρωμής κλπ, με την αποστολή διαφημιστικών - ενημερωτικών μηνυμάτων (newsletters) στην ηλεκτρονική ή ταχυδρομική τους διεύθυνση. Δίδεται δε πάντοτε στους χρήστες η δυνατότητα διακοπής της λήψης διαφημιστικών- ενημερωτικών μηνυμάτων (newsletters).


Ασφάλεια συναλλαγών
Το yperikon.gr θεωρεί την ασφάλεια των προσωπικών σας δεδομένων ως υποχρέωση. Γνωρίζουμε την ευθύνη μας να διατηρήσουμε ως εμπιστευτικές οποιεσδήποτε πληροφορίες σχετικές με τους πελάτες μας περιέλθουν στην κατοχή μας είτε μέσω του newsletter είτε μέσω της πληρωμής σας. Προστατεύουμε τα προσωπικά σας δεδομένα με υψηλών προδιαγραφών ασφάλεια, τόσο κατά την παραλαβή των δεδομένων, όσο και κατά τη διάρκεια της διατήρησης των δεδομένων.
Όλες οι συναλλαγές καρτών, είτε πιστωτικών, είτε αναλήψεων, είτε προπληρωμένων πραγματοποιούνται μέσω του συστήματος πληρωμών της τράπεζας Πειραιώς η οποία αναγνωρίζοντας τη σημασία της ασφάλειας των ηλεκτρονικών συναλλαγών, έχει λάβει όλα τα απαραίτητα μέτρα ώστε να παρέχει υπηρεσίες πληρωμών με τη μέγιστη δυνατή ασφάλεια.
Στο σημερινό περιβάλλον, η ασφάλεια των συναλλαγών είναι θέμα καθοριστικής σημασίας για όλες τις επιχειρήσεις και οργανισμούς.


Eπιστροφές προϊόντων
Επιστροφές γίνονται δεκτές μόνο εφόσον τα προϊόντα που επιθυμείτε να επιστρέψετε βρίσκονται στην ίδια κατάσταση στην οποία τα παραλάβατε, χωρίς δηλαδή να έχει αποσφραγισθεί η ταινία ασφαλείας ή να έχει παραβιασθεί η συσκευασία τους, μαζί με την απόδειξη λιανικής πώλησης. Αν έχετε αγοράσει προϊόντα που έχει ανοιχτεί η συσκευασία τους, λόγω της ιδιαιτερότητας τους και για λόγους υγιεινής-προστασίας των πελατών μας δεν δεχόμαστε αλλαγές.
Για την επιθυμία σας να μας επιστρέψετε τα προϊόντα που αγοράσατε από την yperikon.gr θα πρέπει να μας ειδοποιήσετε εγγράφως με ηλεκτρονικό μήνυμα στο yperikon@gmail.com αναφέροντας ημερομηνία/αριθμό παραστατικού αγοράς όπως και την αιτιολογία της επιστροφής) εντός 14 ημερών. Υπό την προϋπόθεση ότι θα λάβετε έγγραφη έγκριση επιστροφής από την yperikon.gr θα επιστρέψετε τα προιόντα στην έδρα της επιχείρησης.

Σε περίπτωση επιστροφής των προϊόντων και αναλόγως αφενός με τον τρόπο που επιλέξατε να πληρώσετε την παραγγελία σας και αφετέρου τον τρόπο που θα πραγματοποιηθεί η επιστροφή τους, η επιστροφή των χρημάτων σας θα ολοκληρωθεί εντός 30 ημερών από την ημερομηνία που θα παραλάβουμε τα προϊόντα. Η επιστροφή μπορεί να γίνεται με πίστωση λογαριασμού σας που θα γνωστοποιήσετε στην yperikon.gr.

Τα έξοδα επιστροφής των προιόντων επιβαρύνουν τον αγοραστή.Απεικόνιση προϊόντων
Οι φωτογραφίες είναι για την παρουσίαση και ενδεχομένως να μην απεικονίζουν πάντα ακριβώς το προϊόν που αποστέλλουμε.


Αποποίηση Ιατρικής ευθύνης
Οι πληροφορίες που αναρτώνται στην ιστοσελίδα μας σχετικά με θέματα υγείας, έχουν καθαρά ενημερωτικό χαρακτήρα και δεν αποτελούν ιατρική συμβουλή. Για κάθε ιατρικό θέμα που αφορά την υγεία σας, ο μόνος αρμόδιος  για να σας συμβουλεύσει είναι ο προσωπικός σας ιατρός.


Στοιχεία επιχείρησης
ΑΝΑΣΤΑΣΟΠΟΥΛΟΣ ΒΑΣΙΛΗΣ
Πατρέως 43, 26221 Πάτρα
Τηλ.: 2610 221354
Email: yperikon@gmail.com