Πως θα αντιμετωπίσετε τις πέτρες στα νεφρά με βοτανικό τσάι

yperikon 27/11/2018 9954 0 0

Πως θα αντιμετωπίσετε τις πέτρες στα νεφρά με βοτανικό τσάι

Πως θα αντιμετωπίσετε τις πέτρες στα νεφρά με βοτανικό τσάι ...


Ο σχηματισμός εναποθεμάτων στα νεφρά (λίθων ή άμμου), είναι ένα συνηθισμένο πρόβλημα του ουροποιητικού που ανταποκρίνεται καλά στην φυτοθεραπεία. Για να αντιμετωπιστούν με βοτανική αγωγή, συνήθως συνδυάζουμε αντιλιθικό βότανο για να διαλυθούν οι πέτρες ή να βοηθήσει στην αποβολή τους, διουρητικό για να αυξήσουμε τα υγρά που περνούν από τα νεφρά και να διευκολύνουμε την αποβολή των εναποθεμάτων και τέλος μαλακτικά για να προφυλάξουμε τις βλεννογόνες μεμβράνες από ερεθισμό λόγω τριβής. Παρακάτω σας παραθέτουμε ένα μίγμα βοτάνων, ιδιαίτερα δημοφιλών στην Κρήτη, με αυτές τις δράσεις …


Προσθέτουμε  ίσα μέρη από:


•    Κυπαρισσάκι ή Πολύκομπο (Satureia Juliana)

•    Σκορπίδι (Ceterach officinarum)

•    Γένια Καλαμποκιού (Zea Mays)


Χρησιμοποιείται ως αφέψημα:
Σιγοβράζουμε 1,5-2 κουταλάκια του γλυκού σε 1 κούπα νερό  για 7-10'. Πίνουμε αργά 2 φλιτζάνια την ημέρα για μία εβδομάδα με 10 ημέρες.Το άρθρο του Βασίλη Αναστασόπουλου δημοσιεύθηκε στο περιοδικό "ΤΕΤΑΡΤΟ" των Πατρών.
*Το παραπάνω άρθρο έχει καθαρά ενημερωτικό χαρακτήρα και δεν αποτελεί ιατρική συμβουλή. Για κάθε ιατρικό θέμα που αφορά την υγεία σας, ο μόνος αρμόδιος για να σας συμβουλεύσει είναι ο προσωπικός σας ιατρός.

Tags: νεφρολιθιαση πετρες νεφρων αμμος νεφρων

Write a Comment