Ανακουφίστε την ανοιξιάτικη αλλεργία με βότανα!

Δημοσιέυτηκε από yperikon 04/03/2017 0 Σχόλια Φτιάξτο μόνος σου,

ΒΟΤΑΝΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΛΛΕΡΓΙΚΗ ΡΙΝΙΤΙΔΑ

 

Ο πυρετός εκ χόρτου και η αλλεργική ρινίτιδα προκαλούνται από μια ανοσολογική  βότανα για αλλεργική ρινίτιδααντίδραση σε κάποια εξωτερική αλλεργιογόνα ουσία. Για να φροντίσουμε και να ανακουφίσουμε τα συμπτώματα, μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε το ακόλουθο μείγμα, το οποίο έχει αποδειχθεί εξαιρετικά αποτελεσματικό σε αρκετές περιπτώσεις.

Η θεραπεία καλό θα είναι να αρχίζει κάθε φορά τουλάχιστον ένα μήνα πριν την εποχή που εμφανίζεται η αλλεργία, διότι οι ιδιότητες των βοτάνων χρειάζονται κάποιο χρόνο για να επιδράσουν .

 

Προσθέτουμε ίσα μέρη από τα παρακάτω βότανα:

 

ΑΝΘΗ ΣΑΜΠΟΥΚΟΥ (Sambucus nigra): Τα άνθη του περιέχουν φλαβονοειδή, τανίνες, αιθέριο έλαιο. Είναι το καλύτερο όπλο κατά της καταρροής (γρίπη, κρυολόγημα) και κατά κάθε καταρροϊκής φλεγμονής του ανώτερου αναπνευστικού συστήματος.

ΕΥΦΡΑΣΙΑ (Euphrasia officinalis), που είναι ένα εξαιρετικό βότανο για τα προβλήματα των βλεννογόνων μεμβρανών. Όταν χρησιμοποιείται εσωτερικά λειτουργεί ως εξαίρετο αντικαταρροϊκό και έτσι είναι κατάλληλο για αλλεργική ρινίτιδα, ιγμορίτιδα και άλλες συμφορητικές καταστάσεις. Εξωτερικά ως κομπρέσα για τα ευαίσθητα μάτια.

ΤΣΟΥΚΝΙΔΑ (Urtica dioica) που είναι γνωστό λαϊκό φάρμακο και χρησιμοποιείται σε αλλεργικό κατάρρου και σε άλλες μορφές αλλεργίας, ενώ βοηθά στην αποσυμφόρηση και ανακουφίζει από τη φλεγμονή.


Πώς να το χρησιμοποιήσω;
Έγχυμα: Ρίξτε 1 κουταλάκι του γλυκού από το μείγμα σε ένα φλιτζάνι βραστό νερό και αφήστε το για 10 λεπτά. Πίνεται ζεστό, 3 φορές την ημέρα.

 

*Το άρθρο έχει καθαρά ενημερωτικό χαρακτήρα και δεν αποτελεί ιατρική συμβουλή. Για κάθε ιατρικό θέμα που αφορά την υγεία σας, ο μόνος αρμόδιος  για να σας συμβουλεύσει είναι ο προσωπικός σας ιατρός

 

Αφήστε το σχόλιο σας