ΙΠΠΟΦΑΕΣ (ΕΛΛΗΝΙΚΟ) ΒΑΜΜΑ – 50ml

ΙΠΠΟΦΑΕΣ (ΕΛΛΗΝΙΚΟ) ΒΑΜΜΑ – 50ml

«Οι φωτογραφίες είναι για την παρουσίαση και ενδεχομένως να μην απεικονίζουν πάντα ακριβώς το προιόν που αποστέλλουμε.»

Βάμμα Ιπποφαούς – 50ml
Ιπποφαές – Το Superfood της φύσης.

Προέλευση προϊόντος: Ελληνικό Ιπποφαές

Δοσολογία: 10 φυτικές σταγόνες σε ένα ποτήρι νερό. Πίνουμε έως 2 φορές την ημέρα.


Το βάμμα των φύλλων ιπποφαούς

θεωρείται η πιο αγνή βιταμίνη της φύσης. Το ιπποφαές περιέχει 190 πολύτιμες ουσίες, οι περισσότερες από τις οποίες έχουν ισχυρή αντιοξειδωτική δράση και βρίσκονται στα φύλλα.

Οι φυτικές σταγόνες είναι το εκχύλισμα των φύλλων του ιπποφαούς που παρέχουν στον οργανισμό άμεσα και αποτελεσματικότερα τις ευεργετικές του ιδιότητες. Επιπλέον το ιπποφαές χαρακτηρίζεται από υψηλή περιεκτικότητα σε Βιταμίνη Ε που δρα με σκοπό να επιβραδύνει τη γήρανση των κυττάρων, όπως επίσης και βιταμίνη Α για την καλή υγεία των ματιών και του δέρματος. Περιέχει όλα τα μέταλλα, ασβέστιο, κάλιο κτλ., τα οποία καθίστανται απαραίτητα για την πνευματική και σωματική υγεία.

Επιπροσθέτως το βάμμα από τα φύλλα του ιπποφαές περιέχει β- καροτίνη και το λυκοπένιο που είναι ικανά να αποτρέπουν την καταστροφή των κυττάρων λόγω οξείδωσης και της αντικαρκινικής δράσης. Το ιπποφαές είναι πλούσιο σε πολυακόρεστα λιπαρά οξέα που είναι ισχυρή πηγή φυτικών λιπαρών οξέων, απαραίτητα στον οργανισμό για την καλή λειτουργία του εγκεφάλου, του νευρικού, του ανοσοποιητικού και του αναπαραγωγικού συστήματος ενώ προστατεύουν από καρδιαγγειακές παθήσεις και περιορίζουν τα επίπεδα της κακής χοληστερίνης στο αίμα. Σίγουρα όλα τα παραπάνω είναι μόνο μερικά από τα πολύτιμα συστατικά που μας χαρίζει ο ευεργετικός αυτός καρπός, που έχει ελάχιστες θερμίδες.

Η κατανάλωσή των φυσικών σταγόνων με ιπποφαές προσφέρει στον ανθρώπινο οργανισμό τόνωση, ενέργεια, γρήγορη ανάρρωση και επούλωση πληγών.

Ρυθμίζει τον μεταβολισμό και ενισχύει το ανοσοποιητικό σύστημα είναι ικανό να αντιμετωπίσει παθήσεις στο συκώτι και στο έντερο όπως επίσης και την υπερπλασία του προστάτη. Ρυθμίζει τα επίπεδα της καλής χοληστερίνης και επομένως προστατεύει από καρδιαγγειακά προβλήματα. Αντιμετωπίζει δερματικά προβλήματα, όπως εκζέματα και ακμή και ανακουφίζει από πόνους περιόδου και εμμηνόπαυσης.

Ο καρπός έχει υψηλή περιεκτικότητα σε βιταμίνη C περίπου 15 φορές περισσότερη από το πορτοκάλι και για αυτό κατατάσσεται στις πιο πλούσιες πηγές, από τα φυτά, σε βιταμίνη C. Ο καρπός ακόμα είναι πλούσιος σε καροτενοειδή, βιταμίνη E, αμινοξέα, μέταλλα, β-σιτοστερόλη και πολυφαινολικά οξέα. Σύμφωνα με τους ερευνητές, το σημαντικότερο επιστημονικό εύρημα για το ιπποφαές δεν είναι μόνο ότι περιέχει πολύτιμες ουσίες για την υγεία του ανθρώπου, αλλά και το ότι τόσο οι συγκεντρώσεις τους όσο και ο συνδυασμός τους έχουν συνταιριαστεί από τη φύση με τέτοιον τρόπο, ώστε να προσφέρουν την καλύτερη δυνατή κάλυψη στον ανθρώπινο οργανισμό.

Δοσολογία: Τα βάμματα (φυτικές σταγόνες) είναι εκχύλισμα του βοτάνου ώστε να παίρνει ο οργανισμός σε μέγιστο βαθμό τις ιδιότητες τους.

Διατηρούν όλα τα ενεργά συστατικά τους.

Είναι απλές στην λήψη τους και απόλυτα φυσικές. Θεωρείται ένας από τους καλύτερους και αποτελεσματικότερους τρόπους χρήσης των βοτάνων.

Προτεινόμενη χρήση τουλάχιστον ένα μήνα.


Προσοχή!
Τα συμπληρώματα διατροφής δεν πρέπει να χρησιμοποιούνται ως υποκατάστατα μιας ισορροπημένης δίαιτας και δεν αποτελούν ιατρική συνταγή. Ειδικά εάν λαμβάνετε φαρμακευτικά σκευάσματα ή αντιμετωπίζετε προβλήματα υγείας, συμβουλεύετε τον ιατρό σας πριν από την λήψη.

Γράψτε μια αξιολόγηση

Παρακαλώ συνδεθείτε ή δημιουργήστε λογαριασμό για να αξιολογήσετε

Τρόποι χρήσης των Βοτάνων

 

Αφέψημα

 

Τοποθετούμε σε ένα μπρίκι ή ένα μικρό κατσαρολάκι την απαιτούμενη ποσότητα νερού μαζί με το βότανο. Τα σιγοβράζουμε για 5 έως 15 λεπτά σύμφωνα με τις οδηγίες, μετρώντας από την στιγμή που το νερό έχει αρχίσει να βράζει. Συνήθως αφέψημα φτιάχνουμε όταν χρησιμοποιούμε τα σκληρά μέρη του βοτάνου, όπως ρίζες, φλοιό, βλαστούς, καρπούς και σκληρά φύλλα, γιατί αυτά χρειάζονται πιο έντονη επεξεργασία για να μας δώσουν τα πολύτιμα συστατικά τους. Όταν είναι έτοιμο, σουρώνουμε και πίνουμε. Αν η γεύση δεν είναι ευχάριστη προσθέτουμε μέλι ή μαύρη ζάχαρη. Για ένα φλυτζάνι ρίχνουμε 1-2 κουταλιές του γλυκού από το βότανο. Για φύλλα, 4-5 φυλλαράκια συνήθως είναι αρκετά.

 

Έγχυμα

 

Βάζουμε το βότανο σε ένα μπρίκι ή μια τσαγιέρα, που περιέχει νερό που μόλις έχει βράσει και το έχουμε βγάλει από τη φωτιά. Σκεπάζουμε πάντα, ώστε να μην εξατμίζονται οι πτητικές τους ουσίες, που είναι και οι χρησιμότερες. Το αφήνουμε σκεπασμένο από 5 έως 15 λεπτά σύμφωνα με τις οδηγίες. Όταν είναι έτοιμο, σουρώνουμε και πίνουμε. Οι δοσολογίες είναι οι ίδιες με του αφεψήματος. Έγχυμα φτιάχνουμε από τα άνθη, τα φύλλα και γενικά από τα πιο ευαίσθητα μέρη του βοτάνου που δεν είναι τόσο σκληρά. Προτιμούμε το έγχυμα από το αφέψημα, όταν το βότανο μας το επιτρέπει, προκειμένου να πάρουμε το δυνατόν περισσότερες από τις ευεργετικές του ιδιότητες.

 

Έγχυμα σε λάδι

 

Η έγχυση προκύπτει όταν τοποθετήσουμε φρέσκα βότανα μέσα σε δοχείο με λάδι (συνήθως παρθένο ελαιόλαδο) και  αν το αφήσουμε στον ήλιο για ορισμένες μέρες ανάλογα με το βότανο. Απελευθερώνονται έτσι οι δραστικές ουσίες του φυτού μέσα στο λάδι και διατηρούνται αναλλοίωτες για μεγάλο χρονικό διάστημα αν το φυλάξουμε σφραγισμένο σε σκοτεινό και ξηρό μέρος. Από τα πιο γνωστά εγχύματα σε λάδι είναι το βαλσαμόλαδο.

 

Βάμμα

 

Είναι έγχυση του βοτάνου στο καθαρό οινόπνευμα ή αλκοόλ για μερικές μέρες. Το οινόπνευμα βοηθάει στην ευκολότερη διάλυση και απορρόφηση των ενεργών συστατικών και ουσιών του βοτάνου. Για οικιακή χρήση είναι κατάλληλα τα αλκοολούχα ποτά (βότκα, τζιν, άσπρο ρούμι, τσίπουρο, ρακί) με 40-50 βαθμούς.Χρησιμοποιούμε καθαρό φυτικό αλκοόλ και σε γενική αναλογία 1:5 (ένα μέρος βοτάνου σε 5 μέρη αλκοόλ). Τοποθετούμε σε σκουρόχρωμο μπουκάλι το βότανο και το γεμίζουμε με αλκοόλ μέχρι να το σκεπάσει εντελώς. Το αφήνουμε σε σκιερό μέρος για τουλάχιστον 10 ημέρες και ανακατεύουμε αναποδογυρίζοντας το μπουκάλι κάθε 2-3 μέρες. Όταν είναι έτοιμο, σουρώνεται και φυλάσσεται σε σκουρόχρωμα μπουκάλια παραμένοντας αναλλοίωτο για τουλάχιστον 2χρόνια). Χρησιμοποιείται είτε εξωτερικά, είτε πίνετε 1 κουταλάκι του γλυκού διαλυμένο σε νερό ή χυμό μια-δυο φορές την ημέρα ανάλογα με τη θεραπεία.

 

Σιρόπι

 

Το σιρόπι παρασκευάζεται με την ανάμιξη εγχύματος ή αφεψήματος του βοτάνου με μέλι ή ακατέργαστη ζάχαρη σε γενική αναλογία 2:1. Αφού ζεστάνουμε το μίγμα το ανακατεύουμε ώστε να ομογενοποιηθεί και το τοποθετούμε σε σκούρα μπουκαλάκια. Πίνετε άφοβα 2-3 κουταλάκια του γλυκού την ημέρα όταν υποδεικνύεται από την θεραπεία. Διατηρείται σε δροσερό και σκιερό μέρος για 6 μήνες περίπου.

 

Κατάπλασμα

 

Το φρέσκο συνήθως βότανο ψιλοκόβεται και βράζεται για μερικά λεπτά σε νερό. Στη συνέχεια αφαιρούμε το νερό και το τοποθετούμε στην πάσχουσα περιοχή για 2-3 ώρες, συγκρατώντας το με αποστειρωμένη γάζα, επίδεσμο ή βαμβάκι.

 

Αλοιφή

 

Χρησιμοποιώντας έγχυμα βοτάνων ή το ελαιό του και  φυσικό κερί μέλισσας φτιάχνουμε αλοιφή.

 

 

 

  • Κωδικός Προϊόντος: BAM-17
  • Διαθεσιμότητα: Διαθέσιμο
  • 8,60€

Εάν επιθυμείτε να παραγγείλετε μεγαλύτερες ποσότητες από τις προτεινόμενες, παρακαλούμε να επικοινωνήσετε μαζί μας

Ετικέτες: β- καροτίνη, λυκοπένιο, Βιταμίνη Ε, βιταμίνη Α, ιπποφαες