ΠΙΠΕΡΟΡΙΖΑ (ΤΖΙΝΤΖΕΡ) ΒΙΟ

ΠΙΠΕΡΟΡΙΖΑ (ΤΖΙΝΤΖΕΡ) ΒΙΟ

«Οι φωτογραφίες είναι για την παρουσίαση και ενδεχομένως να μην απεικονίζουν πάντα ακριβώς το προιόν που αποστέλλουμε.»

Πιπερόριζα -Τζίντζερ (Zingiber off.), Ginger
βιολογικής γεωργίας από την Σρι Λάνκα
Άλλες Ονομασίες: Πιπερόριζα, Τζίντζερ
Βασικές Ιδιότητες: Αντιφλεγμονώδες, αντιεμετικό, διεγερτικό της πεπτικής λειτουργίας, τονωτικό του ανοσοποιητικού, διεγείρει την κυκλοφορία του αίματος, εφιδρωτικό,
βακτηριοκτόνο

Θεραπευτική χρήση: για την Ναυτία, την Οστεοαρθρίτιδα, για Πονοκέφαλο & Ημικρανίες, Επιληψία (σε συνδυασμό με άλλα βότανα, Δυσπεψία, κοιλιακό Φούσκωμα, Πρωινή αδιαθεσία, Ναυτία και εμετός μετά από
χειρουργείο και μετά από Χημειοθεραπεία, στον Ίλιγγο

Μαγειρική χρήση: Έχει πιπεράτο και λεμονάτο άρωμα. Η αποξηραμένη ρίζα του τζίντζερ χρησιμοποιείται για γλυκίσματα, επιδόρπια , μαρινάδες και λεμονάτα. Το φρέσκο τζίντζερ δίνει το μοναδικό του άρωμα στα λαχανικά, στο κρέας, στα πουλερικά, στα ψάρια, στις σούπες και το ρύζι.
Έχει χρήση στην αρωματοποιία και την ποτοποία (οι Κερκυραίοι χρησιμοποιούν την πιπερόριζα για να φτιάξουν το χαρακτηριστικό ποτό τους τη τζιτζιμπύρα). Μπορεί να αρωματίσει το τσάι ή τα ροφήματα σας.


Πως χρησιμοποιείται:
Για γενική χρήση προσθέστε μισό με ένα κουταλάκι του γλυκού αποξηραμένης ρίζας σε σκόνη σε ένα ζεστό ρόφημα ή νλυκού ερό.
Μπορείτε επίσης να βράσετε 1 κουτ. γλυκού φρέσκια ρίζα σε ένα φλιτζάνι νερό για 5' και να πίνετε όποτε χρειάζεται.
Για την ναυτία, μπορούν να ληφθούν 0,5 γρ. αποξηραμένου τζίντζερ σε σκόνη μισή έως μία ώρα πριν το ταξίδι και στην συνέχεια 0,5 γρ. κάθε 2-4 ώρες όσο είναι απαραίτητο.
Τα παιδιά κάτω των 6 ετών θα πρέπει να χρησιμοποιούν την μισή από την ποσότητα των ενηλίκων. Για την ναυτία σε εγκυμοσύνη οι γυναίκες μπορούν να λαμβάνουν μέχρι και 1 γρ. την ημέρα όταν χρειαστεί και όχι σε μόνιμη βάση.

Ιδιαίτερες προφυλάξεις:
Οι παρενέργειες του τζίντζερ/πιπερόριζας είναι σπάνιες όταν χρησιμοποιείται σύμφωνα με τις συστάσεις. Κάποια άτομα ευαίσθητα ίσως νιώσουν καούρα.
Άτομα με ιστορικό χολολιθίασης θα πρέπει να συμβουλευτούν τον γιατρό τους πριν την χρήση πιπερόριζας.
Η βραχυπρόθεσμη χρήση του Τζίντζερ για ναυτία και εμετό κατά την διάρκεια της εγκυμοσύνης δεν φαίνεταινα εμφανίζει προβλήματα ασφάλειας. Ωστόσο δεν συνιστάται μακρόχρονη χρήση κατά την εγκυμοσύνη.
Εάν χρησιμοποιείτε Τζίντζερ θα πρέπει να ενημερώνετε τον γιατρό σας πριν από κάποια εγχείρηση καθώς η πιπερόριζα μπορεί να αυξήσει την αιμορραγία.

Γράψτε μια αξιολόγηση

Παρακαλώ συνδεθείτε ή δημιουργήστε λογαριασμό για να αξιολογήσετε

Οδηγίες φύλαξης & χρήσης των μπαχαρικών σας

 

Συμβουλές αποθήκευσης των μπαχαρικών σας

 

Η φρεσκάδα των μπαχαρικών και των βοτάνων μπορεί να διατηρηθεί περισσότερο, εφόσον αποθηκεύονται σε αεροστεγή δοχεία.

 

Κρατήστε τα μακριά από θερμότητα, υγρασία και άμεσο ηλιακό φως. Τα στοιχεία αυτά επιταχύνουν την απώλεια της γεύσης  και του  αρώματος των μπαχαρικών και βοτάνων. Αποφύγετε την αποθήκευση πάνω από σώματα θέρμανσης, πλυντήριο πιάτων, νεροχύτη ή κοντά σε παράθυρο.

 

Τα μπαχαρικά δεν πρέπει να αποθηκεύονται στον καταψύκτη. Η κατάψυξη δεν παρατείνει τη διάρκεια ζωής των αποξηραμένων μπαχαρικών και βοτάνων που χρησιμοποιούνται τακτικά. Εάν είναι αποθηκευμένα στην κατάψυξη, και επανειλημμένα αφαιρούνται για χρήση,  η συμπύκνωση που θα προκληθεί μέσα στα δοχεία  θα επιταχύνει την απώλεια της γεύσης και του αρώματος.

 

Πάντα να κλείνετε καλά τα δοχεία μπαχαρικών μετά από κάθε χρήση.

 


Μέσος όρος διάρκεια ζωής των Μπαχαρικών – Αρωματικών φυτών:

 

Μπαχαρικά: Τριμμένα- 3 χρόνια   Ολόκληρα - 4 χρόνια

Αρωματικά φυτά: 1-3 έτη

Σπόροι: 4 έτη, εκτός από σπόρους παπαρούνας και σουσαμιού: 2 χρόνια

Εκχυλίσματα: 4 έτη, εκτός από το εκχύλισμα βανίλιας, το οποίο έχει απεριόριστη διάρκεια ζωής

Καρυκεύματα / μείγματα: 1-2 χρόνια


 

Πώς να προφυλάξετε και να ελέγξετε την  φρεσκάδα των μπαχαρικών

 

Τα ολόκληρα Μπαχαρικά και μυρωδικά  διατηρούν τη φρεσκάδα τους περισσότερο από εκείνα που είναι  τριμμένα.

 

Τα Μπαχαρικά-Αρωματικά φυτά δεν χαλάνε, αλλά χάνουν την δύναμή τους. Παλιά και ασθενή  καρυκεύματα δεν θα αποδώσουν τη γεύση που πρέπει.

 

Τα Μπαχαρικά και τα Αρωματικά φυτά θα διατηρηθούν φρέσκα  για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα, εάν είναι αποθηκευμένα σε αεροστεγή δοχεία.

 

Υπάρχουν τρεις μέθοδοι  που θα χρησιμοποιήσετε  κατά τον έλεγχο της φρεσκάδας - εμφάνισης, οσμής και γεύσης. Οπτικός έλεγχος- το ξεθώριασμα του χρώματος είναι ένας καλός δείκτης της απώλειας γεύσης. Δοκιμάστε και μυρίστε  τα μπαχαρικά σας- αν δεν έχετε την αίσθηση φρέσκιας μυρωδιάς ή γεύσης, θα πρέπει να αντικατασταθούν.

 

Μην ρίχνετε  τα μπαχαρικά και τα μυρωδικά σας κατευθείαν από το μπουκάλι πάνω από μια κατσαρόλα στον ατμό. Οι ατμοί  που εισάγονται στο μπουκάλι θα επιταχύνουν την απώλεια γεύσης και αρώματος. Ο ατμός  μπορεί επίσης να λασπώσει το περιεχόμενο.

 

Βεβαιωθείτε ότι το δοσομετρικό κουτάλι σας είναι εντελώς στεγνό όταν βυθίζεται στο δοχείο με το μπαχαρικό σας. Η υγρασία που εισάγεται στο δοχείο σας,  έχει επίσης ως αποτέλεσμα την απώλεια γεύσης και αλλοίωσης του περιεχομένου.

  • Κωδικός Προϊόντος: ΒΜΧ-0231-ΒΙΟ
  • Διαθεσιμότητα: Διαθέσιμο
  • 1,50€

Εάν επιθυμείτε να παραγγείλετε μεγαλύτερες ποσότητες από τις προτεινόμενες, παρακαλούμε να επικοινωνήσετε μαζί μας