ΠΛΗΓΟΥΡΙ ΔΙΚΟΚΚΟΥ ΣΙΤΑΡΙΟΥ (triticum dicoccum) ΒΙΟ 500γρ.

ΠΛΗΓΟΥΡΙ ΔΙΚΟΚΚΟΥ ΣΙΤΑΡΙΟΥ (triticum dicoccum) ΒΙΟ 500γρ.

«Οι φωτογραφίες είναι για την παρουσίαση και ενδεχομένως να μην απεικονίζουν πάντα ακριβώς το προιόν που αποστέλλουμε.»

ΠΛΗΓΟΥΡΙ ΔΙΚΟΚΚΟΥ ΣΙΤΟΥ (triticum dicoccum) ΒΙΟ 500γρ. 
Προιόν βιολογικής γεωργίας από την Ιταλία (ΒΙΟΥΓΕΙΑ)

Αναφέρεται και ως Ζειά. Χαρακτηρίζεται από “al dente” υφή και καρποειδή γεύση, είναι χορταστική και ευκολοχώνευτη.

Οι έρευνες έδειξαν ότι η Ζέα περιέχει 40% περισσότερο μαγνήσιο από τα άλλα δημητριακά. Το μαγνήσιο επιπλέον ενεργοποιεί τις ενζυματικές διαδικασίες του μεταβολισμού. Περιέχει δε υψηλά ποσοστά του αμινοξέος λυσίνη που καθιστά τα ζυμαρικά που παράγονται από τη Ζέα, ιδιαίτερα εύπεπτα. Μόνο ολικής άλεσης πλούσιο σε φυτικές ίνες, βιταμίνες (κυρίως του συμπλέγματος Β) και μεταλλικά στοιχεία.


ΣΥΝΤΑΓΗ ΓΙΑ ΣΑΛΑΤΑ ΠΛΗΓΟΥΡΙ

Υλικά:

  • 200 γρ. πλιγούρι δίκοκκο
  • 2 ντομάτες μέτριες
  • 3 κρεμμυδάκια φρέσκα ψιλοκομμένα
  • 4 ματσάκια άνηθο
  • 4 ματσάκια μαϊντανό
  • ματσάκι δυόσμο λίγο, ψιλοκομμένο
  • 2 κ.σ. καρυδόψιχα
  • 2 κ.σ. σταφίδες μαύρες
  • 1 λεμόνι το χυμό του
  • 110 ml. ελαιόλαδο
  • Αλάτι, Φρεσκοτριμμένο πιπέρι


Τρόπος εκτέλεσης:

Από το προηγούμενο βράδυ βάζουμε το πλιγούρι σε ένα μπολ με ζεστό νερό να μουσκέψει και το σουρώνουμε την επόμενη μέρα όταν θα είμαστε έτοιμοι να μαγειρέψουμε τη σαλάτα μας. Σε ένα σκεύος ψιλοκόβουμε τις ντομάτες, τα κρεμμυδάκια, το μαϊντανό, τον άνηθο και τέλος το δυόσμο, την χοντροκομμένη καρυδόψιχα, τις σταφίδες, το χυμό λεμονιού, το ελαιόλαδο και τέλος το αλάτι και το φρεσκοτριμμένο πιπέρι.
Η σαλάτα μας είναι έτοιμη για σερβίρισμα.

Γράψτε μια αξιολόγηση

Παρακαλώ συνδεθείτε ή δημιουργήστε λογαριασμό για να αξιολογήσετε
  • Κωδικός Προϊόντος: ΒΙΟ-154
  • Διαθεσιμότητα: Διαθέσιμο
  • 2,90€

Εάν επιθυμείτε να παραγγείλετε μεγαλύτερες ποσότητες από τις προτεινόμενες, παρακαλούμε να επικοινωνήσετε μαζί μας

Ετικέτες: πληγουρι ζεας, triticum dicoccum