ΣΙΤΑΡΟΧΟΡΤΟ ΣΚΟΝΗ (wheatgrass powder) ΒΙΟ 200γρ. - ευεργετικό όσο η χλωροφύλλη

ΣΙΤΑΡΟΧΟΡΤΟ ΣΚΟΝΗ (wheatgrass powder) ΒΙΟ 200γρ. - ευεργετικό όσο η χλωροφύλλη

«Οι φωτογραφίες είναι για την παρουσίαση και ενδεχομένως να μην απεικονίζουν πάντα ακριβώς το προιόν που αποστέλλουμε.»

Σιταρόχορτο βιολογικό σε σκόνη


Το σιταρόχορτο είναι μια τροφή που παρασκευάζεται από το φυτό Triticum aestivum, το κοινό μαλακό σιτάρι. Θεωρείται ως μια εξαιρετικά ισχυρή υγιεινή τροφή με εκπληκτικά οφέλη.
Συνήθως καταναλώνεται ως φρέσκος χυμός, αλλά καταναλώνεται και σε μορφή σκόνης. Οι λάτρεις της υγείας έχουν από καιρό ενθουσιαστεί για τα αμέτρητα οφέλη αυτού του φυτού, και για καλό λόγο. Μπορεί να χρησιμοποιηθεί ως καθημερινό τονωτικό υγείας και μπορεί ακόμη και να βοηθήσει στη θεραπεία συγκεκριμένων ασθενειών. Αν και απαιτείται περισσότερη έρευνα για να προσδιοριστεί πραγματικά η αποτελεσματικότητά του, οι ερευνητές συμφωνούν ότι το σιταρόχορτο έχει δυνατότητες.


Είναι μια υπερτροφή
Το σιταρόχορτο είναι γεμάτο με έναν ισχυρό συνδυασμό θρεπτικών συστατικών και αυτό το καθιστά εξαιρετικά χρήσιμο για την υγεία σας. Έχει πολλά θεραπευτικά οφέλη και είναι γνωστό ως πλήρης θρέψη.Ο εκτεταμένος συνδυασμός βιταμινών και θρεπτικών συστατικών μπορεί να κάνει το σιταρόχορτο μια εξαιρετική επιλογή για να βελτιώσετε την ευεξία σας. Το σιταρόχορτο έχει αντιοξειδωτικές, αντιβακτηριακές και αντιφλεγμονώδεις ιδιότητες.

Περιέχει:

 • σίδερο
 • ασβέστιο
 • ένζυμα
 • μαγνήσιο
 • φυτοθρεπτικά συστατικά
 • 17 αμινοξέα
 • σύμπλεγμα βιταμινών A, C, E, K, και B
 • πρωτεΐνες
 • χλωροφύλλη (Η χλωροφύλλη είναι χημικά παρόμοια με την αιμοσφαιρίνη, μια πρωτεΐνη που είναι απαραίτητη στα ερυθρά αιμοσφαίρια καθώς μεταφέρει οξυγόνο γύρω από το σώμα ενός ατόμου. Οι ερευνητές έχουν προτείνει ότι το σιταρόχορτο, το οποίο είναι πλούσιο σε χλωροφύλλη, μπορεί να είναι χρήσιμο στη θεραπεία διαταραχών ανεπάρκειας αιμοσφαιρίνης, όπως η αναιμία και η θαλασσαιμία)


 • Μπορεί να αποβάλει τις τοξίνες
  Τα θρεπτικά συστατικά στο σιταρόχορτο βοηθούν το σώμα σας να απαλλαγεί από ακαθαρσίες και αποθηκευμένες τοξίνες
 • Μπορεί να βοηθήσει στην πέψη
  Το σιταρόχορτο έχει υψηλά επίπεδα ενζύμων που βοηθούν στην πέψη βοηθώντας το σώμα σας να διασπάσει τα τρόφιμα και να απορροφήσει τα θρεπτικά συστατικά.
 • Μπορεί να ενισχύσει το μεταβολισμό σας & να βοηθήσει στην απώλεια περιττού βάρους
  Η κατανάλωση σιταρόχορτου μπορεί να ενισχύσει το μεταβολισμό σας και να βοηθήσει στην απώλεια βάρους. Είναι μια καλή επιλογή αν προσέχετε το βάρος σας, επειδή είναι χαμηλό σε θερμίδες και δεν έχει λίπος.
 • Μπορεί να μειώσει τη χοληστερόλη σας
  Το σιταρόχορτο είναι επίσης γνωστό ότι μειώνει τα επίπεδα χοληστερόλης
 • Μπορεί να ενισχύσει το ανοσοποιητικό σας σύστημα
  Το σιταρόχορτο ενισχύει τη λειτουργία του ανοσοποιητικού σας συστήματος. Αυτό μπορεί να βοηθήσει στην αποτροπή μόλυνσης και ασθένειας. Επιπλέον, πιθανότατα θα αισθάνεστε καλύτερα όταν η ανοσία σας αποδίδει στα βέλτιστα επίπεδα.
 • Μπορεί να σας δώσει ενέργεια
  Τα επίπεδα ενέργειάς σας μπορεί να είναι υψηλότερα από το συνηθισμένο από τη τροφή που λαμβάνετε. Μόλις το σώμα σας καθαρίσει τις επιβλαβείς ουσίες, η ενέργειά σας μπορεί να κατευθυνθεί προς την εκτέλεση καθημερινών εργασιών και την άσκηση. Μπορεί να νιώσετε αναζωογονημένοι και ανανεωμένοι.
 • Μπορεί να βελτιώσει τη γνωστική λειτουργία
  Το σιταρόχορτο μπορεί να βελτιώσει τη συνολική πνευματική λειτουργία και να ανακουφίσει το άγχος. Τα νευροπροστατευτικά του αποτελέσματα επιτρέπουν καλύτερη γνωστική λειτουργία και μπορεί να βοηθήσουν στην αποτροπή και θεραπεία της νόσου του Αλτσχάιμερ
 • Μπορεί να βοηθήσει με τον διαβήτη
  Σύμφωνα με μελέτες, το σιταρόχορτο έχει αποδειχθεί ότι βελτιώνει τα επίπεδα σακχάρου στο αίμα (σε αρουραίους) με διαβήτη τύπου II. Αυτό οφείλεται, εν μέρει, στο ότι το σιταρόχορτο έχει ενώσεις που έχουν παρόμοια δράση με την ινσουλίνη. Μειώνει τον γλυκαιμικό δείκτη των τροφίμων, κάτι που έχει θετική επίδραση στα επίπεδα σακχάρου στο αίμα.
 • Μπορεί να βοηθήσει με την αρθρίτιδα
  Το σιταρόχορτο μπορεί να έχει αντιφλεγμονώδεις ιδιότητες. Αυτό μπορεί να βοηθήσει στην ανακούφιση ορισμένων από τα συμπτώματα της αρθρίτιδας, όπως η δυσκαμψία, ο πόνος και το πρήξιμο. Μπορεί να οδηγήσει σε λιγότερη ενόχληση και βελτιωμένη λειτουργία.
 • Θα μπορούσε να βοηθήσει να σκοτωθούν τα καρκινικά κύτταρα
  Χάρη στην υψηλή περιεκτικότητά του σε αντιοξειδωτικά, ορισμένες μελέτες σε δοκιμαστικούς σωλήνες έχουν βρει ότι το σιταρόχορτο μπορεί να βοηθήσει να σκοτώσει τα καρκινικά κύτταρα.
 • Η χλωροφύλλη είναι χημικά παρόμοια με την αιμοσφαιρίνη, μια πρωτεΐνη που είναι απαραίτητη στα ερυθρά αιμοσφαίρια καθώς μεταφέρει οξυγόνο γύρω από το σώμα ενός ατόμου. Οι ερευνητές έχουν προτείνει ότι ο χυμός σιταρόχορτου, ο οποίος είναι πλούσιος σε χλωροφύλλη, μπορεί να είναι χρήσιμος στη θεραπεία διαταραχών ανεπάρκειας αιμοσφαιρίνης, όπως η αναιμία και η θαλασσαιμία


Δοσολογία – τρόπος χρήσης

Διαλύστε σε νερό ή χυμό  ένα κουταλάκι του γλυκού Σιταρόχορτο σκόνη (3 έως 5 γραμμάρια ή περίπου). Όταν αρχίσετε να παίρνετε για πρώτη φορά σιταρόχορτο, ξεκινήστε με μια μικρή δόση και αυξήστε σταδιακά την πρόσληψη για να καλύψετε τη συνιστώμενη δόση. Αυτό θα βοηθήσει το σώμα σας να προσαρμοστεί στην πέψη του σιταρόχορτου.

Ιδιαίτερες προφυλάξεις
Το σιταρόχορτο θεωρείται γενικά ασφαλές για όσους πάσχουν από κοιλιοκάκη ή ευαισθησία στη γλουτένη. Αυτό συμβαίνει επειδή μόνο οι σπόροι του πυρήνα του σιταριού περιέχουν γλουτένη - όχι ο βλαστός. Ωστόσο, εάν έχετε ευαισθησία στη γλουτένη, είναι καλύτερο να συμβουλευτείτε το γιατρό σας πριν καταναλώσετε σιταρόχορτο. Τέλος, μερικοί άνθρωποι αναφέρουν συμπτώματα όπως ναυτία, πονοκεφάλους ή διάρροια μετά την κατανάλωση σιταρόχορτου σε μορφή χυμού ή συμπληρώματος. Εάν εμφανίσετε αυτές ή οποιεσδήποτε άλλες ανεπιθύμητες ενέργειες, είναι καλύτερο να μειώσετε την πρόσληψη. Η κατανάλωση ενός φλιτζανιού νερού μετά τη λήψη σιταρόχορτου μπορεί να σας βοηθήσει να μειώσετε τον κίνδυνο για πιθανές παρενέργειες αποτοξίνωσης όπως ναυτία, πονοκέφαλο, στομαχικές διαταραχές

Προιόν βιολογικής γεωργίας από την Ολλανδία / Κίνα


Ενδεικτική βιβλιογραφίαΓράψτε μια αξιολόγηση

Παρακαλώ συνδεθείτε ή δημιουργήστε λογαριασμό για να αξιολογήσετε
 • Κωδικός Προϊόντος: ΒΙΟ-191
 • Διαθεσιμότητα: Διαθέσιμο
 • 5,10€

Εάν επιθυμείτε να παραγγείλετε μεγαλύτερες ποσότητες από τις προτεινόμενες, παρακαλούμε να επικοινωνήσετε μαζί μας

Ετικέτες: σιταρόχορτο, αποτοξινωση, διαιτα, σακχαρο, αδυνατισμα, μεταβολισμος, καρκινος, εντερο, πεψη, τοξινες, φλεγμονη, αρθριτιδα, ενεργεια, ανοσοποιητικο