ΣΠΙΡΟΥΛΙΝΑ ΝΙΓΡΙΤΑΣ ΣΕΡΡΩΝ ΒΙΟ - ΣΚΟΝΗ 50γρ. - 100% Καθαρή βιολογική Σπειρουλίνα

ΣΠΙΡΟΥΛΙΝΑ ΝΙΓΡΙΤΑΣ ΣΕΡΡΩΝ ΒΙΟ - ΣΚΟΝΗ 50γρ. - 100% Καθαρή βιολογική Σπειρουλίνα

«Οι φωτογραφίες είναι για την παρουσίαση και ενδεχομένως να μην απεικονίζουν πάντα ακριβώς το προιόν που αποστέλλουμε.»

ΣΠΙΡΟΥΛΙΝΑ ΝΙΓΡΙΤΑΣ ΣΕΡΡΩΝ ΒΙΟ - 100% Καθαρή βιολογική Σπειρουλίνα
Καθαρή φυσική Σπειρουλίνα 100% |


Η σπιρουλίνα είναι ένα από τα πιο δημοφιλή συμπληρώματα στον κόσμο.
Είναι γεμάτο με διάφορα θρεπτικά συστατικά και αντιοξειδωτικά που μπορεί να ωφελήσουν το σώμα και τον εγκέφαλό σας.
Η σπιρουλίνα είναι ένα είδος γαλαζοπράσινων φυκών που είναι πλούσιο σε θρεπτικά συστατικά και αντιοξειδωτικά, συμπεριλαμβανομένων βιταμινών Β, βήτα καροτίνης και βιταμίνης Ε. Καλλιεργείται για χρήση τόσο ως συμπλήρωμα διατροφής όσο και ως πλήρες τρόφιμο.

Πέρα από τη θρεπτική της αξία, η σπιρουλίνα χρησιμοποιείται στη συμπληρωματική και εναλλακτική ιατρική για τη θεραπεία μιας σειράς παθήσεων υγείας. Η σπιρουλίνα περιέχει ορισμένες ενώσεις που μπορεί να ωφελήσουν τη γενική υγεία σας, συμπεριλαμβανομένων αντιοξειδωτικών, μετάλλων, χλωροφύλλης και φυκοκυανίνης (η χρωστική ουσία που δίνει στα φύκια το μπλε χρώμα τους).

Η Σπιρουλίνα συμπληρώνει με τα κορυφαία θρεπτικά συστατικά της την καθημερινή μας διατροφή. Επανορθώνει δε τις συνέπειες μιας μη ισορροπημένης διατροφής που οφείλεται είτε σε λάθος επιλογές είτε στον απαιτητικό και αγχώδη τρόπο της ζωής μας. Τα μεγάλα αποθέματα της Σπιρουλίνας σε αντιοξειδωτικές ουσίες και βιταμίνες αναπληρώνουν με φυσικό τρόπο την ελλειμματική πρόσληψη φρούτων και λαχανικών, ενώ τα υψηλά επίπεδα σιδήρου και άλλων ιχνοστοιχείων προλαμβάνουν ανεπάρκειες και αναιμία.


Σπιρουλίνα Και Υγεία
Μελέτες έχουν αποδείξει πλήθος ευεργετικών ιδιοτήτων της Σπιρουλίνας στην υγεία μας.


Ενδεικτικά αναφέρουμε:

  •  Παρέχει υψηλά επίπεδα ενέργειας και αντοχής.
  •  Ενισχύει το ανοσοποιητικό σύστημα.
  •  Βοηθάει στην απώλεια του περιττού βάρους ενισχύοντας τον μεταβολισμό, και συνεισφέρει στην αποτοξίνωση του οργανισμού
  •  Αυξάνει τις επιδόσεις σε εργασία και μελέτη.
  •  Βελτιώνει την  ποιότητα ζωής στα άτομα της τρίτης ηλικίας .
  •  Επιδρά θετικά στη φυσιολογία των αθλητών με αποτέλεσμα να είναι εξαιρετικά δημοφιλής στους αθλητικούς χώρους.
  •  Υποστηρίζει τον γυναικείο οργανισμό κατά την εμμηνόρροια, την εγκυμοσύνη, το θηλασμό αλλά και την εμμηνόπαυση.
  •  Προλαμβάνει ιώσεις και φλεγμονές και επιδρά θετικά στη νεφρική και εντερική λειτουργία.
  •  Τονώνει σε περιόδους πίεσης και άγχους.
  •  Βοηθάει στην διατήρηση της καλής κατάστασης επιδερμίδας και μαλλιών.
  •  Ενδυναμώνει τον οργανισμό σε περιόδους ανάρρωσης από ασθένεια ή χειρουργική επέμβαση.
  •  Καταπολεμά τον υποσιτισμό και την ασιτία.


Δοσολογία / Τρόπος χρήσης

Η καθημερινή πρόσληψη με αρκετό νερό, σε μία ή δύο δόσεις μέχρι το μεσημέρι,

     για ενήλικες
2-4 γρ. Σπιρουλίνας ανάλογα με τον σωματότυπο και την ηλικία. Οι αθλητές μπορούν να αυξήσουν τις ποσότητες ανάλογα με τις ανάγκες τους έως τα 30 γραμμάρια ημερησίως.
     παιδιά
1 -2 γρ.  ημερησίως

προσφέρει όλα αυτά τα πλεονεκτήματα και θωρακίζει τον οργανισμό απέναντι σε διαταραχές που συνδέονται με τον τρόπο ζωής. Στην πραγματικότητα δεν υπάρχει όριο πρόσληψης ενός τροφίμου (γιατί η Σπιρουλίνα είναι τρόφιμο απλά δισκιοποιείται) άλλο από τον κορεσμό που θα αντιληφθεί ο κάθε χρήστης σε περίπτωση υπερκατανάλωσης.

Διαλύστε την σκόνη Σπιρουλίνας, ή χρησιμοποιήστε την ως συστατικό π.χ.:

  •      χυμό φρούτων
  •      φυτικό ρόφημα (π.χ. Αμυγδάλου, Καρύδας)
  •      φρουτόκρεμας στο μπλέντερ με φρούτα επιλογής
  •      χυμού λαχανικών ( με ντοματοχυμό ή καροτόζουμο, μαϊντανό ή άνιθο, μπαχαρικά και ό,τι άλλο λαχανικό επιθυμείτε)
  •      χτυπημένου γάλακτος (milk-shake) με διάφορες γεύσεις
  •      χυλού musli



Η Σπιρουλίνα περιέχει:

  •      Πρωτεΐνη έως και 70 % η οποία παρέχει όλα τα αμινοξέα καθώς και τα απαραίτητα (Ισολευκίνη, Λευκίνη, Λυσίνη, Μεθειονίνη, Φαινυλαλανίνη, Θρεονίνη, Τρυπτοφάνη, Βαλίνη) σε ικανή ποσότητα.
  •      Ευρύ φάσμα βιταμινών με κυριότερες την αντιοξειδωτική προβιταμίνη Α (β-καροτένιο), βιταμίνες Β1 (Θυαμίνη), Β2 (Ριβοφλαβίνη), Β3 (Νιασίνη), Β6, Β 12 (Κοβαλαμίνη), βιταμίνη Ε κ.α..
  •      Μέταλλα/Ιχνοστοιχεία: Ασβέστιο (Ca), Σίδηρο (Fe), Μαγγάνιο (Mn), Ψευδάργυρο (Zn), Μαγνήσιο (Mg), Χαλκό (Cu), Χρώμιο (Cr), Σελήνιο (Se).
  •      Λιπαρά: τα απαραίτητα πολυακόρεστα λιπαρά οξέα γ-λινολενικό οξύ (GLA), α-λινολεϊκό οξύ (ALA) και σουλφολιπίδια.
  •      Αντιοξειδωτικές ουσίες: φυκοκυανίνη, καροτενοειδή, ξανθοφύλλες κτλ.
  •      Θειούχους πολυσακχαρίτες


Δεν περιέχει ιώδιο



Ενδεικτική βιβλιογραφία

  1. Antiinflammatory and antihyperalgesic activity of C-phycocyanin
  2. C-phycocyanin confers protection against oxalate-mediated oxidative stress and mitochondrial dysfunctions in MDCK cells
  3. Role of Spirulina in the Control of Glycemia and Lipidemia in Type 2 Diabetes Mellitus
  4. The hypolipidaemic effects of Spirulina (Arthrospira platensis) supplementation in a Cretan population: a prospective study
  5. Antihyperlipemic and antihypertensive effects of Spirulina maxima in an open sample of mexican population: a preliminary report
  6. Chemoprevention of rat liver toxicity and carcinogenesis by Spirulina
  7. Enhancement of antitumor natural killer cell activation by orally administered Spirulina extract in mice
  8. The hypolipidaemic effects of Spirulina (Arthrospira platensis) supplementation in a Cretan population: a prospective study
  9. Complementary therapies in allergic rhinitis
  10. The effects of Spirulina on anemia and immune function in senior citizens
  11. Ergogenic and antioxidant effects of spirulina supplementation in humans
  12. Role of Spirulina in the Control of Glycemia and Lipidemia in Type 2 Diabetes Mellitus



Γράψτε μια αξιολόγηση

Παρακαλώ συνδεθείτε ή δημιουργήστε λογαριασμό για να αξιολογήσετε

Τρόποι χρήσης των Βοτάνων

 

Αφέψημα

 

Τοποθετούμε σε ένα μπρίκι ή ένα μικρό κατσαρολάκι την απαιτούμενη ποσότητα νερού μαζί με το βότανο. Τα σιγοβράζουμε για 5 έως 15 λεπτά σύμφωνα με τις οδηγίες, μετρώντας από την στιγμή που το νερό έχει αρχίσει να βράζει. Συνήθως αφέψημα φτιάχνουμε όταν χρησιμοποιούμε τα σκληρά μέρη του βοτάνου, όπως ρίζες, φλοιό, βλαστούς, καρπούς και σκληρά φύλλα, γιατί αυτά χρειάζονται πιο έντονη επεξεργασία για να μας δώσουν τα πολύτιμα συστατικά τους. Όταν είναι έτοιμο, σουρώνουμε και πίνουμε. Αν η γεύση δεν είναι ευχάριστη προσθέτουμε μέλι ή μαύρη ζάχαρη. Για ένα φλυτζάνι ρίχνουμε 1-2 κουταλιές του γλυκού από το βότανο. Για φύλλα, 4-5 φυλλαράκια συνήθως είναι αρκετά.

 

Έγχυμα

 

Βάζουμε το βότανο σε ένα μπρίκι ή μια τσαγιέρα, που περιέχει νερό που μόλις έχει βράσει και το έχουμε βγάλει από τη φωτιά. Σκεπάζουμε πάντα, ώστε να μην εξατμίζονται οι πτητικές τους ουσίες, που είναι και οι χρησιμότερες. Το αφήνουμε σκεπασμένο από 5 έως 15 λεπτά σύμφωνα με τις οδηγίες. Όταν είναι έτοιμο, σουρώνουμε και πίνουμε. Οι δοσολογίες είναι οι ίδιες με του αφεψήματος. Έγχυμα φτιάχνουμε από τα άνθη, τα φύλλα και γενικά από τα πιο ευαίσθητα μέρη του βοτάνου που δεν είναι τόσο σκληρά. Προτιμούμε το έγχυμα από το αφέψημα, όταν το βότανο μας το επιτρέπει, προκειμένου να πάρουμε το δυνατόν περισσότερες από τις ευεργετικές του ιδιότητες.

 

Έγχυμα σε λάδι

 

Η έγχυση προκύπτει όταν τοποθετήσουμε φρέσκα βότανα μέσα σε δοχείο με λάδι (συνήθως παρθένο ελαιόλαδο) και  αν το αφήσουμε στον ήλιο για ορισμένες μέρες ανάλογα με το βότανο. Απελευθερώνονται έτσι οι δραστικές ουσίες του φυτού μέσα στο λάδι και διατηρούνται αναλλοίωτες για μεγάλο χρονικό διάστημα αν το φυλάξουμε σφραγισμένο σε σκοτεινό και ξηρό μέρος. Από τα πιο γνωστά εγχύματα σε λάδι είναι το βαλσαμόλαδο.

 

Βάμμα

 

Είναι έγχυση του βοτάνου στο καθαρό οινόπνευμα ή αλκοόλ για μερικές μέρες. Το οινόπνευμα βοηθάει στην ευκολότερη διάλυση και απορρόφηση των ενεργών συστατικών και ουσιών του βοτάνου. Για οικιακή χρήση είναι κατάλληλα τα αλκοολούχα ποτά (βότκα, τζιν, άσπρο ρούμι, τσίπουρο, ρακί) με 40-50 βαθμούς.Χρησιμοποιούμε καθαρό φυτικό αλκοόλ και σε γενική αναλογία 1:5 (ένα μέρος βοτάνου σε 5 μέρη αλκοόλ). Τοποθετούμε σε σκουρόχρωμο μπουκάλι το βότανο και το γεμίζουμε με αλκοόλ μέχρι να το σκεπάσει εντελώς. Το αφήνουμε σε σκιερό μέρος για τουλάχιστον 10 ημέρες και ανακατεύουμε αναποδογυρίζοντας το μπουκάλι κάθε 2-3 μέρες. Όταν είναι έτοιμο, σουρώνεται και φυλάσσεται σε σκουρόχρωμα μπουκάλια παραμένοντας αναλλοίωτο για τουλάχιστον 2χρόνια). Χρησιμοποιείται είτε εξωτερικά, είτε πίνετε 1 κουταλάκι του γλυκού διαλυμένο σε νερό ή χυμό μια-δυο φορές την ημέρα ανάλογα με τη θεραπεία.

 

Σιρόπι

 

Το σιρόπι παρασκευάζεται με την ανάμιξη εγχύματος ή αφεψήματος του βοτάνου με μέλι ή ακατέργαστη ζάχαρη σε γενική αναλογία 2:1. Αφού ζεστάνουμε το μίγμα το ανακατεύουμε ώστε να ομογενοποιηθεί και το τοποθετούμε σε σκούρα μπουκαλάκια. Πίνετε άφοβα 2-3 κουταλάκια του γλυκού την ημέρα όταν υποδεικνύεται από την θεραπεία. Διατηρείται σε δροσερό και σκιερό μέρος για 6 μήνες περίπου.

 

Κατάπλασμα

 

Το φρέσκο συνήθως βότανο ψιλοκόβεται και βράζεται για μερικά λεπτά σε νερό. Στη συνέχεια αφαιρούμε το νερό και το τοποθετούμε στην πάσχουσα περιοχή για 2-3 ώρες, συγκρατώντας το με αποστειρωμένη γάζα, επίδεσμο ή βαμβάκι.

 

Αλοιφή

 

Χρησιμοποιώντας έγχυμα βοτάνων ή το ελαιό του και  φυσικό κερί μέλισσας φτιάχνουμε αλοιφή.

 

 

 

  • Κωδικός Προϊόντος: SPN-04
  • Διαθεσιμότητα: Διαθέσιμο
  • 6,50€

Εάν επιθυμείτε να παραγγείλετε μεγαλύτερες ποσότητες από τις προτεινόμενες, παρακαλούμε να επικοινωνήσετε μαζί μας

Ετικέτες: σπιρουλινα ελληνικη, συμπληρωμα διατροφης, διαιτα, , αδυνατισμα, μεταβολισμος, αποτοξινωση, καρκινος, σιδηρος, αιματοκριτης, β12