Βοτανικός συνδυασμός για την Κυτταρίτιδα

yperikon 28/11/2018 2668 0 0

Βοτανικός συνδυασμός για την Κυτταρίτιδα

ΜΕΙΓΜΑ ΒΟΤΑΝΩΝ ΓΙΑ ΚΥΤΤΑΡΙΤΙΔΑ  


Η κυτταρίτιδα ή η επιδερμίδα με όψη «φλοιού πορτοκαλιού» είναι πιο συχνή στις γυναίκες, και εμφανίζεται συνήθως στα εξωτερικά μέρη των μηρών και τα μπράτσα.

 Συνήθως θεωρείται ένα εμφανισιακό πρόβλημα, αλλά μπορεί στην πραγματικότητα να είναι μια ένδειξη γενικότερης χρόνιας τοξικότητας στο σώμα. Κάποιες άλλες αιτίες της κυτταρίτιδας περιλαμβάνουν την έλλειψη άσκησης που οδηγεί σε κακή κυκλοφορία, μειωμένη λεμφική παροχέτευση των πληγεισών περιοχών, διατροφικές αλλεργίες ή ορμονικές διακυμάνσεις.


Θα σας παρουσιάσουμε λοιπόν μερικά βότανα που η κύρια δράση τους καλύπτει την τόνωση και τον καθαρισμό του λεμφικού συστήματος και την βελτίωση της κυκλοφορίας του αίματος στο σώμα.
Gotu Kola (Γκότου Κόλα): Επιστημονικά γνωστό ως Centella asiatica, το βότανο αυτό χρησιμοποιείται παραδοσιακά για να βοηθήσει στην ταχύτερη επούλωση των πληγών. Σε κλινικές μελέτες έχει αποδειχθεί ότι αυξάνει το σχηματισμό νέου κολλαγόνου, μια καλή είδηση για τους πάσχοντες από κυτταρίτιδα. Ιταλοί ερευνητές ανακάλυψαν επίσης ότι δόσεις αυτού του βοτάνου μπορούν να βελτιώσουν την κυκλοφορία και να μειώσουν την κατακράτηση υγρών σε άτομα που υποφέρουν από αδύναμες φλέβες.

Ginkgo biloba (Γκίνγκο Μπιλόμπα): Αυξάνει το ρυθμό κυκλοφορίας του  αίματος σε όλο το σώμα, μέχρι 57 τοις εκατό, σύμφωνα με μια γερμανική μελέτη. Το Ginkgo έχει επίσης αντιοξειδωτικές ιδιότητες. Είναι καλό, αν έχετε κακή κυκλοφορία, αν συχνά κρυώνετε  όταν οι άλλοι αισθάνονται ζεστοί ή αν αισθάνεστε ιδιαίτερα κρύές τις περιοχές που εμφανίζετε  κυτταρίτιδα.

Taraxacum off. (Ταραξάκο/Πικραλίδα): Εάν τα υγρά του σώματος παίζουν ρόλο στην κυτταρίτιδα σας, αυτό το διάσημο διουρητικό βότανο θα βοηθήσει να απελευθερώσετε τα υγρά που έχουν παγιδευτεί στο σύστημα  αλλά με ασφάλεια. Πολλά διουρητικά προκαλούν στο σώμα, μέσω της απώλειας υγρών, να χαθούν ζωτικής σημασίας ποσότητες καλίου από τον οργανισμό, που ανατρέπουν την ισορροπία υγρών και, πιο σοβαρά, είναι επιβλαβές για την καρδιά σας. Η Πικραλίδα είναι η εξαίρεση σε αυτό, δεδομένου ότι στην πραγματικότητα περιέχει υψηλά επίπεδα καλίου και ως εκ τούτου βοηθά στην καταπολέμηση της κατακράτησης υγρών χωρίς να προκαλεί σοβαρές παρενέργειες.
Η Πικραλίδα έχει επίσης υψηλή περιεκτικότητα σε αντιοξειδωτικά.

Galium aparine (Γάλιο,Κολλητσίδα): είναι ένα διουρητικό, στυπτικό, και τονωτικό του λεμφικού συστήματος βότανο. Με βάση τις νεότερες συατάσεις, τα βότανα που συνιστούνται κατά της κυτταρίτιδας είναι τα λεμφικά βότανα. Τα Λεμφικά βότανα βοηθούν τον οργανισμό στο να απαλλαγούμε από τοξίνες και υποπροϊόντα.του μεταβολισμού.

Rosemary (το γνωστό δενδρολίβανο): καθαρίζει την κυτταρίτιδα μέσω της διέγερσης της κυκλοφορίας του λεμφικού σύστηματος. Βοηθά επίσης να μειωθεί το πρήξιμο καθώς τονώνει και συσφίγγει το δέρμα, αυξάνοντας τη ροή του αίματος.

Πώς να τα χρησιμοποιήσετε:
Αναμίξτε ίσες ποσότητες από τα βότανα και ανακατέψτε τα καλά. Προσθέστε ένα κουταλάκι του γλυκού από το μείγμα βοτάνων σε μία κούπα βρασμένο νερό. Σκεπάστε και αφήστε για 10’. Σουρώστε το και πιείτε 2-3 κούπες την ημέρα.

Ιδιαίτερες προφυλάξεις:
Να γίνεται διακοπή 1 εβδομάδας μετά από κάθε 15 ημέρες συνεχόμενης χορήγησης. Το μείγμα να μην συνδυάζεται με αντιθρομβωτική φαρμακευτική αγωγή εφ όσον η δράση των βοτάνων αυξάνει την ροή του αίματος. Επίσης μην χρησιμοποιείτε το μείγμα εάν έχετε πυρετό..

Σημείωση: για να ενισχύσετε την προσπάθεια αντιμετώπισης της κυτταρίτιδας, μπορείτε να συνδυάσετε το παραπάνω βοτανικό μείγμα για με τοπική εφαρμογή
ελαίου Κισσού ή ελαίου Φυκιών που θεωρούνται τα ιδανικά λάδια για κυτταρίτιδα & τοπικού πάχους. 

Tags: κυταρριτιδα λεμφικο αποτοξινωση αδυνατισμα

Write a Comment