ΑΛΕΥΡΙ ΦΑΓΟΠΥΡΟΥ Χ/ΓΛ. ΒΙΟ 500γρ.

ΑΛΕΥΡΙ ΦΑΓΟΠΥΡΟΥ Χ/ΓΛ. ΒΙΟ 500γρ.

«Οι φωτογραφίες είναι για την παρουσίαση και ενδεχομένως να μην απεικονίζουν πάντα ακριβώς το προιόν που αποστέλλουμε.»

ΑΛΕΥΡΙ ΦΑΓΟΠΥΡΟΥ 

Είναι εξαιρετική πηγή πρωτεΐνης. Ενδεικτικά αναφέρουμε ότι τα 100 γρ. φαγόπυρου περιέχουν 11-14 γρ. πρωτεΐνης.
Είναι πλούσιο σε βιταμίνες του συμπλέγματος Β και κυρίως σε ριβοφλαβίνη (Β2) και νιασίνη (Β3), σε βιταμίνες Ε και Κ, ενώ περιέχει πολλά μέταλλα και ιχνοστοιχεία (ασβέστιο, σίδηρο, μαγνήσιο, φώσφορο, κάλιο, ψευδάργυρο, μαγγάνιο, σελήνιο και χαλκό).

Έχει παρατηρηθεί ότι η κατανάλωση φαγόπυρου ενισχύει την καρδιαγγειακή υγεία, καθώς βοηθά στη ρύθμιση της χοληστερίνης (μειώνει τα επίπεδα της LDL «κακής» χοληστερίνης και ανεβάζει την HDL «καλή» χοληστερίνη) και της αρτηριακής πίεσης.

Συμβάλλει στην ρύθμιση του σακχάρου στο αίμα, καθώς οι φυτικές ίνες έχουν την ιδιότητα να καθυστερούν την απορρόφηση της γλυκόζης μετά την κατανάλωση ενός γεύματος. Παράλληλα, βοηθούν σημαντικά στην εύρυθμη λειτουργία του εντέρου, ενώ προσφέρουν γρήγορο κορεσμό.

Δεν περιέχει γλουτένη.

Ψωμί χωρίς γλουτένη με κράνμπερις και ηλιόσπορους
(συνταγή της Αγγελικής Ξανθάκης από το μπλογκ μαγειρικής "Μικρή Κουζίνα")

Υλικά για ένα φρατζολάκι
1/2 κιλό αλεύρι από φαγόπυρο (κυκλοφορεί σε μεγάλο σμ)
1 φακελάκι μαγιά χωρίς γλουτένη 7 γρ.
3 κ. σ. ηλιόσπορους
2 κ. σ. κράνμπερις
σχεδόν 2 κούπες χλιαρό νερό
1 κ. γ. ζάχαρη
3/4 κ. γ. αλάτι
1 κ σ. ελαιόλαδο


Εκτέλεση
Σε μπωλ βάζουμε μία κούπα χλιαρό νερό και ρίχνουμε μέσα τη μαγιά και τη ζάχαρη.
Ανακατεύουμε και ρίχνουμε το λάδι, τα κράνμπερις, τους ηλιόσπορους και αρκετό από το αλεύρι.
Ζυμώνουμε ενώ στη συνέχεια προσθέτουμε το υπόλοιπο αλεύρι, το αλάτι και το υπόλοιπο νερό (πιθανότατα να μην πάρει ολόκληρη την 2η κούπα. Αν δεν έχετε άλλο αλεύρι φαγόπυρου, να είστε συγκρατημενοι με το νερό γιατί αν πέσει πολύ, θα αναγκαστείτε να προσθέσετε αλεύρι).
Ζυμώνουμε για λίγα λεπτά, μέχρι να έχουμε μια ζύμη που δεν κολλάει στα χέρια.
Διαμορφώνουμε το ζυμαράκι μας, το βάζουμε σε ταψί με χαρτί ψησίματος, το χαράζουμε και αφήνουμε να φουσκώσει για μισή ώρα σε θερμοκρασία δωματίου ή σε σβηστό φούρνο.
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο με αέρα στους 180 βαθμούς για μία ώρα.
Αφήνουμε να κρυώσει και σερβίρουμε.

Πηγή: http://mikrikouzina.blogspot.gr/2014/10/gluten-free-bread-with-cranberries-and.html

Γράψτε μια αξιολόγηση

Παρακαλώ συνδεθείτε ή δημιουργήστε λογαριασμό για να αξιολογήσετε
  • Κωδικός Προϊόντος: ΒΙΟ-174
  • Διαθεσιμότητα: Διαθέσιμο
  • 2,90€

Εάν επιθυμείτε να παραγγείλετε μεγαλύτερες ποσότητες από τις προτεινόμενες, παρακαλούμε να επικοινωνήσετε μαζί μας

Ετικέτες: φαγοπυρο, αλευρι, χωρις γλουτενη