Ειδικό μείγμα τόνωσης της διάθεσης

yperikon 08/12/2021 616 0 0

Ειδικό μείγμα τόνωσης της διάθεσης

Ειδικό μείγμα τόνωσης της διάθεσης

για την αύξηση των "ορμονών της χαράς" & τον έλεγχο του άγχους


Στην σύγχρονη εποχή, γίνεται συχνά λόγος για τους νευροδιαβιβαστές της ντοπαμίνης και της σεροτονίνης, που πολλές φορές αναφέρονται και ως οι ʺορμόνες της χαράςʺ γιατί παίζουν σημαντικό ρυθμιστικό ρόλο στην συναισθηματική μας κατάσταση και στην διάθεση μας. Επιπλέον συμμετέχουν στην ρύθμιση πολλών λειτουργιών του σώματος και της λειτουργίας του εγκεφάλου όπως ο ύπνος και η μνήμη, αλλά και στον μεταβολισμό και την συναισθηματική ευεξία.
Αν αναζητάτε φυσικούς τρόπους που θα μπορούσαν να βελτιώσουν τα επίπεδα αυτών των ορμονών, υπάρχουν κάποια θρεπτικά συστατικά φυτών και τροφών που μπορούν να συμπεριληφθούν στην διατροφή σας ως ιδανικό συμπλήρωμα.
Επίσης απλά πράγματα που μπορείτε να κάνετε και προτείνονται από ειδικούς, είναι να βγαίνετε στον ήλιο για 20-30’ την ημέρα, προτιμότερο νωρίς το πρωί, να είναι δραστήριο το σώμα σας  (ακόμα και 30’ ήπιας άσκησης την εβδομάδα μπορούν να βοηθήσουν) και να κοιμάστε καλά και αρκετά.


Ειδικό Μείγμα υπερτροφών «Τόνωση διάθεσης»
Συστατικά: Mucuna pruriens*, Matcha πράσινο τσάι*, Ροδιόλα*, Σπιρουλίνα*
*Προιόν βιολογικής γεωργίας

 

Τρόπος χρήσης: ανακατέψτε σε νερό, χυμό ή smoothie, 1 κουταλιά του γλυκού σκόνη. Πίνετε 1-2 φορές την ημέρα (ή σύμφωνα με τις συστάσεις του ιατρού / θεραπευτή σας).

Ιδιαίτερες προφυλάξεις: Εάν βρίσκεστε υπό φαρμακευτική αγωγή, ειδικά του Κεντρικού Νευρικού Συστήματος, να αποφύγετε την λήψη του μίγματος εάν δεν συζητήσετε πρώτα με τον ιατρό σας


# Mucuna pruriens – φυσική πηγή L-dopa:
Είναι επίσης γνωστό ως βελούδινο φασόλι. Περιέχει φυσικά το αμινοξύ L-dopa, το οποίο συντίθεται στο σώμα με τον ίδιο τρόπο όπως η τυροσίνη και χρησιμοποιείται στη διαδικασία παραγωγής ντοπαμίνης. Οι χρήστες αναφέρουν μείωση της κατάθλιψης και του ψυχολογικού στρες και αύξηση της αίσθησης της ευεξίας.


# Μάτσα πράσινο τσάι σε σκόνη BIO (Matcha | Camellia Sinensis): -  φυσική πηγή L-theanine

  • L-θεανίνη: Είναι ένα άλλο αμινοξύ που βρίσκεται μόνο στο πράσινο τσάι (ιδιαιτέρως στο μάτσα), και μπορεί να βοηθήσει στην αύξηση των επιπέδων ντοπαμίνης στον εγκέφαλο. Οι χρήστες έχουν αναφέρει αποτελέσματα ανακούφισης από το στρες και αίσθημα χαλάρωσης αλλά και εγρήγορσης, και μπορεί να βοηθήσει στη βελτίωση της εστίασης. Μεταξύ των οφελών της L-θεανίνης είναι η βελτίωση του ύπνου, η μείωση του άγχους και του στρες, η ενίσχυση της προσοχής, , της μνήμης και της μάθησης. Βοηθά στη διατήρηση ενός υγιούς βάρους

# Σπιρουλίνα (Arthrospira platensis)  - από τις υψηλότερες πηγές L-tyrosine & Tryptophan

  • L-τυροσίνη: Είναι ένας τύπος συμπληρώματος ντοπαμίνης. Είναι ένα απαραίτητο αμινοξύ που είναι πρόδρομο νευροδιαβιβαστών συμπεριλαμβανομένης της ντοπαμίνης. Η τυροσίνη μπορεί να ληφθεί μέσω της διατροφής σας ή να συντεθεί στο σώμα. Έχει αναφερθεί ότι βελτιώνει τη διάθεση, ρυθμίζει τον ύπνο και βοηθά στη μείωση του συναισθηματικού στρες.
  • Τρυπτοφάνη: Η τρυπτοφάνη είναι ένα αμινοξύ που βοηθά το σώμα να παράγει σεροτονίνη και μελατονίνη, δύο ορμόνες και νευροδιαβιβαστές που είναι κρίσιμης σημασίας για τον υγιή ύπνο και τον κιρκάδιο ρυθμό. Μελέτες δείχνουν ότι η παρουσία τρυπτοφάνης αυξάνει τα επίπεδα σεροτονίνης και μελατονίνης στο σώμα. Οι άνθρωποι δεν μπορούν να παράγουν τρυπτοφάνη στο σώμα τους, οπότε πρέπει να το λαμβάνουν από τη διατροφή τους. Υπάρχουν πολλά οφέλη για την υγεία από τη φυσική τρυπτοφάνη που βρίσκεται στα τρόφιμα. Τα περισσότερα από αυτά τα οφέλη για την υγεία προέρχονται από την πιθανή αύξηση της νιασίνης και επομένως της σεροτονίνης. Τα οφέλη από περισσότερη σεροτονίνη περιλαμβάνουν: υγιέστερο και ποιοτικότερο ύπνο, ανακούφιση από την κατάθλιψη και το άγχος, αυξημένη συναισθηματική ευεξία, ενισχυμένη ανοχή στον πόνο


# Rhodiola rosea – εξαιρετικό προσαρμογόνο φυτό με αντιστρεσογόνα δράση:
Είναι ένα φυτό που χρησιμοποιείται στην παραδοσιακή ιατρική στην Ανατολική Ευρώπη και την Ασία και έχει επιδράσεις στο κεντρικό νευρικό σύστημα υποστηρίζοντας την επαναπρόσληψη της ντοπαμίνης, καθιστώντας την πιο άμεσα διαθέσιμη και προσβάσιμη. Έχει αναφερθεί ότι μειώνει την κατάθλιψη, το άγχος και την κόπωση που σχετίζεται με το άγχος, μαζί με την αύξηση της ικανότητας διαχείρισης του στρες.


 


Οι πληροφορίες που αναρτώνται στην ιστοσελίδα μας σχετικά με θέματα υγείας, έχουν καθαρά ενημερωτικό χαρακτήρα και δεν αποτελούν ιατρική συμβουλή. Για κάθε ιατρικό θέμα που αφορά την υγεία σας, ο μόνος αρμόδιος  για να σας συμβουλεύσει είναι ο προσωπικός σας ιατρός.

το θέλω!

Tags: διαθεση αγχος στρες

Write a Comment

Related Product

ΕΙΔΙΚΟ ΜΕΙΓΜΑ ΤΟΝΩΤΙΚΟ ΔΙΑΘΕΣΗΣ / ΑΝΤΙΣΤΡΕΣ - σκόνη υπερτροφών 80γρ.

ΕΙΔΙΚΟ ΜΕΙΓΜΑ ΤΟΝΩΤΙΚΟ ΔΙΑΘΕΣΗΣ / ΑΝΤΙΣΤΡΕΣ - σκόνη υπερτροφών 80γρ.

ΕΙΔΙΚΟ ΜΕΙΓΜΑ ΑΝΤΙΣΤΡΕΣ - ΒΕΛΤΙΩΣΗΣ ΔΙΑΘΕΣΗΣ σκόνη υπερτροφώνΣτην σύγχρονη εποχή, γίνεται συχνά λόγος για τους νευροδιαβιβαστές της ντοπαμίνης και της σεροτονίνης, που πολλές φορές αναφέρονται και ως οιʺορμόνες της χαράςʺ γιατί παίζουν σημαντικό ρυθμιστικό ρόλο στην συναισθηματική μας κατάσταση και στην διάθεση μας. Επιπλέον συμμετέχουν στην ρύθμιση πολλών λειτουργιών του σώματος και της λειτουργίας του εγκεφάλου όπως ο ύπνος και η μνήμη, αλλά και στον μεταβολισμό και την συναισθηματική ευεξία. ..

7,00€