Κόκκινο Τζίνσενγκ και ... ανεβείτε επίπεδο!

yperikon 11/11/2020 1529 0 0

Κόκκινο Τζίνσενγκ και ... ανεβείτε επίπεδο!

ΚΟΚΚΙΝΟ PANAX GINSENG

Το κόκκινο τζίνσενγκ όπως και το λευκό προέρχονται από το ίδιο φυτό, το Panax ginseng, των οποίων οι ρίζες διατηρήθηκαν με διαφορετικούς τρόπους. Μόνο όμως οι ρίζες ginseng που είχαν ωριμάσει για τουλάχιστον έξι χρόνια μπορούσαν να μετατραπούν σε κόκκινο ginseng.
Το κόκκινο ginseng στην κινεζική θεραπευτική πιστεύεται ότι ενισχύει την ενέργεια "yang" (που διεγείρει και θερμαίνει), σε μεγαλύτερο βαθμό από το λευκό ginseng.

Το ασιατικό  κόκκινο ginseng χρησιμοποιείται στην παραδοσιακή κινεζική ιατρική ως συνολικό συμπλήρωμα ευεξίας εδώ και αιώνες. Η ρίζα λέγεται ότι μοιάζει με το ανθρώπινο σώμα. Αντί για τα χέρια και τα πόδια, έχει βλαστούς. Αυτή η ομοιότητα πιστεύεται ότι είναι ο λόγος που οι παραδοσιακοί βοτανολόγοι θεωρούσαν το ginseng ως θεραπεία πλήρους σώματος. Σήμερα, η έρευνα δείχνει πόσο αποτελεσματικό είναι το ginseng ως φυσική θεραπεία.

 

Βασικές Ιδιότητες: Βελτιώνει την σωματική αντοχή, την πνευματική απόδοση, αντιιικό (έναντι διάφορων ιών) , αντικαταθλιπτικό, προσαρμογόνο βότανο, βελτιώνει τα επίπεδα σακχάρου στο αίμα, αυξάνει την μειωμένη αρτηριακή πίεση στα φυσιολογικά επίπεδα.Τα βασικά πιθανά οφέλη από την χρήση του κόκκινου Τζίνσενγκ


  • Είναι ισχυρό αντιοξειδωτικό που μπορεί να μειώσει τη φλεγμονή
  • Μπορεί να ωφελήσει τη λειτουργία του εγκεφάλου
  • Μπορεί να βελτιώσει την υγεία της καρδιάς
  • Μπορεί να βελτιώσει τη στυτική δυσλειτουργία
  • Μπορεί να ενισχύσει το ανοσοποιητικό σύστημα
  • Μπορεί να έχει πιθανά οφέλη κατά του καρκίνου
  • Μπορεί να καταπολεμήσει την κούραση, το στρες και να αυξήσει τα επίπεδα ενέργειας
  • Μπορεί να μειώσει το σάκχαρο στο αίμαΔοσολογία
Το ποσό που πρέπει να πάρετε εξαρτάται από την κατάσταση που θέλετε να βελτιώσετε. Συνολικά, ημερήσιες δόσεις 1-2 γραμμαρίων ακατέργαστης ρίζας ginseng χρησιμοποιούνται. Για να μεγιστοποιήσετε τα οφέλη του, θα πρέπει να πάρετε ginseng σε κύκλους 2-3 εβδομάδων με διάλειμμα μιας ή δύο εβδομάδων μεταξύ


Ασφάλεια και πιθανές παρενέργειες
Σύμφωνα με έρευνα, το ginseng φαίνεται να είναι ασφαλές και δεν πρέπει να προκαλεί σοβαρές παρενέργειες.
Ωστόσο, τα άτομα που λαμβάνουν φάρμακα για το διαβήτη πρέπει να παρακολουθούν στενά τα επίπεδα σακχάρου στο αίμα τους όταν χρησιμοποιούν ginseng για να διασφαλίσουν ότι αυτά τα επίπεδα δεν θα πάνε πολύ χαμηλά.
Επιπλέον, το ginseng μπορεί να μειώσει την αποτελεσματικότητα των αντιπηκτικών φαρμάκων.
Για αυτούς τους λόγους, μιλήστε με το γιατρό σας προτού το συμπληρώσετε.
Λάβετε υπόψη ότι λόγω της έλλειψης μελετών ασφαλείας, το ginseng δεν συνιστάται για παιδιά ή γυναίκες που είναι έγκυες ή θηλάζουν.
Τέλος, υπάρχουν στοιχεία που υποδηλώνουν ότι η εκτεταμένη χρήση του ginseng θα μπορούσε να μειώσει την αποτελεσματικότητά του στο σώμα.

Ενδεικτική βιβλιογραφία


Shishtar E, Sievenpiper JL, Djedovic V, et al. The effect of ginseng (the genus panax) on glycemic control: a systematic review and meta-analysis of randomized controlled clinical trials.

Potentiation of antioxidative and anti-inflammatory properties of cultured wild ginseng root extract through probiotic fermentation

Szczuka D, Nowak A, Zakłos-Szyda M, et al. American ginseng (Panax quinquefolium L.) as a source of bioactive phytochemicals with pro-health properties. Nutrients. 2019

Ginseng for cognition, Cochrane Database Syst Rev  2010 Dec 8

Ernst E, Posadzki P, Soo Lee M. Complementary and alternative medicine (CAM) for sexual dysfunction and erectile dysfunction in older men and women: an overview of systematic reviews. Maturitas. 2011

NIH. National Center for Complementary and Integrative Medicine. Asian ginseng. Updated September 2016.

Sellami M, Slimeni O, Pokrywka A, et al. Herbal medicine for sports: a review. J Int Soc Sports Nutr. 2018

 

Tags: αντοχη ενεργεια αφροδισικακο στυτικη δυσλειτουργια

Write a Comment

Related Product

ΚΟΚΚΙΝΟ ΤΖΙΝΣΕΝΓΚ (RED PANAX GINSENG) σκόνη 30γρ.

ΚΟΚΚΙΝΟ ΤΖΙΝΣΕΝΓΚ (RED PANAX GINSENG) σκόνη 30γρ.

ΚΟΚΚΙΝΟ PANAX GINSENGΤο κόκκινο τζίνσενγκ όπως και το λευκό προέρχονται από το ίδιο φυτό, το Panax ginseng, των οποίων οι ρίζες διατηρήθηκαν με διαφορετικούς τρόπους. Μόνο όμως οι ρίζες ginseng που είχαν ωριμάσει για τουλάχιστον έξι χρόνια μπορούσαν να μετατραπούν σε κόκκινο ginseng. Το κόκκινο ginseng στην κινεζική θεραπευτική πιστεύεται ότι ενισχύει την ενέργεια "yang" (που διεγείρει και θερμαίνει), σε μεγαλύτερο βαθμό από το λευκό ginseng.Το ασιατικό  κόκκινο ginseng χρησιμοποιείται στην..

12,70€

ΚΟΚΚΙΝΟ ΤΖΙΝΣΕΝΓΚ (RED PANAX GINSENG)  ρίζα κομμένη 30γρ.

ΚΟΚΚΙΝΟ ΤΖΙΝΣΕΝΓΚ (RED PANAX GINSENG) ρίζα κομμένη 30γρ.

ΚΟΚΚΙΝΟ PANAX GINSENGΤο κόκκινο τζίνσενγκ όπως και το λευκό προέρχονται από το ίδιο φυτό, το Panax ginseng, των οποίων οι ρίζες διατηρήθηκαν με διαφορετικούς τρόπους. Μόνο όμως οι ρίζες ginseng που είχαν ωριμάσει για τουλάχιστον έξι χρόνια μπορούσαν να μετατραπούν σε κόκκινο ginseng. Το κόκκινο ginseng στην κινεζική θεραπευτική πιστεύεται ότι ενισχύει την ενέργεια "yang" (που διεγείρει και θερμαίνει), σε μεγαλύτερο βαθμό από το λευκό ginseng.Το ασιατικό  κόκκινο ginseng χρησιμοποιεί..

12,70€