ΠΡΟΪΟΝΤΑ
Καλάθι

ΜΕΛΙ ΘΥΜΑΡΙΣΙΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΕΠΙΛΕΓΜΕΝΟ

ΜΕΛΙ ΘΥΜΑΡΙΣΙΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΕΠΙΛΕΓΜΕΝΟ
ΜΕΛΙ ΘΥΜΑΡΙΣΙΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΕΠΙΛΕΓΜΕΝΟ
13.00€
Χωρίς ΦΠΑ: 13.00€
  • Διαθεσιμότητα: Διαθέσιμο
  • Κωδικός προϊόντος: ΜΕΛ-01

Μέλι ελληνικό αξεπέραστης αξίας!
Ελληνικό προιόν αυστηρά επιλεγμένο
Παραγωγός: κ. Αμαξάς Αντώνιος, Νέα Μανωλάδα Ηλείας,  http://www.anel.gr/el/apiculture/queens-bee-packages/16-amaksas-antonis.html

Το μέλι θεωρείται θησαυρός υγείας και δύναμης.
Η αξία του έχει εκτιμηθεί από την αρχαιότητα.
Το μέλι είναι βιολογικό προϊόν. Προέρχεται από το νέκταρ
που μαζεύουν οι μέλισσες από τους κάλυκες των διαφόρων
λουλουδιών ή από τις εκκρίσεις μελιτοφόρων δένδρων ή εντόμων.
Με την επίδραση των γαστρικών υγρών και ενζύμων, καθώς και
διαφόρων διεργασιών του εντόμου μετουσιώνεται πλήρως και
τελικά μετατρέπεται σε αυτό το πολύτιμο προϊόν, το μέλι.
Η ιδιότητα αυτή της μέλισσας χαρακτηρίζεται ως μοναδική
και εύλογα προκαλεί τον θαυμασμό.

Το μέλι είναι μια θρεπτική, ωφέλιμη, και άμεσα αφομοιώσιμη
τροφή
. Περιέχει εκτός από ζάχαρα, ένζυμα, αμινοξέα,
μεταλλικά άλατα, βιταμίνες, χρωστικές και αρωματικές
ουσίες, μυρμηγκικό οξύ
που είναι δραστικό αντισηπτικό.
Διατηρείται για μεγάλο χρονικό διάστημα σε σωστές συνθήκες αποθήκευσης.

Αν προσθέσουμε τώρα τη γευστικότητα και το εξαίσιο
άρωμα
, μπορούμε να υποστηρίξουμε ότι το μέλι αποτελεί
στοιχείο μιας σωστής διατροφής και συμβάλλει στη
διατήρηση της καλής υγείας του ανθρώπου.
Μπορεί να θεωρηθεί σαν τροφή και φάρμακο,
αφού από την αρχαιότητα ήταν γνωστό ότι έχει
αντιμικροβιακές και θεραπευτικές ιδιότητες.

Είδη μελιού:

  •     Θυμαρίσιο: Κρυσταλλώνει σε 6-18 μήνες.
  •     Πορτοκαλιάς: Κρυσταλλώνει σε 1-2 μήνες και γίνεται ασπρουδερό.
  •     Ηλίανθου: Κρυσταλλώνει σε 1-2 μήνες και γίνεται κιτρινωπό.
  •     Ερείκης (σουσουρίσιο): Κρυσταλλώνει σε 1-2 μήνες και γίνεται κοκκινωπό.
  •     Καστανιάς: Ανάμιξη μελιτώματος και νέκταρος. Πικρίζει ελάχιστα, έχει έντονο άρωμα. Κρυσταλλώνει σε 1,5-2 χρόνια.
  •     Βαμβακιού: Κρυσταλλώνει γρήγορα σε 1-2 μήνες και γίνεται ασπρουδερό.
  •     Πολύκομπου: Σκοτεινόχρωμο. Η γεύση του δεν αρέσει. Προσφέρεται για ανάμιξη με άλλα μέλια.
  •     Ακακίας: Κρυσταλλώνει αργά, μετά από ένα χρόνο περίπου.
  •     Πευκόμελο: Το 65% της συνολικής παραγωγής στην Ελλάδα. Δεν είναι ιδιαίτερα γλυκό, για αυτό αρέσει (έχει χαμηλή συγκέντρωση ζαχάρων). Δεν κρυσταλλώνει και έχει λιγότερες θερμίδες.
  •     Ελάτης: Από τα καλύτερα μέλια. Παραμένει ρευστό.


(Πληροφορίες από melissokomia.com,vita.gr)


Ετικέτες: μελι θυμαρι
Χρησιμοποιούμε cookies για να προσφέρουμε μια ολοκληρωμένη εμπειρία πλοήγησης.