Ενυδατικό ποτό ηλεκτρολυτών με νερό καρύδας & χυμό μήλου

yperikon 28/11/2018 1612 0 0

Ενυδατικό ποτό ηλεκτρολυτών με νερό καρύδας & χυμό μήλου

Ενυδατικό ποτό ηλεκτρολυτών με νερό καρύδας & χυμό μήλου 


Οι ηλεκτρολύτες είναι στοιχεία που βρίσκονται στο σώµα και στα υγρά του και μεταφέρουν ηλεκτρικό φορτίο. Όταν βρίσκονται σε ισορροπία  στον ανθρώπινο οργανισµό, τότε ενυδατώνεται σωστά το σώμα, έχει κανονικό pH και οι μύες λειτουργούν σωστά ώστε το σώμα να έχει ευεξία. Είτε όμως λόγω έντονης ζέστης είτε λόγω επίπονης άσκησης μπορεί το σώμα να αποβάλλει υγρά μέσω της εφίδρωσης και αναπνοής.

Παρακάτω είναι μια απλή συνταγή για να αναπληρώσετε τους χαμένους ηλεκτρολύτες και να ενυδατώσετε το σώμα σας. Ενδείκνυται και για παιδιά που αθλούνται έντονα.


Συστατικά
• 3 φλιτζάνια νερό καρύδας
• 1 φλιτζάνι 100% χυμό μήλου
• 1 φλιτζάνι πάγο
• 1/8 κουταλάκι του γλυκού θαλασσινό ακατέργαστο αλάτι
• 1 κουταλιά της σούπας ακατέργαστο μέλι ή σιρόπι σφενδάμου
• Λίγες σταγόνες από λάιμ ή πορτοκαλί (προαιρετικό).


Οδηγίες
Βάλτε όλα τα υλικά σε ένα μπλέντερ υψηλής απόδοσης, και ανακατέψτε για 1 λεπτό. Ρίξτε το σε δοχεία και απολαύστε το άμεσα ή φυλάξτε το στο ψυγείο για αργότερα. Θα παραμείνει σε καλή κατάσταση  στο ψυγείο για 1 εβδομάδα.Το άρθρο του Βασίλη Αναστασόπουλου δημοσιεύθηκε στο περιοδικό "ΤΕΤΑΡΤΟ" των Πατρών.

*Το παραπάνω άρθρο έχει καθαρά ενημερωτικό χαρακτήρα και δεν αποτελεί ιατρική συμβουλή. Για κάθε ιατρικό θέμα που αφορά την υγεία σας, ο μόνος αρμόδιος για να σας συμβουλεύσει είναι ο προσωπικός σας ιατρός.Tags: ποτο ηλεκτρολυτων ενυδατωση νερο καρυδας

Write a Comment