Το καλάθι αγορών είναι άδειο!
Υλικά:
150 γρ. Φακές
100 γρ. Κινόα (λευκή ή κόκκινη)
2 Κρεμμυδάκια φρέσκα
2 Πιπεριές κόκκινες
1 κουταλάκι Κουρκουμά σκόνη
½ κουταλάκι Πιπερόριζα (Τζίντζερ) σκόνη
½ κουταλάκι Πουλ Πιμπέρ (είδος αρωματικής & μέτρια καυτερής πιπεριάς,)
Ρίγανη, Αλάτι ακατέργαστο, Ελαιόλαδο και στυμμένο Λεμόνι
Εκτέλεση:
Βράζουμε
τις Φακές με την Κινόα (που προηγουμένως έχουμε ξεπλύνει καλά), μαζί με
τον Κουρκουμά, το Αλάτι, το Τζίντζερ και το Πουλ Πιμπέρ, για 20’. Όταν
βράσουν τα σουρώνουμε και μόλις κρυώσουν λίγο ρίχνουμε τα υπόλοιπα υλικά
και ανακατεύουμε. Καλή σας όρεξη!
Το άρθρο του Βασίλη Αναστασόπουλου δημοδιεύθηκε στο περιοδικό "ΤΕΤΑΡΤΟ" των Πατρών.