Σερενόα για υπερπλασία του προστάτη & τριχόπτωση

yperikon 20/03/2022 3619 0 0

Σερενόα για υπερπλασία του προστάτη & τριχόπτωση

Σερενόα, το δέντρο που προστατεύει τον άνδρα


Το Saw palmetto είναι ένα συμπλήρωμα που παρασκευάζεται από τον καρπό του δέντρου Serenoa repens. Τα κύρια συστατικά του Σερενόα είναι οι φυτοστερόλες και τα λιπαρά οξέα. Αυτά βρίσκονται στο μούρο του δέντρου και είναι υπεύθυνα για τις υγιεινές ιδιότητες του. Συχνά χρησιμοποιείται για τη θεραπεία του διογκωμένου προστάτη, τη βελτίωση της λειτουργίας του ουροποιητικού συστήματος και την ενίσχυση της τριχοφυΐας. Μερικοί χρησιμοποιούν επίσης το συμπλήρωμα για να ενισχύσουν τη λίμπιντο και τη γονιμότητα και να μειώσουν τη φλεγμονή. Τέλος, το saw palmetto υποστηρίζεται ότι έχει αντικαρκινική δράση.Βασικές Ιδιότητες: Αντισηπτικό του Ουροποιητικού, διουρητικό, αντιφλεγμονώδες, δρα στο ενδοκρινικό

Χρήσεις:
για την ενίσχυση του ανδρικού γεννητικού συστήματος, για την καλοήθη διόγκωση του προστάτη, λοιμώξεις πεπτικού και ουροποιητικού.


Πιθανά οφέλη για την υγεία από την κατανάλωση του Saw Palmetto

Έρευνες έχουν δείξει ότι το saw palmetto έχει αντιφλεγμονώδεις ιδιότητες και ιδιότητες εξισορρόπησης των ορμονών, οι οποίες είναι ιδιαίτερα αντι-ανδρογόνες και συμβάλλουν στη βελτίωση της υγείας του προστάτη. Τα κύρια φαρμακευτικά του οφέλη περιλαμβάνουν:

 

  • Μείωση του διογκωμένου προστάτη. Με τις αντιφλεγμονώδεις ιδιότητές του, μία από τις κύριες φαρμακευτικές αξίες του saw palmetto είναι η ικανότητά του να μειώνει τον διογκωμένο προστάτη.

  • Ορμονική ρύθμιση. Το Saw palmetto πιστεύεται ότι είναι ένα εξαιρετικά αποτελεσματικό αντι-ανδρογόνο, καθώς μπορεί να παίζει ρόλο στη ρύθμιση των επιπέδων τεστοστερόνης.

 

Επιπλέον, μελέτες έχουν δείξει ότι το saw palmetto μπορεί επίσης να αντιμετωπίσει τις ακόλουθες καταστάσεις:

  • Αντιμετώπιση τριχόπτωσης. Στην παραδοσιακή ιατρική, το saw palmetto χρησιμοποιήθηκε για τη θεραπεία της τριχόπτωσης στους άνδρες.

  • Αντιμετώπιση ουρολοιμώξεων. Μελέτες έχουν δείξει ότι το saw palmetto είναι μια αποτελεσματική θεραπεία για λοιμώξεις του ουροποιητικού συστήματος, ειδικά για τους άνδρες.

  • Ανακούφιση από την καλοήθη υπερπλασία του προστάτη (BPH). Η έρευνα δείχνει ότι η λήψη Σερενόα τους μήνες πριν από τη χειρουργική επέμβαση στον προστάτη μπορεί να βοηθήσει στην ανάρρωση. Το Saw palmetto μπορεί επίσης να βοηθήσει στη θεραπεία του διογκωμένου προστάτη.

  • Ρύθμιση των λειτουργιών του ουροποιητικού. Η έρευνα δείχνει ότι το saw palmetto μπορεί να αυξήσει την ικανότητα της ουροδόχου κύστης να συγκρατεί τα ούρα, γεγονός που θα μείωνε τη συχνοουρία.

Πως χρησιμοποιείται:

  • Οι καρποί ως αφέψημα: Σιγοβράζουμε μισό κουταλάκι του γλυκού ξηρούς καρπούς Σερενόα για 5'. Πίνουμε 3 φορές την ημέρα.

  • Βάμμα: 1-2 ml του βάμματος τρεις φορές την ημέρα. (1 ml βάμματος =  περίπου 30 σταγόνες) Ιδιαίτερες προφυλάξεις:
Το Saw Palmetto θεωρείται γενικά ασφαλές στην χρήση του. Επειδή δρα σαν ορμόνη να αποφεύγεται στην εγκυμοσύνη και τον θηλασμό.  Μπορεί να επιβραδύνει την πήξη του αίματος. Η συμβουλή του ιατρού σας σε αυτές τις περιπτώσεις κρίνεται απαραίτητη.


Ενδεικτική βιβλιογραφίαTags: υπερπλασια προστατης τεστοστερονη τριχοπτωση ουροποιητικο

Write a Comment

Related Product

ΣΕΡΕΝΟΑ καρποί (Serenoa serrulata), Saw Palmetto berries

ΣΕΡΕΝΟΑ καρποί (Serenoa serrulata), Saw Palmetto berries

Σερενόα (Serenoa serrulata), Saw Palmetto berries Το Saw palmetto είναι ένα συμπλήρωμα που παρασκευάζεται από τον καρπό του δέντρου Serenoa repens. Τα κύρια συστατικά του Σερενόα είναι οι φυτοστερόλες και τα λιπαρά οξέα. Αυτά βρίσκονται στο μούρο του δέντρου και είναι υπεύθυνα για τις υγιεινές ιδιότητες του. Συχνά χρησιμοποιείται για τη θεραπεία του διογκωμένου προστάτη, τη βελτίωση της λειτουργίας του ουροποιητικού συστήματος και την ενίσχυση της τριχοφυΐας. Μερικοί χρησιμοποιούν ε..

6,65€

ΣΕΡΕΝΟΑ (SAW PALMETTO) ΒΑΜΜΑ 50 ml

ΣΕΡΕΝΟΑ (SAW PALMETTO) ΒΑΜΜΑ 50 ml

Σερενόα βάμμα 50 mlΣερενόα (Serenoa serrulata), Saw Palmetto berries Το Saw palmetto είναι ένα συμπλήρωμα που παρασκευάζεται από τον καρπό του δέντρου Serenoa repens. Τα κύρια συστατικά του Σερενόα είναι οι φυτοστερόλες και τα λιπαρά οξέα. Αυτά βρίσκονται στο μούρο του δέντρου και είναι υπεύθυνα για τις υγιεινές ιδιότητες του. Συχνά χρησιμοποιείται για τη θεραπεία του διογκωμένου προστάτη, τη βελτίωση της λειτουργίας του ουροποιητικού συστήματος και την ενίσχυση της τριχοφυΐας. Μερι..

8,90€