Βοτανικό ρόφημα για την ενίσχυση της πνευματικής διαύγειας & της μνήμης

yperikon 27/11/2018 1455 0 0

Βοτανικό ρόφημα για την ενίσχυση της πνευματικής διαύγειας & της μνήμης

Βοτανικό ρόφημα για την ενίσχυση της πνευματικής διαύγειας & της μνήμηςΗ δυσκολία στην μνήμη, η έλλειψη συγκέντρωσης και «καθαρού» μυαλού είναι   καταστάσεις που αυξανόμενα επηρεάζουν πολλούς συνανθρώπους μας. Τα αίτια φαίνεται να είναι ποικίλα όπως η ηλικία, η έκθεση σε τοξικούς ρύπους, το στρες, η λήψη φαρμάκων, η διατροφή, η γενετική, η υπερπληθώρα πληροφορίας  κ.α.
Το παρακάτω βοτανικό ρόφημα αποτελείται από φαρμακευτικά φυτά που έχουν δείξει ότι ενισχύουν με διάφορους τρόπους την εγκεφαλική λειτουργία και βοηθούν με φυσικό τρόπο ώστε να έχουμε πνευματική διαύγεια.

Ενδείκνυται και για περιόδους έντονης πνευματικής προσπάθειας, όπως μαθητικές και φοιτητικές εξετάσεις, εργασιακή δημιουργική υπερδραστηριότητα κ.ο.κ.


Αποτελείται από:

Γκίνγκο Μπιλόμπα (Ginkgo Biloba)
Είναι το διασημότερο βότανο για την βελτίωση της μνήμης και σε γεροντική άνοια-Νόσο Αλτσχάιμερ.  Βελτιώνει την κυκλοφορία του αίματος ιδιαίτερα στα άκρα του σώματος, βοηθώντας την καλύτερη οξυγόνωση του εγκεφάλου.

Δενδρολίβανο (Rosmarinus officinalis)
Τα αιθέρια έλαια του βελτιώνουν την ποιότητα μνήμης και την ικανότητα συγκέντρωσης. Είναι τονωτικό του νευρικού συστήματος, πολύ καλό και σε υπερκόπωση, γενική εξάντληση ή κατάθλιψη.

Κίστος-λαδανιά (Cistus creticus),
 αποτοξινώνει το σώμα και αποβάλλει τα τοξικά βαριά μέταλλα που προέρχονται από τον καπνό των τσιγάρων, των οδοντικών σφραγισμάτων και της περιβαλλοντικής ρύπανσης και που επηρεάζουν δυσμενώς την εγκεφαλική λειτουργία.

Μελισσόχορτο, (Melissa off.).
Θεωρείται παραδοσιακά ελιξήριο ζωής. Είναι ευεργετικό όταν υπάρχει κατάσταση  ανησυχίας/έντασης  και βοηθάει σε περιπτώσεις Αλτσχάιμερ αλλά και σε πονοκεφάλους και ημικρανίες,

Τρόπος χρήσης:
Ως έγχυμα: Σε ένα φλιτζάνι ήδη βρασμένο νερό προσθέτουμε 1 κουταλιά της σούπας από το μείγμα, σκεπάζουμε και αφήνουμε για 10-15’. Σουρώνουμε και πίνουμε 2-3 φλιτζάνια την ημέρα.Το άρθρο του Βασίλη Αναστασόπουλου δημοσιεύθηκε στο περιοδικό "ΤΕΤΑΡΤΟ" των Πατρών

*Το παραπάνω άρθρο έχει καθαρά ενημερωτικό χαρακτήρα και δεν αποτελεί ιατρική συμβουλή.
Για κάθε ιατρικό θέμα που αφορά την υγεία σας, ο μόνος αρμόδιος για να σας συμβουλεύσει
είναι ο προσωπικός σας ιατρός.
Tags: μνημη πνευματικη διαυγεια

Write a Comment