ΠΡΟΪΟΝΤΑ
Καλάθι

ΠΙΠΕΡΟΡΙΖΑ (ΤΖΙΝΤΖΕΡ) γκρανουλέ

ΠΙΠΕΡΟΡΙΖΑ (ΤΖΙΝΤΖΕΡ) γκρανουλέ
ΠΙΠΕΡΟΡΙΖΑ (ΤΖΙΝΤΖΕΡ) γκρανουλέ
0.85€
Χωρίς ΦΠΑ: 0.85€
  • Διαθεσιμότητα: Διαθέσιμο
  • Κωδικός προϊόντος: ΒΜΧ-0231

Διαθέσιμες Επιλογές

Πιπερόριζα-Τζίντζερ (Zingiber off.), Ginger
Άλλες Ονομασίες: Πιπερόριζα, Τζίντζερ


Βασικές Ιδιότητες: Αντιφλεγμονώδες, αντιεμετικό, διεγερτικό της πεπτικής λειτουργίας, τονωτικό του ανοσοποιητικού, διεγείρει την κυκλοφορία του αίματος, εφιδρωτικό,
βακτηριοκτόνο

Θεραπευτική χρήση: για την Ναυτία, την Οστεοαρθρίτιδα, για Πονοκέφαλο & Ημικρανίες, Επιληψία (σε συνδυασμό με άλλα βότανα, Δυσπεψία, κοιλιακό Φούσκωμα, Πρωινή αδιαθεσία, Ναυτία και εμετός μετά από
χειρουργείο και μετά από Χημειοθεραπεία, στον Ίλιγγο

Μαγειρική χρήση: Έχει πιπεράτο και λεμονάτο άρωμα. Η αποξηραμένη ρίζα του τζίντζερ χρησιμοποιείται για γλυκίσματα, επιδόρπια , μαρινάδες και λεμονάτα. Το φρέσκο τζίντζερ δίνει το μοναδικό του άρωμα στα λαχανικά, στο κρέας, στα πουλερικά, στα ψάρια, στις σούπες και το ρύζι.
Έχει χρήση στην αρωματοποιία και την ποτοποία (οι Κερκυραίοι χρησιμοποιούν την πιπερόριζα για να φτιάξουν το χαρακτηριστικό ποτό τους τη τζιτζιμπύρα). Μπορεί να αρωματίσει το τσάι ή τα ροφήματα σας.


Πως χρησιμοποιείται:

Για γενική χρήση προσθέστε μισό με ένα κουταλάκι του γλυκού αποξηραμένης ρίζας σε σκόνη σε ένα ζεστό ρόφημα ή νλυκού ερό.
Μπορείτε επίσης να βράσετε 1 κουτ. γλυκού φρέσκια ρίζα σε ένα φλιτζάνι νερό για 5' και να πίνετε όποτε χρειάζεται.
Για την ναυτία, μπορούν να ληφθούν 0,5 γρ. αποξηραμένου τζίντζερ σε σκόνη μισή έως μία ώρα πριν το ταξίδι και στην συνέχεια 0,5 γρ. κάθε 2-4 ώρες όσο είναι απαραίτητο.
Τα παιδιά κάτω των 6 ετών θα πρέπει να χρησιμοποιούν την μισή από την ποσότητα των ενηλίκων. Για την ναυτία σε εγκυμοσύνη οι γυναίκες μπορούν να λαμβάνουν μέχρι και 1 γρ. την ημέρα όταν χρειαστεί και όχι σε μόνιμη βάση.

Ιδιαίτερες προφυλάξεις:

Οι παρενέργειες του τζίντζερ/πιπερόριζας είναι σπάνιες όταν χρησιμοποιείται σύμφωνα με τις συστάσεις. Κάποια άτομα ευαίσθητα ίσως νιώσουν καούρα.
Άτομα με ιστορικό χολολιθίασης θα πρέπει να συμβουλευτούν τον γιατρό τους πριν την χρήση πιπερόριζας.
Η βραχυπρόθεσμη χρήση του Τζίντζερ για ναυτία και εμετό κατά την διάρκεια της εγκυμοσύνης δεν φαίνεταινα εμφανίζει προβλήματα ασφάλειας. Ωστόσο δεν συνιστάται μακρόχρονη χρήση κατά την εγκυμοσύνη.
Εάν χρησιμοποιείτε Τζίντζερ θα πρέπει να ενημερώνετε τον γιατρό σας πριν από κάποια εγχείρηση καθώς η πιπερόριζα μπορεί να αυξήσει την αιμορραγία.