TAXOLIN TEA - CORYLUS AVELLANA ΦΥΣΙΚΗ ΤΑΞΟΛΗ ΓΕΜΜΟΘΕΡΑΠΕΙΑ - 500γρ - αντικαρκινικό!

TAXOLIN TEA -  CORYLUS AVELLANA ΦΥΣΙΚΗ ΤΑΞΟΛΗ ΓΕΜΜΟΘΕΡΑΠΕΙΑ - 500γρ - αντικαρκινικό!

«Οι φωτογραφίες είναι για την παρουσίαση και ενδεχομένως να μην απεικονίζουν πάντα ακριβώς το προιόν που αποστέλλουμε.»

TAXOLIN TEA - CORYLUS AVELLANA (ΦΟΥΝΤΟΥΚΙΑ) ΓΕΜΜΟΘΕΡΑΠΕΙΑ - 500γρ
Περιέχει μέρη ειδικής προέλευσης & ποικιλίας φουντουκιού με ισχυρά αντιοξειδωτικά

Φυσική πηγή Ταξόλης - Αντικαρκινική δράση.

Αποτελεί πατέντα ελληνική και διεθνής ως "συμπλήρωμα διατροφής από φουντούκι και μέθοδος παραγωγής ενός τέτοιου παρασκευάσματος για την θεραπεία του Καρκίνου της Ουροδόχου κύστεως ".  Αριθμός ελληνικής πατέντας: 1008930


Τρόπος χρήσης: Εσωτερική χρήση ως αφέψημα (οδηγίες αναγράφονται στην συσκευασία)

Ποσότητα συσκευασίας:
500 γρ (για 10ημερη χρήση) - συνήθως συστήνεται μηνιαία θεραπεία

PATENT COOPERATION TREATY
WO 2016 / 185 232
PCT / GR 2016 / 00 00 23

Υπεύθυνος προϊόντος: Ιατρός Τατιάνα Μάλιαγκα


Η γιατρός Τατιάνα Μάλιαγκα δημιούργησε από τη φουντουκιά ένα βιολογικό συμπλήρωμα διατροφής με δραστικό συστατικό την ταξόλη και απέδειξε ότι είναι αποτελεσματικό στην θεραπεία του επιφανειακού και διηθητικού καρκίνου της ουροδόχου κύστης!


Σε συνέντευξη που παραχώρησε η ελληνίδα ιατρός στο “ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ» αναφέρει τα παρακάτω σχετικά:

Τι είναι με λίγα λόγια το συγκεκριμένο προϊόν;
Πρόκειται για ελληνική και παγκόσμια πατέντα. Είναι βιολογικό συμπλήρωμα διατροφής από φουντουκιά και μέθοδος παρασκευής παρασκευάσματος για την θεραπεία του επιφανειακού και διηθητικού καρκίνου της ουροδόχου κύστεως. Ειδικότερα η εφεύρεση αφορά βιολογικό συμπλήρωμα διατροφής το οποίο περιέχει ως δραστικό συστατικό την taxol - paclitaxel η οποία χρησιμοποιείται στην θεραπεία του μεταστατικού καρκίνου μαστού και ωοθηκών. Ο τρόπος δράσης της συνιστάται στην υπερβολική σταθεροποίηση των μικροσωλινίσκων που είναι απαραίτητοι για τη διαίρεση και τον γρήγορο πολλαπλασιασμό των καρκινικών κυττάρων. Όμως για πρώτη φορά χρησιμοποιείται τελείως φυσική μέθοδος από εκχυλίσματα του φυτού “Corylus Avellana - Taxol Taxanes”, “Nut source for cancer drug” σύμφωνα με το BBC.

Εντάσσεται στο πλαίσιο της κλασσικής η της ομοιοπαθητικής ιατρικής;
Ανήκει σε μια επαναστατική ιατρική που εφαρμόζεται τα τελευταία χρόνια και ονομάζεται γεμμοθεραπεία - gemmotherapy, όπου από εκχυλίσματα φυτών, κορμών δένδρων, φλοιών - φύτρες, νεαρά βλαστάρια, έχουμε επαναστατική φυτοθεραπεία.


Πως πιστοποιείται ότι όντως κάνει ότι υπόσχεται;
Ρίχνει τους καρκινικούς δείκτες και δεν υπάρχει επανέκφυση θηλωμάτων στη ουροδόχο κύστη. Αυτό φαίνεται στις επαναλαμβανόμενες κυστεοσκοπήσεις - κυτταρολογικές ούρων. Επίσης στα ζώα με κακοήθεια - παρατείνει αισθητά το χρόνο επιβίωσης ενώ ταυτόχρονα τους δίνει ποιότητα ζωής λόγω μη ύπαρξης παρενεργειών. Μόνο θαυμαστά θα μπορούσαμε να πούμε τα αποτελέσματα.

Ποιός ακριβώς είναι ο τρόπος δράσης του σκευάσματος αυτού;
Το παρόν σκεύασμα έχει τον ίδιο τρόπο δράσης με τα κυτταροστατικά φάρμακα (χημειοθεραπεία), ήτοι:
α) σε πρώτη φάση αποτρέπει τη γρήγορη και ανεξέλεγκτη μιτωτική διαίρεση των νεοπλασματικών κυττάρων και σε δεύτερη φάση τροποποιεί τη δομή του DNA ή τη λειτουργία του, αποδιοργανώνοντας και καταστρέφοντας τελικά το κύτταρο.
β) επιτρέπει την αναγέννηση μόνο των ευκαριωτικών κυττάρων.

Εντούτοις, το συστηνόμενο σκεύασμα πλεονεκτεί έναντι των φαρμάκων αυτών, ακόμη δε και αυτών που περιέχουν ταξόλη (taxol), δεδομένου ότι το φουντούκι περιέχει ταξόλη (taxol) σε cis trans μορφή δεσμευμένη από την α και β τουμπουλίνη σε ισομοριακό μείγμα. Τούτο σημαίνει ότι το μείγμα ως ισομοριακό περιέχει δύο αντίποδες, που ο ένας αναιρεί τον άλλον, με αποτέλεσμα να εξουδετερώνει τις παρενέργειες, που προκαλεί η χρήση της κοινής ταξόλη (taxol), όπως περιγράφηκαν παραπάνω.

Επιπρόσθετα, το παρόν σκεύασμα πλεονεκτεί και διότι περιέχει κάποια συστατικά, που δεν συναντώνται σε άλλου τύπου αντινεοπλασματικά φάρμακα, καθόσον:
α) περιέχει τρισθενές φώσφορο, που αποτρέπει τη μυική ατονία.
β) περιέχει χαλκό που βοηθάει στη σωστή ποιότητα των ερυθρών αιμοσφαιρίων.
γ) περιέχει ισχυρά αντιοξειδωτικά, που αποτρέπουν τη γήρανση και κατ' επέκταση τη μιτωτική διαίρεση των κυττάρων.

Τέλος, το εν λόγω σκεύασμα διαφέρει έναντι των άλλων φαρμάκων που περιέχουν ταξόλη (taxol) και κυκλοφορούν στο εμπόριο, διότι σύμφωνα με τον τρίτο τρόπο παρασκευής του είναι δυνατή η χορήγηση της από του στόματος, σε αντίθεση με την χημειοθεραπεία κατά την οποία η ταξόλη (taxol) χορηγείται με ενδοφλέβια έγχυση, αφού διαλυθεί σε φυσιολογικό ορό, προκαλώντας, ως προελέχθη, παρενέργειες στο ήπαρ.
Το συμπλήρωμα αυτό λαμβάνεται από τον ασθενή για τώρα, με τη μορφή αφεψήματος.

Ενημερωτικά Άρθρα:
Nut source for cancer drug - BBC News
What Hazelnuts, Yew Trees and Taxol® Have In Common February 6, 2015

Διεθνής βιβλιογραφία:
Ottaggio L et al., Taxanes from Shells and Leaves ofCorylus avellana. Journal of Natural Products, 2007;71(1):58-60.
Hoffman A, Shahidi F. Paclitaxel and other taxanes inhazelnut. Journal of Functional Foods, 2009; 1(1):33-37.
Screening for paclitaxel and other taxanes in kernel and shell of Corylus avellana (Hazelnut)
Antioxidant phytochemicals in hazelnut kernel (Corylus avellana L.) and hazelnut byproducts.Shahidi F1, Alasalvar C, Liyana-Pathirana CM.
Taxol from Corylus avellana: paving the way for a new source of this anti-cancer drug- 2016 in Plant Cell, Tissue and Organ Culture (PCTOC)
Chemical composition, and antioxidant and antimicrobial activities of three hazelnut (Corylus avellana L.) cultivars.Food Chem Toxicol. 2008 May;46(5):1801-7.
Assessing factors that affect the growth of Corylus avellana cell suspension cultures: a statistical approachSociety for In Vitro Biology 2015
BMC Biotechnol. 2006 Dec 6;6:45.In vitro cell cultures obtained from different explants of Corylus avellana produce Taxol and taxanes.
Προσοχή: Το παραπάνω προιόν δεν προορίζεται για την διάγνωση, την θεραπεία, ή την πρόληψη οποιασδήποτε ασθένειας. Δεν πρέπει να βασίζεστε στις πληροφορίες αυτού του ιστότοπου ως εναλλακτική λύση σε ιατρικές συμβουλές από το γιατρό σας ή άλλο επαγγελματία πάροχο υγειονομικής περίθαλψης. Οι πληροφορίες σε αυτόν τον ιστότοπο δεν είναι συμβουλές και δεν πρέπει να αντιμετωπίζονται ως τέτοιες.

Γράψτε μια αξιολόγηση

Παρακαλώ συνδεθείτε ή δημιουργήστε λογαριασμό για να αξιολογήσετε

Τρόποι χρήσης των Βοτάνων

 

Αφέψημα

 

Τοποθετούμε σε ένα μπρίκι ή ένα μικρό κατσαρολάκι την απαιτούμενη ποσότητα νερού μαζί με το βότανο. Τα σιγοβράζουμε για 5 έως 15 λεπτά σύμφωνα με τις οδηγίες, μετρώντας από την στιγμή που το νερό έχει αρχίσει να βράζει. Συνήθως αφέψημα φτιάχνουμε όταν χρησιμοποιούμε τα σκληρά μέρη του βοτάνου, όπως ρίζες, φλοιό, βλαστούς, καρπούς και σκληρά φύλλα, γιατί αυτά χρειάζονται πιο έντονη επεξεργασία για να μας δώσουν τα πολύτιμα συστατικά τους. Όταν είναι έτοιμο, σουρώνουμε και πίνουμε. Αν η γεύση δεν είναι ευχάριστη προσθέτουμε μέλι ή μαύρη ζάχαρη. Για ένα φλυτζάνι ρίχνουμε 1-2 κουταλιές του γλυκού από το βότανο. Για φύλλα, 4-5 φυλλαράκια συνήθως είναι αρκετά.

 

Έγχυμα

 

Βάζουμε το βότανο σε ένα μπρίκι ή μια τσαγιέρα, που περιέχει νερό που μόλις έχει βράσει και το έχουμε βγάλει από τη φωτιά. Σκεπάζουμε πάντα, ώστε να μην εξατμίζονται οι πτητικές τους ουσίες, που είναι και οι χρησιμότερες. Το αφήνουμε σκεπασμένο από 5 έως 15 λεπτά σύμφωνα με τις οδηγίες. Όταν είναι έτοιμο, σουρώνουμε και πίνουμε. Οι δοσολογίες είναι οι ίδιες με του αφεψήματος. Έγχυμα φτιάχνουμε από τα άνθη, τα φύλλα και γενικά από τα πιο ευαίσθητα μέρη του βοτάνου που δεν είναι τόσο σκληρά. Προτιμούμε το έγχυμα από το αφέψημα, όταν το βότανο μας το επιτρέπει, προκειμένου να πάρουμε το δυνατόν περισσότερες από τις ευεργετικές του ιδιότητες.

 

Έγχυμα σε λάδι

 

Η έγχυση προκύπτει όταν τοποθετήσουμε φρέσκα βότανα μέσα σε δοχείο με λάδι (συνήθως παρθένο ελαιόλαδο) και  αν το αφήσουμε στον ήλιο για ορισμένες μέρες ανάλογα με το βότανο. Απελευθερώνονται έτσι οι δραστικές ουσίες του φυτού μέσα στο λάδι και διατηρούνται αναλλοίωτες για μεγάλο χρονικό διάστημα αν το φυλάξουμε σφραγισμένο σε σκοτεινό και ξηρό μέρος. Από τα πιο γνωστά εγχύματα σε λάδι είναι το βαλσαμόλαδο.

 

Βάμμα

 

Είναι έγχυση του βοτάνου στο καθαρό οινόπνευμα ή αλκοόλ για μερικές μέρες. Το οινόπνευμα βοηθάει στην ευκολότερη διάλυση και απορρόφηση των ενεργών συστατικών και ουσιών του βοτάνου. Για οικιακή χρήση είναι κατάλληλα τα αλκοολούχα ποτά (βότκα, τζιν, άσπρο ρούμι, τσίπουρο, ρακί) με 40-50 βαθμούς.Χρησιμοποιούμε καθαρό φυτικό αλκοόλ και σε γενική αναλογία 1:5 (ένα μέρος βοτάνου σε 5 μέρη αλκοόλ). Τοποθετούμε σε σκουρόχρωμο μπουκάλι το βότανο και το γεμίζουμε με αλκοόλ μέχρι να το σκεπάσει εντελώς. Το αφήνουμε σε σκιερό μέρος για τουλάχιστον 10 ημέρες και ανακατεύουμε αναποδογυρίζοντας το μπουκάλι κάθε 2-3 μέρες. Όταν είναι έτοιμο, σουρώνεται και φυλάσσεται σε σκουρόχρωμα μπουκάλια παραμένοντας αναλλοίωτο για τουλάχιστον 2χρόνια). Χρησιμοποιείται είτε εξωτερικά, είτε πίνετε 1 κουταλάκι του γλυκού διαλυμένο σε νερό ή χυμό μια-δυο φορές την ημέρα ανάλογα με τη θεραπεία.

 

Σιρόπι

 

Το σιρόπι παρασκευάζεται με την ανάμιξη εγχύματος ή αφεψήματος του βοτάνου με μέλι ή ακατέργαστη ζάχαρη σε γενική αναλογία 2:1. Αφού ζεστάνουμε το μίγμα το ανακατεύουμε ώστε να ομογενοποιηθεί και το τοποθετούμε σε σκούρα μπουκαλάκια. Πίνετε άφοβα 2-3 κουταλάκια του γλυκού την ημέρα όταν υποδεικνύεται από την θεραπεία. Διατηρείται σε δροσερό και σκιερό μέρος για 6 μήνες περίπου.

 

Κατάπλασμα

 

Το φρέσκο συνήθως βότανο ψιλοκόβεται και βράζεται για μερικά λεπτά σε νερό. Στη συνέχεια αφαιρούμε το νερό και το τοποθετούμε στην πάσχουσα περιοχή για 2-3 ώρες, συγκρατώντας το με αποστειρωμένη γάζα, επίδεσμο ή βαμβάκι.

 

Αλοιφή

 

Χρησιμοποιώντας έγχυμα βοτάνων ή το ελαιό του και  φυσικό κερί μέλισσας φτιάχνουμε αλοιφή.

 

 

 

  • Κωδικός Προϊόντος: ΑΚΑ-01
  • Διαθεσιμότητα: Διαθέσιμο
  • 25,00€

Εάν επιθυμείτε να παραγγείλετε μεγαλύτερες ποσότητες από τις προτεινόμενες, παρακαλούμε να επικοινωνήσετε μαζί μας

Ετικέτες: taxol, τατιανα μαλιαγκα, καρκινος, ταξολη, φουντουκια