ΠΡΟΪΟΝΤΑ
Καλάθι

ΝΙΦΑΔΕΣ ΒΡΩΜΗΣ Β-ΓΛΥΚΑΝΗ Βιολογικές 500γρ.

ΝΙΦΑΔΕΣ ΒΡΩΜΗΣ Β-ΓΛΥΚΑΝΗ Βιολογικές 500γρ.
ΝΙΦΑΔΕΣ ΒΡΩΜΗΣ Β-ΓΛΥΚΑΝΗ Βιολογικές 500γρ.
2.10€
Χωρίς ΦΠΑ: 2.10€
  • Διαθεσιμότητα: Διαθέσιμο
  • Κωδικός προϊόντος: ΒΙΟ-018

ΝΙΦΑΔΕΣ ΒΡΩΜΗΣ ΟΛΙΚΗΣ ΜΕ Β-ΓΛΥΚΑΝΗ Βιολογικές 500γρ. 

Προιόν βιολογικής γεωργίας από την Γερμανία. (ΒΙΟΥΓΕΙΑ)

Οι νιφάδες βρώμης ολικής με β-γλυκάνη, τα γνωστά σε όλους μας κουάκερ, αποτελούν μία εξαιρετική τροφή που δεν θα πρέπει να λείπει ποτέ από τη διατροφή μας. Είναι η μοναδική πηγή μιας ιδιαίτερης ομάδας αντιοξειδωτικών που ονομάζονται αβενανθραμίδες, που συμβάλλουν στη συνολική υγεία του οργανισμού. Έχει πολύ χαμηλή περιεκτικότητα σε σάκχαρα, ενώ είναι πλούσια πηγή διαλυτών ινών και πρωτεϊνών. Μπορείτε να τις συνδυάσετε με το πρωινό σας, σε smoothies, στο γιαούρτι, αλλά και σε σαλάτες ή με όποιον άλλο συνδυασμό επιθυμείτε.


Διατροφικά στοιχεία

Η βρώμη αποτελείται κυρίως από υδατάνθρακες, άρα είναι μία εξαιρετική πηγή ενέργειας για το σώμα μας. Περιέχει όμως και μικρή ποσότητα πρωτεΐνης, αλλά και καλών λιπαρών. Επίσης είναι πλούσια σε φυτικές ίνες. Πλήθος ερευνών έχουν δείξει πως η ένταξη φυτικών ινών στη διατροφή έχει πολλαπλά οφέλη στην υγεία μας.
Τα quaker περιέχουν σε μεγάλες ποσότητες βιταμίνες του συμπλέγματος Β, που είναι πολύ σημαντικές για την υγεία μας. Οι νιφάδες βρώμης περιέχουν βιταμίνη Β6, ριβοφλαβίνη, θειαμίνη, αλλά και ασβέστιο, μαγνήσιο, σίδηρο και ψευδάργυρο. Ακόμα περιέχουν σε μικρότερη ποσότητα βιταμίνη Ε, φολικό οξύ και κάλιο.

Διατροφική Δήλωση ανά 100g   
Ενέργεια: 1561kJ/371kcal - Λιπαρά: 5,9g εκ των οποίων κορεσμένα: 1,1g - Υδατάνθρακες: 60,4g εκ των οποίων σάκχαρα: 0,8g - Φ. ίνες: 8,7g - Πρωτεΐνες: 12,5g - Αλάτι: 0,008g


Νιφάδες βρώμης και οφέλη στην υγεία


1. Χοληστερίνη.
Η χοληστερίνη είναι υπεύθυνη για ένα πλήθος καρδιαγγειακών νοσημάτων και αποτελεί έναν από τους μεγαλύτερους εχθρούς της καρδιάς μας. Οι διαλυτές φυτικές ίνες που περιέχουν σε αφθονία οι νιφάδες βρώμης, έχουν την ιδιότητα να δεσμεύουν και να απομακρύνουν την κακή χοληστερόλη, χωρίς να κατεβάζουν τα επίπεδα της καλής χοληστερόλης.

2. Καρκίνος.
Οι νιφάδες βρώμης, όπως και άλλα δημητριακά αλλά και λαχανικά, περιέχουν ένα πλήθος φυτοχημικών ουσιών. Πολλά φυτοχημικά είναι γνωστό ότι βοηθούν στη μείωση του κινδύνου εμφάνισης καρκίνου. Επίσης, η υψηλή κατανάλωση φυτικών ινών έχει συνδεθεί άμεσα με την μείωση του κινδύνου εμφάνισης καρκίνων που σχετίζονται με ορμονικές διαταραχές, όπως είναι ο καρκίνος του στήθους, των ωοθηκών, της μήτρας, αλλά και του προστάτη στους άντρες.

3. Σάγχαρο.
Η κατανάλωση quaker βοηθάει στην αργή και σταδιακή αύξηση των επιπέδων σαγχάρου στο αίμα. Αυτός ο έλεγχος στα επίπεδα σαγχάρου και ινσουλίνης στο αίμα, προλαμβάνει πολλές επιπλοκές που σχετίζονται με τον σαγχαρώδη διαβήτη. Επίσης, με την αργή αύξηση των επιπέδων σαγχάρου, επιτυγχάνεται έλεγχος της όρεξής μας, καθώς τα επίπεδα ενέργειάς μας παραμένουν σταθερά και δεν πεινάμε συχνά. Έτσι, μπρούμε να ελέγξουμε πιο εύκολα το βάρος μας.

4. Πεπτικό σύστημα.
Η υψηλή περιεκτικότητα της βρώμης σε φυτικές ίνες βοηθούν στην καλή λειτουργία του εντέρου και στην καταπολέμηση της δυσκοιλιότητας.

5. Αρτηριακή πίεση.
Επιστημονικές έρευνες έχουν δείξει πως η καθημερινή κατανάλωση μιας μερίδας quaker, βοηθάει στην καταπολέμηση της υπέρτασης και μειώνει αποτελεσματικά την αρτηριακή πίεση.