ΑΜΒΡΟΣΙΑ - σκόνη αποξηραμένων φρούτων και λαχανικών

ΑΜΒΡΟΣΙΑ - σκόνη αποξηραμένων φρούτων και λαχανικών

«Οι φωτογραφίες είναι για την παρουσίαση και ενδεχομένως να μην απεικονίζουν πάντα ακριβώς το προιόν που αποστέλλουμε.»

ΑΜΒΡΟΣΙΑ - σκόνη αποξηραμένων φρούτων και λαχανικών

Στις σύγχρονες συνθήκες είναι συχνό το βίωμα της έλλειψης χρόνου λόγω των πολλαπλών δραστηριοτήτων στο καθημερινό πρόγραμμα. Παρόλο που δεν επικροτούμε το εντατικό "multi-tasking" ως τρόπο ζωής, πολλές φορές είναι αναγκαίο μέχρι νεωτέρας ...

Αυτό καθιστά ακόμα πιο σημαντικό την καθημερινή φροντίδα της υγείας και της θρέψης του οργανισμού μας. Με την μίξη των φρούτων και των λαχανικών σε σκόνη ΑΜΒΡΟΣΙΑ, παρέχετε στο σώμα σας τις ευεργετικές ιδιότητες των φυσικών υπερτροφών του σπανακιού, κράνμπερυ, άλφα άλφα, παντζαριού και της πρωτείνης κάνναβης πλημμυρίζοντας από ενέργεια και ζωτικότητα στην ημέρα σας και μάλιστα με τον πιο εύκολο και σύντομο τρόπο.


Τρόπος χρήσης: ανακατέψτε σε νερό, χυμό ή smoothie, γιαούρτι, σούπα κλπ 1 κουταλιά της σούπας σκόνη.

Συστατικά: αποξηραμένη σκόνη από σπανάκι*, κράνμπερυ*, άλφα άλφα, παντζάρι* και πρωτείνη κάνναβης*  *βιολογικής γεωργίας


  • Η σκόνη από Σπανάκι παρέχει έναν εξαιρετικό τρόπο για να ενισχύσετε την καθημερινή πρόσληψη χόρτων. Ο Ποπάυ ήταν οπαδός του σπανάκι και με καλό λόγο - είναι γεμάτο από μια μεγάλη λίστα βιταμινών και ανόργανων συστατικών, όπως σίδηρο, βιταμίνη Α, βιταμίνη Β2, βιταμίνη Κ, μαγγάνιο, μαγνήσιο.
  • Τα Cranberry αποδεδειγμένα προλαμβάνουν την ανάπτυξη των βακτηρίων στο ουροποιητικό σύστημα. Ταυτόχρονα, είναι πλούσια σε βιταμίνες C, E και Κ, μαγγάνιο και προανθοκυανίνες, ισχυρές αντιοξειδωτικές ουσίες. Δρουν κατά της χοληστερίνης, των φλεγμονών του προστάτη, έχουν αντιμικροβιακή δράση στον οργανισμό, αποτρέπουν το σχηματισμό πέτρας στα νεφρά και την τερηδόνα. Το κηκιδικό οξύ, που περιέχουν μελετάται για την ακτικαρκινική δράση.
  • Το Alfalfa είνα ένα μοναδικό πλήρες φαγητό που ήταν κάποτε γνωστό στους αρχαίους αραβικούς πολιτισμούς ως «πατέρας όλων των τροφίμων». Επιστημονικές μελέτες έχουν δείξει ότι η αλφάλφα περιέχει σχεδόν όλες τις γνωστές βιταμίνες, μέταλλα και ιχνοστοιχεία που απαιτούνται για την εξαιρετική υγεία και την καθημερινή σας ευεξία.
  • Το πασίγνωστο Παντζάρι είναι ένα λαχανικό  ευεργετικό για τον άνθρωπο με πολούς τρόπους και λαμβάνοντας υπόψη την φυτοθρεπτική του αξία θα μπορούσε να μειώσει την αρτηριακή σας πίεση, να ενισχύσει τη δύναμη του εγκεφάλου, να βελτιώσει την αθλητική απόδοση, να καταπολεμήσει τη φλεγμονή, να υποστηρίζει την υγεία του ήπατος, να ενθαρρύνει την απώλεια βάρους ακόμα και να βοηθήσει στη στυτική δυσλειτουργία,
  • Η Πρωτεΐνη κάνναβης σε σκόνη, είναι μια εξαιρετική πηγή πρωτεΐνης που παρέχει κατά μέσο όρο 50g καθαρής πρωτεΐνης ανά 100g μερίδα, και όλα τα 21 αμινοξέα,συμπεριλαμβανομένων των 8 απαραίτητων, τα οποία το ανθρώπινο σώμα δεν μπορεί να συνθέσει.  Σε αντίθεση με άλλες φυτικές πηγές πρωτεΐνης, όπως το σιτάρι και η σόγια, η κάνναβη δεν έχει συσχετισθεί με οποιεσδήποτε αλλεργίες ή δυσανεξίες. Περιέχει υψηλής ποιότητας πρωτεΐνες στο ίδιο επίπεδο με τα αυγά και το γάλα με βάση το προφίλ αμινοξέων της.


Γράψτε μια αξιολόγηση

Παρακαλώ συνδεθείτε ή δημιουργήστε λογαριασμό για να αξιολογήσετε

Τρόποι χρήσης των Βοτάνων

 

Αφέψημα

 

Τοποθετούμε σε ένα μπρίκι ή ένα μικρό κατσαρολάκι την απαιτούμενη ποσότητα νερού μαζί με το βότανο. Τα σιγοβράζουμε για 5 έως 15 λεπτά σύμφωνα με τις οδηγίες, μετρώντας από την στιγμή που το νερό έχει αρχίσει να βράζει. Συνήθως αφέψημα φτιάχνουμε όταν χρησιμοποιούμε τα σκληρά μέρη του βοτάνου, όπως ρίζες, φλοιό, βλαστούς, καρπούς και σκληρά φύλλα, γιατί αυτά χρειάζονται πιο έντονη επεξεργασία για να μας δώσουν τα πολύτιμα συστατικά τους. Όταν είναι έτοιμο, σουρώνουμε και πίνουμε. Αν η γεύση δεν είναι ευχάριστη προσθέτουμε μέλι ή μαύρη ζάχαρη. Για ένα φλυτζάνι ρίχνουμε 1-2 κουταλιές του γλυκού από το βότανο. Για φύλλα, 4-5 φυλλαράκια συνήθως είναι αρκετά.

 

Έγχυμα

 

Βάζουμε το βότανο σε ένα μπρίκι ή μια τσαγιέρα, που περιέχει νερό που μόλις έχει βράσει και το έχουμε βγάλει από τη φωτιά. Σκεπάζουμε πάντα, ώστε να μην εξατμίζονται οι πτητικές τους ουσίες, που είναι και οι χρησιμότερες. Το αφήνουμε σκεπασμένο από 5 έως 15 λεπτά σύμφωνα με τις οδηγίες. Όταν είναι έτοιμο, σουρώνουμε και πίνουμε. Οι δοσολογίες είναι οι ίδιες με του αφεψήματος. Έγχυμα φτιάχνουμε από τα άνθη, τα φύλλα και γενικά από τα πιο ευαίσθητα μέρη του βοτάνου που δεν είναι τόσο σκληρά. Προτιμούμε το έγχυμα από το αφέψημα, όταν το βότανο μας το επιτρέπει, προκειμένου να πάρουμε το δυνατόν περισσότερες από τις ευεργετικές του ιδιότητες.

 

Έγχυμα σε λάδι

 

Η έγχυση προκύπτει όταν τοποθετήσουμε φρέσκα βότανα μέσα σε δοχείο με λάδι (συνήθως παρθένο ελαιόλαδο) και  αν το αφήσουμε στον ήλιο για ορισμένες μέρες ανάλογα με το βότανο. Απελευθερώνονται έτσι οι δραστικές ουσίες του φυτού μέσα στο λάδι και διατηρούνται αναλλοίωτες για μεγάλο χρονικό διάστημα αν το φυλάξουμε σφραγισμένο σε σκοτεινό και ξηρό μέρος. Από τα πιο γνωστά εγχύματα σε λάδι είναι το βαλσαμόλαδο.

 

Βάμμα

 

Είναι έγχυση του βοτάνου στο καθαρό οινόπνευμα ή αλκοόλ για μερικές μέρες. Το οινόπνευμα βοηθάει στην ευκολότερη διάλυση και απορρόφηση των ενεργών συστατικών και ουσιών του βοτάνου. Για οικιακή χρήση είναι κατάλληλα τα αλκοολούχα ποτά (βότκα, τζιν, άσπρο ρούμι, τσίπουρο, ρακί) με 40-50 βαθμούς.Χρησιμοποιούμε καθαρό φυτικό αλκοόλ και σε γενική αναλογία 1:5 (ένα μέρος βοτάνου σε 5 μέρη αλκοόλ). Τοποθετούμε σε σκουρόχρωμο μπουκάλι το βότανο και το γεμίζουμε με αλκοόλ μέχρι να το σκεπάσει εντελώς. Το αφήνουμε σε σκιερό μέρος για τουλάχιστον 10 ημέρες και ανακατεύουμε αναποδογυρίζοντας το μπουκάλι κάθε 2-3 μέρες. Όταν είναι έτοιμο, σουρώνεται και φυλάσσεται σε σκουρόχρωμα μπουκάλια παραμένοντας αναλλοίωτο για τουλάχιστον 2χρόνια). Χρησιμοποιείται είτε εξωτερικά, είτε πίνετε 1 κουταλάκι του γλυκού διαλυμένο σε νερό ή χυμό μια-δυο φορές την ημέρα ανάλογα με τη θεραπεία.

 

Σιρόπι

 

Το σιρόπι παρασκευάζεται με την ανάμιξη εγχύματος ή αφεψήματος του βοτάνου με μέλι ή ακατέργαστη ζάχαρη σε γενική αναλογία 2:1. Αφού ζεστάνουμε το μίγμα το ανακατεύουμε ώστε να ομογενοποιηθεί και το τοποθετούμε σε σκούρα μπουκαλάκια. Πίνετε άφοβα 2-3 κουταλάκια του γλυκού την ημέρα όταν υποδεικνύεται από την θεραπεία. Διατηρείται σε δροσερό και σκιερό μέρος για 6 μήνες περίπου.

 

Κατάπλασμα

 

Το φρέσκο συνήθως βότανο ψιλοκόβεται και βράζεται για μερικά λεπτά σε νερό. Στη συνέχεια αφαιρούμε το νερό και το τοποθετούμε στην πάσχουσα περιοχή για 2-3 ώρες, συγκρατώντας το με αποστειρωμένη γάζα, επίδεσμο ή βαμβάκι.

 

Αλοιφή

 

Χρησιμοποιώντας έγχυμα βοτάνων ή το ελαιό του και  φυσικό κερί μέλισσας φτιάχνουμε αλοιφή.

 

 

 

  • Κωδικός Προϊόντος: ΒΙΟ-509
  • Διαθεσιμότητα: Mη διαθέσιμο
  • 4,00€

Εάν επιθυμείτε να παραγγείλετε μεγαλύτερες ποσότητες από τις προτεινόμενες, παρακαλούμε να επικοινωνήσετε μαζί μας

Ετικέτες: θρεπτικο, βιταμινες, ενεργεια, ζωτικοτητα, αντιοξειδωτικο