Σας ταλαιπωρούν οι ανοιξιάτικες αλλεργίες; Φάτε Ανανά!

 

Ο ανανάς αποτελεί την φυσική πηγή του πρωτεολυτικού ενζύμου της βρωμελαίνης. Η βρωμελαΐνη, (ή βρομελίνη), μπορεί να προσφέρει οφέλη στα άτομα με ανοιξιάτικες αλλεργίες. Η βρομελίνη έχει αντιφλεγμονώδεις ιδιότητες που θα μπορούσαν να ανακουφίσουν ορισμένα συμπτώματα αλλεργίας.

 

Ανανάς για αλλεργίες

Δείτε πώς μπορεί να βοηθήσει η βρομελίνη από τον ανανά στα προβλήματα των εποχικών αλλεργιών:
 

Ρινική συμφόρηση:
Η βρομελίνη πιστεύεται ότι συμβάλλει στη μείωση του ρινικού πρηξίματος και της συμφόρησης. Αναστέλλοντας την παραγωγή φλεγμονωδών μορίων, μπορεί να συμβάλει στην ανακούφιση της βουλωσιάς και της δυσφορίας που σχετίζονται με τις αλλεργίες.

 

Παραρρινοκολπίτιδα:
Οι αλλεργίες μπορεί μερικές φορές να οδηγήσουν σε ιγμορίτιδα, δηλαδή φλεγμονή των παραρρινίων κόλπων. Οι αντιφλεγμονώδεις ιδιότητες της βρομελίνης μπορεί να βοηθήσουν στη μείωση του οιδήματος των ιγμορείων και να προωθήσουν την αποχέτευση, ανακουφίζοντας ενδεχομένως τα συμπτώματα της ιγμορίτιδας.

 

Αραίωση της βλέννας:
Έχει προταθεί ότι η βρομελίνη έχει ιδιότητες αραίωσης της βλέννας, οι οποίες μπορεί να διευκολύνουν τα άτομα να αποβάλλουν τη βλέννα. Αυτή η επίδραση μπορεί να βοηθήσει στην ανακούφιση της ρινικής συμφόρησης και στη βελτίωση της αναπνοής.

 

Αλλεργική φλεγμονή:
Οι αλλεργίες περιλαμβάνουν μια αντίδραση του ανοσοποιητικού συστήματος που χαρακτηρίζεται από φλεγμονή. Οι αντιφλεγμονώδεις ιδιότητες της βρομελίνης μπορεί να βοηθήσουν στη διαμόρφωση αυτής της ανοσολογικής απόκρισης, μειώνοντας ενδεχομένως τη σοβαρότητα της αλλεργικής φλεγμονής.

 

Απολαύστε την δροσιστική και γλυκεία καλοκαιρινή γεύση του ανανά και ανακουφίστε τα συμπτώματα της ανοιξιάτικης αλλεργίας με έναν απόλυτα φυσικό τρόπο!