ΠΡΟΪΟΝΤΑ
Καλάθι

ΕΝΕΡΓΟΣ ΑΝΘΡΑΚΑΣ ΒΡΩΣΙΜΟΣ ΣΕ ΚΑΨΟΥΛΕΣ - Nature's Way Activated Charcoal 560mg -100caps

ΕΝΕΡΓΟΣ ΑΝΘΡΑΚΑΣ ΒΡΩΣΙΜΟΣ ΣΕ ΚΑΨΟΥΛΕΣ - Nature's Way Activated Charcoal 560mg -100caps
ΕΝΕΡΓΟΣ ΑΝΘΡΑΚΑΣ ΒΡΩΣΙΜΟΣ ΣΕ ΚΑΨΟΥΛΕΣ - Nature's Way Activated Charcoal 560mg -100caps
23.99€
Χωρίς ΦΠΑ: 23.99€
 • Διαθεσιμότητα: Διαθέσιμο
 • Κωδικός προϊόντος: ΒΙΟ-527

ΕΝΕΡΓΟΣ ΑΝΘΡΑΚΑΣ ΒΡΩΣΙΜΟΣ  Nature's Way Activated Charcoal 560mg -100caps

Ο ενεργός άνθρακας της Nature’s Way βοηθά στην αποτοξίνωση του σώματός και σας απαλλάσσει από την δυσάρεστη αίσθηση της συσσώρευσης αερίων.
Κατασκευασμένος από φλοιούς καρύδας που σιγά σιγά καίγονται για να δημιουργήσουν σπηλαιώδεις θαλάμους που βοηθούν στην απορρόφηση.Ο ενεργός άνθρακας λειτουργεί παγιδεύοντας τοξίνες και χημικές ουσίες στο έντερο. Η πορώδης υφή του άνθρακα έχει αρ. νητικό ηλεκτρικό φορτίο, το οποίο τον αναγκάζει να προσελκύει θετικά φορτισμένα μόρια, όπως τοξίνες και αέρια.

Αυτό το βοηθά να παγιδεύει τοξίνες και χημικές ουσίες στο έντερο, εμποδίζοντας την απορρόφησή τους. Επειδή ο ενεργός άνθρακας δεν απορροφάται από το σώμα σας, μπορεί να μεταφέρει τις τοξίνες που συνδέονται στην επιφάνειά του έξω από το σώμα σας μέσω της αφόδευσης.

 

ΣΥΣΤΑΤΙΚΆ ΠΡΟΪΟΝΤΟΣ
Ανά δόση (2 κάψουλες):  Ξυλάνθρακας: 560 mg
Άλλα συστατικά: ζελατίνη (κάψουλα)

Ο ενεργός άνθρακας δεν περιέχει:
Ζάχαρη, Αλάτι, Μαγιά, Γλουτένη, Καλαμπόκι, Σόγια, Γαλακτοκομικά προϊόντα, Τεχνητά χρώματα, Τεχνητές γεύσεις, Σιτάρι, Συντηρητικά


ΔΟΣΟΛΟΓΙΑ / ΧΡΗΣΗ
Πάρτε 2 κάψουλες δύο έως τρεις φορές την ημέρα, 3-4 ώρες πριν/μετά τα γεύματα ή σύμφωνα με τις οδηγίες του επαγγελματία υγείας σας.

 

 

 

 

Βασικές χρήσεις
Χάρη στις δεσμευτικές του στις τοξίνες ιδιότητες, ο ενεργός άνθρακας έχει ποικίλες ιατρικές και πολλές οικιακές χρήσεις:

 • Δηλητηρίαση: Ο ενεργός άνθρακας μπορεί να δεσμεύσει μια ποικιλία φαρμάκων και τοξινών, εμποδίζοντας την απορρόφησή τους στον οργανισμό. Συχνά χρησιμοποιείται ως θεραπεία κατά των δηλητηρίων ή για τη θεραπεία υπερβολικής δόσης φαρμάκων.
 • Νεφρική λειτουργία: μπορεί να βοηθήσει στη βελτίωση της νεφρικής λειτουργίας προάγοντας την εξάλειψη των τοξικών αποβλήτων. Αυτό μπορεί να είναι ιδιαίτερα χρήσιμο σε περιπτώσεις νεφρικής νόσου, αλλά χρειάζονται περισσότερες μελέτες.
 • Δυσοσμία: Ο ενεργός άνθρακας φαίνεται να δεσμεύει μικρές οσμικές ενώσεις όπως το TMA (trimethylamine). Αυτό μπορεί να μειώσει τα συμπτώματα δυσοσμίας για όσους πάσχουν από σύνδρομο οσμής ψαριού.
 • Χοληστερόλη: Ο ενεργός άνθρακας φαίνεται να βοηθά στη μείωση των επιπέδων χοληστερόλης. Ωστόσο, πιο πρόσφατες μελέτες μπορεί να βοηθήσουν στην ενίσχυση αυτού του συμπεράσματος.
 • Μείωση αερίων: Ορισμένες μελέτες αναφέρουν ότι ο ενεργός άνθρακας μπορεί να βοηθήσει στη μείωση της παραγωγής αερίου μετά από ένα γεύμα που παράγει αέριο. Μπορεί επίσης να βοηθήσει στη βελτίωση της μυρωδιάς του αερίου. Ωστόσο, δεν παρατήρησαν όλες οι μελέτες αυτό το όφελος
 • Καθαρισμός νερού: Ο ενεργός άνθρακας είναι ένας δημοφιλής τρόπος για τη μείωση της περιεκτικότητας σε βαρέα μέταλλα και φθόριο στο νερό.
 • Πρόληψη του hangover: Ο ενεργός άνθρακας χρησιμοποιείται μερικές φορές ως θεραπεία του hangover. Ενώ η κατανάλωσή του με αλκοόλ μπορεί να μειώσει τα επίπεδα αλκοόλ στο αίμα, οι επιπτώσεις του στο hangover δεν έχουν μελετηθεί
 • Περιποίηση δέρματος: Η εφαρμογή αυτού του άνθρακα στο δέρμα διαφημίζεται ως αποτελεσματική θεραπεία για την ακμή και τα τσιμπήματα εντόμων ή φιδιών.

 

Ιδιαίτερες προφυλάξεις
Ο ενεργός άνθρακας θεωρείται ασφαλής στις περισσότερες περιπτώσεις και οι ανεπιθύμητες ενέργειες λέγεται ότι είναι σπάνιες και σπάνια σοβαρές.

 

Μπορεί να προκαλέσει ορισμένες δυσάρεστες παρενέργειες, οι πιο συνηθισμένες από τις οποίες είναι ναυτία και έμετος. Επιπλέον, η δυσκοιλιότητα και τα μαύρα κόπρανα είναι δύο άλλες κοινά αναφερόμενες ανεπιθύμητες ενέργειες. Ο ενεργός άνθρακας μπορεί επίσης να μειώσει την απορρόφηση ορισμένων φαρμάκων. Ως εκ τούτου, τα άτομα που λαμβάνουν φάρμακα θα πρέπει να συμβουλεύονται τον επαγγελματία υγείας τους πριν τα πάρουν

 

Ενδεικτική βιβλιογραφία

A retrospective review of the prehospital use of activated charcoal

The role of activated charcoal and gastric emptying in gastrointestinal decontamination: a state-of-the-art review

The effect of activated charcoal on adenine-induced chronic renal failure in rats

Effects of the dietary supplements, activated charcoal and copper chlorophyllin, on urinary excretion of trimethylamine in Japanese trimethylaminuria patients

Activated Charcoal Reduces Lactulose-Induced Breath Hydrogen in Patients with Excessive Gas and in ControlsInduced_Breath_Hydrogen_in_Patients_with_Excessive_Gas_and_in_Controls

Does alcohol absorb to activated charcoal?


 

Χρησιμοποιούμε cookies για να προσφέρουμε μια ολοκληρωμένη εμπειρία πλοήγησης.