ΠΡΟΪΟΝΤΑ
Καλάθι

ΒΙΟΛΟΓΙΚΑ ΦΑΣΟΛΙΑ ΜΑΥΡΟΜΑΤΙΚΑ 500γρ.

ΒΙΟΛΟΓΙΚΑ ΦΑΣΟΛΙΑ ΜΑΥΡΟΜΑΤΙΚΑ 500γρ.
ΒΙΟΛΟΓΙΚΑ ΦΑΣΟΛΙΑ ΜΑΥΡΟΜΑΤΙΚΑ 500γρ.
4.80€
Χωρίς ΦΠΑ: 4.80€
  • Διαθεσιμότητα: Διαθέσιμο
  • Κωδικός προϊόντος: ΒΙΟ-175

ΒΙΟΛΟΓΙΚΑ ΦΑΣΟΛΙΑ ΜΑΥΡΟΜΑΤΙΚΑ 500γρ.

Τα μαυρομάτικα φασόλια συνδυάζουν δύο πολύ σημαντικές ιδιότητες:

  • δεν έχουν πολλές θερμίδες (170 γρ. παρέχουν 227 θερμίδες) και ταυτόχρονα
  • είναι πολύ πλούσια σε θρεπτικά συστατικά.

Μία κούπα μαυρομάτικα φασόλια καλύπτει το 45% των καθημερινών μας αναγκών σε φυτικές ίνες, το 58% σε φυλλικό οξύ και το 31% σε πρωτεΐνες. Βοηθούν στην διατήρηση της μνήμης λόγω της βιταμίνης Β1 που διαθέτουν καθώς και στην διατήρηση της καλής υγείας της καρδιάς λόγω του καλίου. Συμβάλουν στην καλή φυσική κατάσταση λόγω της πρωτεΐνης τους και αποτελούν μια εξαιρετική πηγή ενέργειας. Προσπαθήστε να τα εντάξετε στην διατροφή σας δημιουργώντας μια κρύα πολύχρωμη σαλάτα για να αλλάξετε την κλασική φασολάδα!

Διατροφικά στοιχεία ανά 100 γρ
Ενέργεια : 1078 kj / 255 kcal        Λιπαρά : 2,14 γρ     Κορεσμένα λίπη : 0,3 γρ
Υδατάνθρακες : 38 γρ    Φυτ.Ινες 22,9 γρ   Σάκχαρα : 3,7 γρ  Πρωτεΐνες : 20,9 γρ    Νάτριο : 0,001 γρ



Συνταγή για φασόλια μαυρομάτικα σαλάτα
Συστατικά:
275 γρ μαυρομάτικα φασόλια ΟΛΑ ΒΙΟ
5 φρέσκα κρεμμυδάκια κομμένα σε λεπτές φέτες
1 ματσάκι ρόκα ψιλοκομμένη
3-4 κ.σ. ψιλοκομμένος άνηθος
2/3 του φλιτζανιού έξτρα παρθένο ελαιόλαδο
χύμος από 1 λεμόνι
10-12 μαύρες ελιές
αλάτι & πιπέρι

Οδηγίες:
Πλένουμε και στραγγίζουμε τα φασόλια.
1. Σε μια κατσαρόλα βάζουμε τα φασόλια και κρύο νερό τόσο όσο να τα σκεπάζει.
2. Τα βάζουμε στη φωτιά και μόλις πάρουν βράση τα αφήνουμε 10 λεπτά και σουρώνουμε το νερό.
3. Τα ρίχνουμε και πάλι στην κατσαρόλα, με φρέσκο νερό όσο να τα σκεπάζει και αλάτι, για να σκληρύνουν και να μη λιώσουν στο βράσιμο.
4. Όταν πάρουν βράση, χαμηλώνουμε τη φωτιά και μαγειρεύουμε μέχρι να μαλακώσουν, αλλά όχι πολύ (περίπου 20-30 λεπτά).
5. Σουρώνουμε τα φασόλια, κρατώντας 5-6 κουταλιές της σούπες απ’το ζωμό τους.
6. Τα βάζουμε σε μια μεγάλη σαλατιέρα μαζί με τα υπόλοιπα υλικά και το ζωμό που έχουμε κρατήσει και ανακατεύουμε καλά.
Σερβίρουμε αμέσως, ή αφού κρυώσουν λίγο


Χρησιμοποιούμε cookies για να προσφέρουμε μια ολοκληρωμένη εμπειρία πλοήγησης.