Τονωτικό και Αντιγηραντικό

ένα από τα πιο συνταγογραφημένα βότανα της Κινέζικης Ιατρικής.


Το Fo-ti είναι ένα φυτό αυτοφυές στην Κίνα, που εκφύεται επίσης και στην Ιαπωνία αλλά και στην Ταϊβάν. Το θεραπευτικό τμήμα του φυτού είναι η ρίζα του. Το Fo-ti ονομάζεται επίσης He shou wu, που σημαίνει κατά λέξη "ο κύριος He με τα μαύρα μαλλιά" στα Κινέζικα! Το όνομα αυτό αναφέρεται σε ένα θρύλο ενός αρχαίου χωρικού ονομαζόμενου κύριος He ο οποίος λάμβανε fo-ti και συντηρούσε τα μαύρα του μαλλιά και μια νεανική εμφάνιση και ζωτικότητα, που φημολογείται ότι έζησε μέχρι την ηλικία των 132 ετών!

Παραδοσιακή χρήση του Fo-Ti
Υπάρχουν επιστημονικά επιβεβαιωμένες ενδείξεις ότι το fo-ti μπορεί να μειώσει τη χοληστερίνη στον ορό του αίματος, να μειώσει την σκλήρυνση των τοιχωμάτων των αρτηριών και να ενισχύσει τη λειτουργία του ανοσοποιητικού συστήματος.

Στην παραδοσιακή Κινέζικη Ιατρική, το fo-ti είναι ένα ελιξίριο μακροζωίας το οποίο χρησιμοποιείται για τη θεραπεία των γκρίζων μαλλιών, της πρόωρης γήρανσης, της αδυναμίας, τις κολπικές εκκρίσεις και τη στυτική δυσλειτουργία. Το κόκκινο fo-ti θεωρείται ένα εξαιρετικό τονωτικό που αυξάνει τη ζωτικότητα και την ενέργεια ενδυναμώνοντας το αίμα, τα νεφρά και το συκώτι.

 

Κλινικές μελέτες  έχουν δείξει ότι το fo-ti:

  • μειώνει τόσο τη χοληστερίνη όσο και τα τριγλυκερίδια στο πλάσμα του αίματος
  • ευεργετεί σημαντικά τη μάθηση και τη μνήμη εμποδίζοντας τον εκφυλισμό των ντοπαμινικών νευρώνων στον εγκέφαλο.
  • Βοηθά  στην  ανάκτηση  της  δύναμης,  της  σεξουαλικής  ορμής και της αύξησης της γονιμότητας σε άνδρες και γυναίκες
  • στηρίζει το ήπαρ, τα νεφρά και καθαρίζει το αίμα
  • βοηθάει την υγεία των ματιών
  • δυναμώνει τους μυς, τους τένοντες, τα οστά και τις αρθρώσεις
  • Επιπλέον είναι αντιβακτηριδιακό και καταπολεμά τη γήρανση του οργανισμού.Στην δυτική απόκρυφη παράδοση λέγεται ότι με χρήση μιας μυστικής φόρμουλας που είχε σαν βάση το fo-ti, ο Κόμης Saint Germain, κέρδισε τη φήμη της αιώνιας νεότητας και ό,τι για το λόγο αυτό ο Φρειδερίκος ο Μέγας τον ονόμασε «ο άνθρωπος που δεν πεθαίνει ποτέ». Συγκαταλέγεται μαζί με το μανιτάρι reishi στα ανώτερα τονωτικά βότανα της κινεζικής φαρμακολογίας.


Τρόπος χρήσης: 2 έως 4 γραμμάρια σκόνης Fo-Ti έως δύο φορές την ημέρα ή σύμφωνα με τις οδηγίες του θεραπευτή σας. Ανακατεύουμε σε νερό, χυμό ή τσάι της αρεσκείας σας.

--------------

Οι φυσικές θεραπείες δεν αποτελούν υποκατάστατο ιατρικής περίθαλψης. Παρακαλούμε συμβουλευτείτε απαραιτήτως τον ιατρό σας για οποιοδήποτε θέμα υγείας και πριν την χρήση οποιουδήποτε βοτάνου ή θεραπείας.

Επικοινώνησε μαζί μας για οποιαδήποτε πληροφορία χρειάζεσαι για τα προιόντα μας ή τις προτάσεις μας στο 2610221354 ή επισκέψου το eshop μας