ΠΡΟΪΟΝΤΑ
Καλάθι

HORNY GOAT - ΕΠΙΜΕΝΤΙΟΥΜ σκόνη 50γρ

HORNY GOAT - ΕΠΙΜΕΝΤΙΟΥΜ σκόνη 50γρ
HORNY GOAT - ΕΠΙΜΕΝΤΙΟΥΜ σκόνη 50γρ
HORNY GOAT - ΕΠΙΜΕΝΤΙΟΥΜ σκόνη 50γρ
HORNY GOAT - ΕΠΙΜΕΝΤΙΟΥΜ σκόνη 50γρ
HORNY GOAT - ΕΠΙΜΕΝΤΙΟΥΜ σκόνη 50γρ
9.50€
Χωρίς ΦΠΑ: 9.50€
 • Διαθεσιμότητα: Διαθέσιμο
 • Κωδικός προϊόντος: SUP-0288

Επιμέντιουμ (Epimedium), Horny Goat Weed σκόνη 50γρ


Ευδοκιμεί στην Κίνα αλλά και σε περιοχές της Ευρώπης. Στην Κίνα το φυτό που είναι γνωστό από αιώνες ως Yin Yang Huo (ισορροπεί Γιν και Γιανγκ) χρησιμοποιείται παραδοσιακά για την βελτίωση κυρίως ανδρικών σεξουαλικών προβλημάτων. Η αγγλική του ονομασία παραπέμπει σαφώς στην αφροδισιακή του δράση αφού το "Horny Goat Weed", μεταφράζεται ως «βοτάνι του βαρβάτου Τράγου».

Βασικές Ιδιότητες:

Το Horny Goat Weed περιέχει χημικές ουσίες που μπορούν να βοηθήσουν στην αύξηση της ροής του αίματος και να βελτιώσει την σεξουαλική λειτουργία. Ένα συστατικό του φυτού, μια ουσία που ονομάζεται ικαριίνη μπορεί να μπλοκάρει μια πρωτεΐνη που συνδέεται με τη στυτική δυσλειτουργία που ονομάζεται φωσφοδιεστεράση τύπου 5 (PDE5)

Επίσης περιέχει φυτοοιστρογόνα, δηλαδή χημικές ουσίες που δρουν κάπως σαν την ορμόνη οιστρογόνο, που θα μπορούσε να μειώσει την απώλεια οστού σε γυναίκες μετά την εμμηνόπαυση. To φλαβονοειδές στο Epimedium, icariin, πιστεύεται ότι συμβάλλει στη διέγερση των οστεοβλαστών, των κυττάρων που χτίζουν τα οστά. Μελέτες σε πειραματόζωα στα οποία χορηγήθηκαν εκχυλίσματα φλαβονοειδών του horny goat  φαίνεται να έχουν ισχυρότερη άμυνα κατά της απόκτησης οστεοπόρωσης.

Το Horny Goat επίσης χρησιμοποιείται από αθλητές στην αύξηση της σωματικής απόδοσης (προπόνηση με βάρη) και την αποκατάσταση. Το Horny Goat φέρεται να προκαλεί διαστολή των αιμοφόρων αγγείων, η οποία με τη σειρά της θα επιτρέψει σε περισσότερο αίμα να φτάσει στους σκελετικούς μύες οι οποίοι λαμβάνουν περισσότερο οξυγόνο και θρεπτικά συστατικά αυξάνοντας την μυική μάζα και την δύναμη αλλά και στην αποκατάσταση.

Χρήσεις:

Για την ενίσχυση της γενετήσιας ορμής, για την αύξηση των σπερματοζωαρίων. Υπάρχουν σοβαρές ενδείξεις ότι το Epimedium έχει αντίστοιχα αποτελέσματα με το viagra, χωρίς τις ανεπιθύμητες παρενέργειες (εξάψεις, πονοκεφάλους κ.ά). Στις γυναίκες χρησιμοποιείται παραδοσιακά στην Κϊνα για την καταπολέμηση της κόπωσης & της υπέρτασης μετά την εμμηνόπαυση.

Στην παραδοσιακή Κινεζική ιατρική αλλά και από τους σύγχρονους φυσικοθεραπευτές, το Επιμέντιουμ έχει χρησιμοποιηθεί σε μία σειρά παθήσεων που περιλαμβάνει

 • Στυτική δυσλειτουργία
 • Χαμηλή λίμπιντο (σεξουαλική επιθυμία)
 • Οστεοαρθρίτιδα (αρθρίτιδα "φθοράς")
 • Οστεοπόρωση (λέπτυνση των οστών)
 • Πόνος στις αρθρώσεις
 • Βρογχίτιδα (διογκωμένοι αεραγωγοί προς τους πνεύμονες)
 • Καρδιακή ασθένεια
 • Υψηλή πίεση του αίματος
 • Ενισχύει την μυική δύναμη και αντοχή

 

Τρόπος χρήσης / δοσολογία:

 • Μια τυπική δοσολογία είναι: μισό κουταλάκι του γλυκού σκόνη Horny Goat διαλυμένο σε νερό ή χυμό'. Πίνουμε 1-2 φορές την ημέρα
 • τα φύλλα ως έγχυμα: ένα κουταλάκι του γλυκού (5 γρ.) αποξηραμένα φύλλα σε ένα φλιτζάνι βραστό νερό για 10-15'. Πίνουμε 2-3 φορές την ημέρα

 

Ιδιαίτερες προφυλάξεις:
Σε παρατεταμένη χρήση ή σε υψηλές δόσεις μπορεί να προκαλέσει εκνευρισμό, πτώση της αρτηριακής πίεσης σε όσους πάσχουν από υπόταση και να αυξήσει τα οιστρογόνα σε μερικές γυναίκες. Δεν γνωρίζουμε την ασφάλεια του σε περίπτωση εγκυμοσύνης ή θηλασμού, οπότε καλύτερα να το αποφεύγουμε.

(Προέλευση Κίνα)

 

Ενδεικτική βιβλιογραφία