Καταπραΰνοντας τα ηλιακά εγκαύματα
με τα έλαια της Φύσης

 

πως  να το κάνετε μόνοι σαςΚαθώς ο καλοκαιρινός ήλιος μας ακτινοβολεί γενναιόδωρα, είναι πολύ εύκολο να καταλήξετε με ένα επώδυνο ηλιακό έγκαυμα. Αντί να καταφύγετε σε σκληρές κρέμες με χημικές ουσίες, σκεφτείτε να στραφείτε στις θεραπείες της ίδιας της φύσης - τα φυτικά & αιθέρια έλαια. Αυτά τα συμπυκνωμένα φυτικά εκχυλίσματα διαθέτουν αξιοσημείωτες θεραπευτικές ιδιότητες που μπορούν να προσφέρουν ανακούφιση και να προωθήσουν την αποκατάσταση του δέρματος που έχει υποστεί βλάβη από τον ήλιο.
 


 
Μία από τις πιο ευέλικτες επιλογές είναι το έλαιο καρύδας. Τα θρεπτικά λιπαρά οξέα και οι αντιφλεγμονώδεις ενώσεις του λειτουργούν για να ηρεμήσουν την ερυθρότητα, να μειώσουν το πρήξιμο και να αναπληρώσουν τη χαμένη υγρασία. Απλώς απλώστε ένα λεπτό στρώμα στις ηλιοκαμένες περιοχές για άμεση ψύξη και καταπραϋντική άνεση. Τα αντιμικροβιακά οφέλη του ελαίου βοηθούν επίσης στην πρόληψη των λοιμώξεων.

 

Το έλαιο αλόης βέρα είναι μια άλλη κορυφαία επιλογή, που ξεχειλίζει από αντιοξειδωτικά που εξουδετερώνουν τις βλάβες των ελεύθερων ριζών από την έκθεση στην υπεριώδη ακτινοβολία. Η σύστασή του που μοιάζει με τζελ δημιουργεί ένα προστατευτικό φράγμα για να κλειδώσει την ενυδάτωση και να επιταχύνει την επούλωση.
Το αιθέριο έλαιο λεβάντας προσθέτει μια επιπλέον αναλγητική δράση, βοηθώντας στην ανακούφιση του τραβήγματος και του καψίματος του ηλιακού εγκαύματος. (
Σημαντικό: από το αιθέριο έλαιο λεβάντας θα προσθέσουμε λίγες σταγόνες, 2-3 σε μία κουταλιά της σούπας από έλαια καρύδας ή/και αλόης ή 10 σταγόνες στα 50ml).
 
 
Για μια εντελώς φυσική θεραπεία του ηλιακού εγκαύματος, σκεφτείτε να αναμείξετε μια επιλογή από αυτά τα επανορθωτικά έλαια. Οι συνεργιστικές τους δυνάμεις μπορούν να προσφέρουν ταχεία ανακούφιση και να προωθήσουν την ταχεία ανάρρωση, και όλα αυτά χωρίς σκληρά συνθετικά συστατικά. Αγκαλιάστε την απαλή θεραπεία του φαρμακείου της φύσης την επόμενη φορά που θα το παρακάνετε με τον καλοκαιρινό ήλιο.


Συμβουλή: Πριν εφαρμόστε τα έλαια στο δέρμα σας, πρώτα δροσίστε την περιοχή με δροσερό (αλλά όχι κρύο) νερό, χρησιμοποιώντας ένα υγρό πανί ή σε ένα μπάνιο ή ντους. Αυτή η κίνηση θα επιτρέψει στα έλαια να εισχωρήσουν καλύτερα και δεν θα εγκλωβίσει θερμότητα στο δέρμα.
Οι πληροφορίες έχουν ενημερωτικό χαρακτήρα και δεν αποτελούν ιατρική συμβουλή.