ΠΡΟΪΟΝΤΑ
Καλάθι

ΜΕΛΙ ΒΕΛΑΝΙΔΙΑΣ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΕΠΙΛΕΓΜΕΝΟ - η αρχηγός των αντιοξειδωτικών!

ΜΕΛΙ ΒΕΛΑΝΙΔΙΑΣ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΕΠΙΛΕΓΜΕΝΟ - η αρχηγός των αντιοξειδωτικών!
ΜΕΛΙ ΒΕΛΑΝΙΔΙΑΣ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΕΠΙΛΕΓΜΕΝΟ - η αρχηγός των αντιοξειδωτικών!
12.00€
Χωρίς ΦΠΑ: 12.00€
  • Διαθεσιμότητα: Διαθέσιμο
  • Κωδικός προϊόντος: ΜΕΛ-05

Μέλι ελληνικό αξεπέραστης αξίας!
Ελληνικό προιόν αυστηρά επιλεγμένο
Παραγωγός: κ. Αμαξάς Αντώνιος, Νέα Μανωλάδα Ηλείας, 
http://www.anel.gr/el/apiculture/queens-bee-packages/16-amaksas-antonis.html


Την μοναδική αξία και την ευεργετική δράση των ελληνικών μελιών στον ανθρώπινο οργανισμό απέδειξε έρευνα ειδικών του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης.

Για την πραγματοποίηση της έρευνας αυτής συνελέγησαν 48 διαφορετικά δείγματα μελιού από όλη την Ελλάδα και από όλες τις ανθοφορίες, και απεδείχθη, ότι η σύνθεσή τους έχει πολύ καλύτερες ιδιότητες, ακόμα και από τα πολυδιαφημισμένα μέλια του εξωτερικού, όπως είναι πχ το manuka!

Στην έρευνα εξετάσθηκαν είδη ελληνικού μελιού βελανιδιάς, πεύκου, ελάτου, καστανιάς, πορτοκαλιάς, θυμαριού κ.α. και για όλα υπήρχε κάτι ξεχωριστό, που, σύμφωνα με την Καθηγήτρια του Πανεπιστημίου, Χρυσούλα Τανανάκη, είχαν μεγάλη αντιοξειδωτική δράση και μπορούσαν με απίστευτη αποτελεσματικότητα να καταπολεμήσουν τις ελεύθερες ρίζες και τον εκφυλισμό των κυττάρων, δηλαδή τις αιτίες, που προκαλούν τον καρκίνο.

«Όταν το μέλι εισέρχεται στον οργανισμό, αναγνωρίζεται από αυτόν ως “βιολογικό προϊόν” και η απορρόφηση γλυκόζης στο αίμα, γίνεται με μέτρο»

Επίσης αυτές οι αντιοξειδωτικές ιδιότητες δίνουν στον ανθρώπινο οργανισμό την δυνατότητα να θωρακιστεί με αμυντικούς μηχανισμούς, κατάλληλους για όλες τις ασθένειες.
Η γλυκόζη και η φρουκτόζη βρίσκονται στο μέλι στην πιο απλή τους μορφή. Είναι πολύ εύπεπτες για τον οργανισμό και μπορούν να δεν έχουν ουδεμία σχέση με την ζάχαρη, που, σύμφωνα με πολλούς επιστήμονες, καταστρέφει τα όργανα και την εύρυθμη λειτουργία τους. Όταν το μέλι εισέρχεται στον οργανισμό, αναγνωρίζεται από αυτόν ως “βιολογικό προϊόν” και η απορρόφηση γλυκόζης στο αίμα, γίνεται με μέτρο (παίρνει όση έχει ανάγκη ο οργανισμός) και όχι ανεξέλεγκτα, όπως συμβαίνει με την ζάχαρη.

«Ακόμη και για όποιον έχει προβλήματα υγείας, λόγω σακχάρου, υπάρχει μέλι, που μπορεί να γίνει φάρμακο, όπως είναι το (πικρό) μέλι της κουμαριάς, που έχει την χαμηλότερη περιεκτικότητα σε σάκχαρα»!

Τα στοιχεία αυτά αποδεικνύουν την ανεκτίμητη αξία, που έχει το ελληνικό μέλι, που, σύμφωνα με τους επιστήμονες, πρέπει να καταναλώνεται οπωσδήποτε δύο φορές κάθε ημέρα. Σπουδαίο είναι και το συμπέρασμα, ότι ακόμη και για όποιον έχει προβλήματα υγείας, λόγω σακχάρου, υπάρχει μέλι, που μπορεί να γίνει φάρμακο! Ορισμένοι επιστήμονες θεωρούν ιδανικό για τους πάσχοντες από διαβήτη το (πικρό) μέλι της κουμαριάς, που έχει την χαμηλότερη περιεκτικότητα σε σάκχαρα.

Άλλη εντυπωσιακή διαπίστωση είναι, ότι το μέλι είναι από τα λίγα φυσικά προϊόντα σήμερα, που δεν έχουν επηρεαστεί από την εξέλιξη του ανθρώπου και κυρίως από τις αρνητικές επιπτώσεις της βιομηχανικής δραστηριότητας στην Φύση, τα φυτοφάρμακα κλπ. Και συτό, επειδή η μέλισσα έχει τον τρόπο της να συλλέγει γύρη μόνον από τα «καθαρά» λουλούδια, και να παράγει από αυτή μέλι, σε όποιο μέρος και αν βρίσκεται!


«Το ελληνικό μέλι βελανιδιάς απεδείχθη, ότι έχει την μεγαλύτερη αντιοξειδωτική δράση από όλα τα υπόλοιπα»!

Το αποτέλεσμα ήταν απρόσμενο. Το πολυδιαφημισμένο μέλι manuka δεν είχε τέτοια αντιοξειδωτική δράση, όπως το ελληνικό μέλι. Συγκεκριμένα η έρευνα έδειξε, ότι το μέλι με την μεγαλύτερη αντιοξειδωτική δράση διεπιστώθη, ότι είναι το ελληνικό μέλι βελανιδιάς, ενώ ακολουθούσαν τα είδη μελιού από το έλατο, το ερείκι, την καστανιά, το πεύκο, το θυμάρι και την πορτοκαλιά.
Όπως τονίζουν οι ειδικοί, το ελληνικό μέλι, που δεν παράγεται πουθενά αλλού, σε ολόκληρο τον κόσμο, αποτελεί έναν ακόμη πλουτοπαραγωγικό στοιχείο για την Ελλάδα, που θα πρέπει να το αναδείξουμε παγκοσμίως.


Είδη μελιού:

        Θυμαρίσιο: Κρυσταλλώνει σε 6-18 μήνες.
        Πορτοκαλιάς: Κρυσταλλώνει σε 1-2 μήνες και γίνεται ασπρουδερό.
        Ηλίανθου: Κρυσταλλώνει σε 1-2 μήνες και γίνεται κιτρινωπό.
        Ερείκης (σουσουρίσιο): Κρυσταλλώνει σε 1-2 μήνες και γίνεται κοκκινωπό.
        Καστανιάς: Ανάμιξη μελιτώματος και νέκταρος. Πικρίζει ελάχιστα, έχει έντονο άρωμα. Κρυσταλλώνει σε 1,5-2 χρόνια.
        Βαμβακιού: Κρυσταλλώνει γρήγορα σε 1-2 μήνες και γίνεται ασπρουδερό.
        Πολύκομπου: Σκοτεινόχρωμο. Η γεύση του δεν αρέσει. Προσφέρεται για ανάμιξη με άλλα μέλια.
        Ακακίας: Κρυσταλλώνει αργά, μετά από ένα χρόνο περίπου.
        Πευκόμελο: Το 65% της συνολικής παραγωγής στην Ελλάδα. Δεν είναι ιδιαίτερα γλυκό, για αυτό αρέσει (έχει χαμηλή συγκέντρωση ζαχάρων). Δεν κρυσταλλώνει και έχει λιγότερες θερμίδες.
        Ελάτης: Από τα καλύτερα μέλια. Παραμένει ρευστό.

Χρησιμοποιούμε cookies για να προσφέρουμε μια ολοκληρωμένη εμπειρία πλοήγησης.