ΠΡΟΪΟΝΤΑ
Καλάθι

ΝΤΑΜΙΑΝΑ φύλλα

ΝΤΑΜΙΑΝΑ φύλλα
ΝΤΑΜΙΑΝΑ φύλλα
2.04€
Χωρίς ΦΠΑ: 2.04€
  • Διαθεσιμότητα: Διαθέσιμο
  • Κωδικός προϊόντος: ΒΜΧ-0202

Διαθέσιμες Επιλογές

Νταμιάνα (Turnera diffusa, aphrodisiaca), Damiana
Άλλες Ονομασίες: Τουρνέρα ή Νταμιάνα η αφροδσιακή, Νταμιάνα η αρωματική

Η Νταμιάνα, γνωστή και ως Turnera diffusa, είναι φυτό χαμηλής ανάπτυξης με κίτρινα άνθη και αρωματικά φύλλα. Είναι εγγενές στα υποτροπικά κλίματα του νότιου Τέξας, του Μεξικού, της Κεντρικής και Νότιας Αμερικής και της Καραϊβικής. Η χρήση της Νταμιάνα ως φυτικό φάρμακο προηγείται της γραπτής ιστορίας. Μέχρι τη στιγμή που οι Ισπανοί διέσχισαν τον Ατλαντικό, οι αυτόχθονες πολιτισμοί το χρησιμοποιούσαν για αιώνες ως αφροδισιακό και τονωτικό της ουροδόχου κύστης.

Βασικές Ιδιότητες: Νευροτονωτικό, αντικαταθλιπτικό, αντισηπτικό του ουροποιητικού, υπακτικό, τα αλκαλοειδή του έχουν δράση παρόμοια με της τεστοστερόνης

Χρήσεις: για ενίσχυση του νευρικού συστήματος, παραδοσιακά στο Μεξικό έχει χρησιμοποιηθεί ως αφροδισιακό, για στυτική δυσλειτουργία, κατάθλιψη (ειδικά αν συνυπάρχει σεξουαλικός παράγοντας)

Πως χρησιμοποιείται
τα φύλλα ως έγχυμα: μισό με ένα κουταλάκι του γλυκού σε ένα φλιτζάνι βρασμένο νερό γοα 10-15'. Πίνουμε 3 φορές την ημέρα.

Ιδιαίτερες προφυλάξεις:
Τα φύλλα έχουν ελαφρά υπακτική δράση και ίσως σε μεγάλες ποσότητες να προκαλέσει διάρροια. Μέχρι να υπάρξουν περισσότερες πληροφορίες για
την δράση της Νταμιάνας στο γυναικείο ορμονικό σύστημα, θα πρεπει να αποφεύγεται κατά την διάρκεια της εγκυμοσύνης.