ΠΡΟΪΟΝΤΑ
Καλάθι

Ashwagandha (Ινδικό Ginseng) σκόνη BIO 100γρ.

Ashwagandha (Ινδικό Ginseng) σκόνη BIO 100γρ.
Ashwagandha (Ινδικό Ginseng) σκόνη BIO 100γρ.
6.50€
Χωρίς ΦΠΑ: 6.50€
  • Διαθεσιμότητα: Διαθέσιμο
  • Κωδικός προϊόντος: ΒΙΟ-172

Ashwagandha (Ινδικό Ginseng/Βιθανία) σκόνη BIO 100γρ.
Προιόν βιολογικής γεωργίας από την Ινδία.

Το Ashwagandha (Ασβαγκάντα) - επίσης γνωστό ως ινδικό κεράσι του χειμώνα, έχει το βοτανικό όνομα Withania Somnifera. Καλλιεργείται στη δυτική Ινδία και στα Ιμαλάια, κυρίως στης ξηρότερες περιοχές.

Το Ashwagandha έχει πικρόγλυκη γεύση ενώ στην πέψη επικρατεί η γλυκιά γεύση. Τα οφέλη του Ashwagandha στον οργανισμό είναι θαυματουργά. Πολλοί το ονομάζουν το αγιουρβεδικό ginseng λόγω της δράσης που έχει στην ενίσχυση  της δύναμης και της αντοχής στον οργανισμό. Οι διάφορες ιατρικές ιδιότητες του ashwagandha αποδίδονται στα πολλά φλαβονοειδή που περιέχει. χρησιμοποιείται ως προσαρμογόνο ιατρικό (δεδομένου ότι ενισχύει την αντοχή), αναζωογονητικό και ηρεμιστικό.

Εφαρμόζεται για να θεραπεύσει κάποιες σημαντικές διαταραχές που συνδέονται με την καταστροφή των νευρικών ιστών, έχει  αντί-οξειδωτική δράση, βοηθά πολύ στην αρθρίτιδα, στο άγχος και στην εξάντληση.  Το βότανο αυτό αποτελεί πολύ καλή τροφή για το μυαλό καθώς βελτιώνει την νοητική ικανότητα και συμβάλλει στην καλύτερη απόδοση στην εργασία.

Εξισσορροπεί το στοιχείο Vata (αέρας) στον οργανισμό το οποίο ευθύνεται συχνά για την ανάπτυξη του στρες και του άγχους. Μπορεί να χρησιμοποιηθεί στην ασθένεια του Alzheimer, στην απώλεια μνήμης και την αϋπνία.

Βοηθά να έχουμε φυσιολογικό ύπνο και ενισχύει  πολύ την σεξουαλική απόδοση. Το Aswagandha χαλαρώνει το σώμα, μειώνει το στρες και αυξάνει τη φυσική αντοχή του σώματος.

Έχει αντιφλεγμονώδεις ιδιότητες και έχει χρησιμοποιηθεί επιτυχώς στη θεραπεία για την αρθρίτιδα. Μειώνει τις φλεγμονές στους συνδέσμους και διευκολύνει τις κινήσεις. Επιδρά θετικά στη βελτίωση της όρεξης και εξισορροπεί τη λειτουργία του πεπτικού συστήματος καθώς και των εντέρων. Μειώνει την υπέρταση και ενεργεί επίσης ως διουρητικό. Αυξάνει την ενέργεια και την αντοχή του οργανισμού. Βοηθά στην επαναδόμηση του οργανισμού που έχει υποστεί κατάπτωση λόγω χρόνιων ασθενειών. Καθυστερεί τη διαδικασία της γήρανσης και μειώνει το γκριζάρισμα των μαλλιών. Όταν λαμβάνεται συχνά, βοηθά στη μείωση του επιπέδου σακχάρων και χοληστερόλης στο αίμα. Σταθεροποιεί τα επίπεδα του αίματος (αύξηση επιπέδων αιμοσφαιρίνης). Ενώ σε ισχνούς οργανισμούς, επιδρά θετικά στην αύξηση της μυϊκής μάζας και της ενέργειας του σώματος.
 

  •  Μειώνει το άγχος και την κατάθλιψη χωρίς να προκαλεί νωθρότητα
  • Σταθεροποιεί τα επίπεδα αιμοαφαιρίνης αίματος
  • Μειώνει τη χοληστερόλη
  • Επιβραδύνει την εκφύλιση των εγκεφαλικών κυττάρων
  • μπορεί να βελτιώσει σημαντικά τα επίπεδα θυρεοειδικών ορμονών (ανεβάζει τους δείκτες σε υποθυροειδισμό).
  • Βοηθά στην καταπολέμηση της ελονοσίας
  • Έχει αντιφλεγμονώδεις ιδιότητες
  • Βοηθά σε καταστάσεις αϋπνίας διανοητικής δυσλειτουργίας και καταστάσεις αδυναμίας κατά την τρίτη ηλικία.  Ακόμη μπορεί να χρησιμοποιηθεί στην ασθένεια του Alzheimer, και για την την απώλεια μνήμης.


Τρόπος χρήσης: 2 - 8g την ημέρα, Διαλύστε το σε νερό ή προσθέστε το στους χυμούς σας.

 

Ιδιαίτερη προοφύλαξη
Το Ashwagandha είναι ένα ασφαλές συμπλήρωμα για τους περισσότερους ανθρώπους.
Ωστόσο, ορισμένα άτομα δεν πρέπει να το παίρνουν, συμπεριλαμβανομένων των εγκύων και των θηλάζων γυναικών. Τα άτομα με αυτοάνοσες ασθένειες θα πρέπει επίσης να αποφεύγουν το ashwagandha, εκτός εάν έχουν εγκριθεί από τον ιατρό του;. Αυτό περιλαμβάνει άτομα με παθήσεις όπως η ρευματοειδής αρθρίτιδα, ο λύκος, η θυρεοειδίτιδα του Hashimoto και ο διαβήτης τύπου 1. Επιπλέον, όσοι λαμβάνουν φάρμακα για τη νόσο του θυρεοειδούς πρέπει να είναι προσεκτικοί όταν λαμβάνουν ashwagandha, καθώς μπορεί να αυξήσει τα επίπεδα των θυρεοειδικών ορμονών σε μερικούς ανθρώπους.
Μπορεί επίσης να μειώσει τα επίπεδα σακχάρου στο αίμα και της αρτηριακής πίεσης, επομένως οι δόσεις φαρμάκων μπορεί να χρειαστεί να προσαρμοστούν εάν το πάρετε.

 

Ενδεικτική βιβλιογραφία:

A prospective, randomized double-blind, placebo-controlled study of safety and efficacy of a high-concentration full-spectrum extract of ashwagandha root in reducing stress and anxiety in adults

Ashwagandha (Withania somnifera) reverses β-amyloid1-42 induced toxicity in human neuronal cells: implications in HIV-associated neurocognitive disorders (HAND)

In vivo enhancement of natural killer cell activity through tea fortified with Ayurvedic herbs

In vivo effects of Ashwagandha (Withania somnifera) extract on the activation of lymphocytes

Effect of standardized aqueous extract of Withania somnifera on tests of cognitive and psychomotor performance in healthy human participants

Efficacy and Safety of Ashwagandha Root Extract in Subclinical Hypothyroid Patients: A Double-Blind, Randomized Placebo-Controlled Trial

Effect of an ashwagandha (Withania Somnifera) root extract on climacteric symptoms in women during perimenopause: A randomized, double-blind, placebo-controlled study