ΠΡΟΪΟΝΤΑ
Καλάθι

ΕΚΧΥΛΙΣΜΑ ΑΓΡΙΕΛΙΑΣ ΜΑΝΗΣ (BAMMA) 50ml

ΕΚΧΥΛΙΣΜΑ ΑΓΡΙΕΛΙΑΣ ΜΑΝΗΣ (BAMMA) 50ml
ΕΚΧΥΛΙΣΜΑ ΑΓΡΙΕΛΙΑΣ ΜΑΝΗΣ (BAMMA) 50ml
10.90€
Χωρίς ΦΠΑ: 10.90€
 • Διαθεσιμότητα: Διαθέσιμο
 • Κωδικός προϊόντος: BAM-19

ΕΚΧΥΛΙΣΜΑ ΦΥΛΛΩΝ ΑΓΡΙΑΣ ΕΛΙΑΣ ΜΑΝΗΣ 50ml

Το εκχύλισμα της Αγριελιάς προέρχεται από τα φύλλα της Άγριας ελιάς (μη καλλιεργήσιμα αυτοφυή ελαιόδεντρα της Μάνης) Olea Sylvestris.

Είναι ένα φυσικό προϊόν που παράγεται από 100% αυτοφυή δέντρα αγριελιάς, είναι πλούσιο σε πολυφαινόλες , σε αντιοξειδωτικά και σε φαρμακευτικές ουσίες που βρίσκονται στα φύλλα  της ελιάς και διαθέτουν σημαντική βιολογική δράση. 

Η πικρή αγριελιά έχει αντιφλεγμονώδεις, αντιοξειδωτικές, καρδιοπροστατευτικές και νευροπροστατευτικές ιδιότητες  με εντυπωσιακά αποτελέσματα   στην πρόληψη ασθενειών (σπαστική κολίτιδα, υπέρταση κ.α). Έρευνες αποδεικνύουν ότι στα φύλλα της ελιάς περιέχονται φλαβονοειδή και αρκετές φαινολικές ενώσεις, σημαντικότερες εκ των οποίων είναι η ελαιοευρωπαΐνη και η υδροξυτυροσόλη. Ειδικά η ελαιοευρωπαΐνη έχει αποδειχθεί ότι θεραπεύει προβλήματα της καρδιάς και της αρτηριακής πίεσης, βοηθάει στην ρύθμιση επιπέδων χοληστερίνης όπως και Σακχάρου, ενώ μελέτες σε ζώα έχουν δείξει ότι έχει αντικαρκινική δράση.

Αξιοσημείωτο είναι επίσης ότι το εκχύλισμα φύλλων ελιάς (Olea europaea) έδειξε δραστικότητα έναντι πολλών μικροοργανισμών, συμπεριλαμβανομένων των κοινών ιών κρυολογήματος και γρίπης (όπως και του ιού της γρίππης Η5Ν1), του ιού του έρπητα και των βακτηρίων C. jejuni, Η. Pylori και του ανθεκτικού στη μεθικιλλίνη S. aureus (MRSA). Υπεύθυνο και εδώ είναι το φυτοχημικό συστατικό της  oleuropein, που έδειξε ότι είναι σε θέση να σταματήσει τους ιούς στις διαδρομές τους. Η Oleuropein εξουδετερώνει τα ένζυμα που είναι σημαντικά για τον ιό να αναδιπλασιαστεί και να εξαπλωθεί. Η Ολεοευρωπαίνη  έχει επίσης τη δυνατότητα να παρεμβαίνει στην παραγωγή κρίσιμων αμινοξέων που είναι απαραίτητα για τους ιούς.

 

Μερικά από τα  οφέλη κατανάλωσης εκχυλίσματος φύλλων ελιάς είναι

 • η ενίσχυση του ανοσοποιητικού συστήματος
 • προστατεύει από τους ιούς και τα βακτήρια
 • μειώνει τον καρδιαγγειακό κίνδυνο, όπως η αθηροσκλήρωση, ρυθμίζει την χοληστερίνη
 • βοηθαει στην ρύθμιση της πίεσης του αίματος
 • βοηθάει στην ρύθμιση του σακχάρου στους διαβητικούς τύπου ΙΙ
 • υποστηρίζει το αδυνάτισμα και την διατήρηση υγιούς βάρους
 • εργαστηριακές μελέτες αναφέρουν αντικαρκινική δράση
 • έχει αντιοξειδωτική & αντιγηραντική δράση, αντιμετωπίζει τις ελεύθερες ρίζες
 • έχει ισχυρή αντιφλεγμονώδη δράση
 • αυξάνει τα επίπεδα ενέργειας & ζωτικότητας - συστήνεται στην αντιμετώπιση της χρόνιας κόπωσης


Είναι ένα άριστο πολυβιταμινούχο τονωτικό

Συστατικά: Αλκοολούχο διάλυμα αιθανόλης διπλής απόσταξης προερχόμενη από βιολογική καλλιέργεια (ΔΗΩ), ξηρά φύλλα  Olea Sylvestris αυτοφυής ορεινής προέλευσης 100% natural

Δοσολογία & τρόπος χρήσης
Ενήλικες:
10-20 σταγόνες σε πολύ λίγο νερό, τρεις φορές ημερησίως για διάστημα 10 ημερών. Επαναλαμβάνετε την ίδια δοσολογία μετά από παύση 10 ημερών.

 

Ιδιαίτερες προφυλάξεις
Να αποφεύγεται η χρήση του κατά την διάρκεια εγκυμοσύνης ή θηλασμού. Εάν παίρνετε φάρμακα για την αρτηριακή πίεση ή αντιπηκτικά ή έχετε διαβήτη, συμβουλευτείτε το γιατρό σας πριν πάρετε εκχύλισμα φύλλων ελιάς

Οι φυσικές θεραπείες δεν αποτελούν υποκατάστατο ιατρικής περίθαλψης. Παρακαλούμε συμβουλευτείτε απαραιτήτως τον ιατρό σας για οποιοδήποτε θέμα υγείας και πριν την χρήση οποιουδήποτε βοτάνου ή θεραπείας.

 

Ένδεικτική βιβλιογραφία

Olive Leaf Extract (OLE) exhibits antiviral activity against H5N1 Avian Influenza virus

Effects of the Olive-Derived Polyphenol Oleuropein on Human Health

Oleuropein in Olive and its Pharmacological Effects

Functional foods in the treatment of type 2 diabetes: olive leaf extract,
turmeric and fenugreek, a qualitative review

Impact of phenolic-rich olive leaf extract on blood pressure, plasma lipids and inflammatory markers: a randomised controlled trial

Olive Leaf Extract Attenuates Obesity in High-Fat Diet-Fed Mice by Modulating the Expression of Molecules Involved in Adipogenesis and Thermogenesis

Phytochemicals in olive-leaf extracts and their antiproliferative activity against cancer and endothelial cells

Olive Leaf Extract Improves the Atherogenic Lipid Profile in Rats Fed a High Cholesterol Diet