ΠΡΟΪΟΝΤΑ
Καλάθι

ΤΡΙΒΟΛΙ ΒΑΜΜΑ (TRIBULUS TERRESTRIS) 50ml – 100% οργανικό

ΤΡΙΒΟΛΙ ΒΑΜΜΑ (TRIBULUS TERRESTRIS) 50ml – 100% οργανικό
ΝΕΟ
ΤΡΙΒΟΛΙ ΒΑΜΜΑ (TRIBULUS TERRESTRIS) 50ml – 100% οργανικό
9.50€
Χωρίς ΦΠΑ: 9.50€
 • Διαθεσιμότητα: Διαθέσιμο
 • Κωδικός προϊόντος: BAM-0377b

ΤΡΙΒΟΛΙ ΒΑΜΜΑ (TRIBULUS TERESTRIS) 50ml – 100% οργανικό

Τριβόλι (Tribulus terrestris), Devil's-Weed
Άλλες Ονομασίες: Πενταξύλι, αγκάθι του διαβόλου, τριόλι

Η λέξη Tribulus προέρχεται από το αρχαίο ελληνικό ΤΡΙΒΟΛΟΣ (τριβολός), που σημαίνει 3άκτινο και πιθανότατα αναφέρεται στο αγκαθωτό σχιζοκάρπιο (το οποίο είναι συνήθως τετράκτινο!). Η λαϊκή ονομασία του στα νέα ελληνικά εξακολουθεί να είναι "τριβόλι". Το φυτό Τρίβολος αναφέρεται από τον Θεόφραστο και τον Διοσκουρίδη.Το Tribulus terrestris χρησιμοποιείται εδώ και πολύ καιρό τόσο στο ινδικό όσο και στο κινεζικό σύστημα ιατρικής για τη θεραπεία διαφόρων ειδών ασθενειών. Τα διάφορα μέρη του περιέχουν μια ποικιλία χημικών συστατικών που είναι φαρμακευτικά σημαντικά, όπως: φλαβονοειδή, γλυκοζίτες φλαβονολών, στεροειδείς σαπωνίνες και αλκαλοειδή.

Οι ιδιότητες του Tribulus terrestris είναι:
Διουρητικές, αφροδισιακές, αντιουρολιθικές, ανοσοτροποποιητικές, αντιδιαβητικές, ενισχυτικές της απορρόφησης, υπολιπιδαιμικές, καρδιοτονωτικές, τονωτικές του κεντρικού νευρικού συστήματος, ηπατοπροστατευτικές, αντιφλεγμονώδεις, αναλγητικές, αντισπασμωδικές, αντικαρκινικές, αντιβακτηριακές, ανθελμινθικές, λαρβιδιοκτόνες και αντικαρκινογόνες.

Το Τριβόλι στην παραδοσιακή Ιατρική
Το Τριβόλι χρησιμοποιείται στη λαϊκή ιατρική ως τονωτικό, αφροδισιακό, ανακουφιστικό, στυπτικό, στομαχικό, αντιυπερτασικό, διουρητικό, λιθοτριπτικό και απολυμαντικό των ούρων. Ο αποξηραμένος αγκαθωτός καρπός του βοτάνου είναι πολύ αποτελεσματικός στις περισσότερες διαταραχές του ουροποιητικού συστήματος.
Έχει χρησιμοποιηθεί στην παραδοσιακή ιατρική της Ινδίας (Αγιουβέρδα), της Κίνας, των Αράβων (Γιουνάνι) και της Βουλγαρίας για τη θεραπεία της ανικανότητας, των αφροδίσιων νοσημάτων και της σεξουαλικής αδυναμίας, Επίσης για την απομάκρυνση των λίθων του ουροποιητικού συστήματος, για τη θεραπεία οφθαλμικών προβλημάτων, για την αποκατάσταση του ήπατος,  της μαστίτιδας, του μετεωρισμού, της οξείας επιπεφυκίτιδας, του πονοκεφάλου και της λεύκης

Ποιες είναι οι πιθανές χρήσεις και τα οφέλη σύμφωνα με την σύγχρονη έρευνα;
Τις τελευταίες δεκαετίες περίπου, έχει γίνει εκτεταμένη ερευνητική εργασία για την απόδειξη των βιολογικών του δραστηριοτήτων και της φαρμακολογίας των εκχυλισμάτων του. Οι χρήσεις του Tribulus terrestris μπορούν να αφορούν τα παρακάτω:
    

 • Για την ενίσχυση της σεξουαλικής λειτουργίας
  Το Tribulus αυξάνει την παραγωγή σπέρματος Έχουν επίσης υπάρξει πολυάριθμες μελέτες που έχουν δείξει ότι η λήψη tribulus terrestris για 2-3 μήνες αυξάνει τη λίμπιντο τόσο σε άνδρες όσο και σε γυναίκες. Συγκεκριμένα, η σεξουαλική ορμή αυξήθηκε κατά 79% στους άνδρες που έλαβαν 750-1500 mg tribulus terrestris καθημερινά για 2 μήνες και 67% σε γυναίκες με χαμηλή λίμπιντο που έλαβαν 500-1500 mg για 90 ημέρες.
 • Για τα συμπρώματα της εμμηνόπαυσης
  Το Τριβόλι έχει υποστηριχθεί ότι μπορεί να βοηθήσει στην αντιμετώπιση ορισμένων συμπτωμάτων που σχετίζονται με την εμμηνόπαυση, όπως οι εξάψεις και η διαταραχή του ύπνου.
 • Για τη θεραπεία του καρκίνου
  Το Tribulus έδειξε αντικαρκινικές δραστηριότητες σε εργαστηριακές μελέτες. Δεν έχει δοκιμαστεί σε ανθρώπους ως θεραπεία του καρκίνου.
 • Για τη μείωση της αρτηριακής πίεσης
  Το εκχύλισμα Tribulus μπορεί να χαλαρώσει τα αιμοφόρα αγγεία και μπορεί να βοηθήσει στη μείωση της αρτηριακής πίεσης. Έχει επίσης δείξει καρδιοτονωτική δράση.
 • Για την διαχείριση επιπέδων Σακχάρου & Χοληστερίνης
  Η έρευνα δείχνει ότι το Tribulus terrestris μπορεί να βοηθήσει στη διαχείριση των επιπέδων σακχάρου και χοληστερόλης στο αίμα σε άτομα με διαβήτη τύπου 2.
 • Για τη βελτίωση της μυϊκής δύναμης και της μυϊκής μάζας
  Το Τριβόλι έχει δείξει ότι μπορεί να ανακουφίσει σημαντικά τη μυϊκή βλάβη και να προωθεί την αναερόβια απόδοση σε μελέτη που έγινε σε άνδρες επαγγελματίες πυγμάχους.
 • Για τη θεραπεία λοιμώξεων
  Το Tribulus έχει δείξει αντιμυκητιασικές δραστηριότητες σε εργαστηριακές μελέτες.
 • Για τη μείωση του πόνου
  Το εκχύλισμα Tribulus μείωσε τη φλεγμονή σε εργαστηριακές μελέτες.
 • Για τη θεραπεία των λίθων στα νεφρά
  Το Tribulus μπορεί να προάγει την ούρηση και να σταματήσει τη δημιουργία ενώσεων ασβεστίου που προκαλούν πέτρες στα νεφρά.

 

Τρόπος χρήσης & Δοσολογία

Προσθέτουμε10-15 σταγόνες (εκχύλισμα Tribulus terrestris) σε λίγο νερό και πίνουμε 2-3 φορές την ημέρα, 30 λεπτά πριν από τα γεύματα ή 2 ώρες μετά τα γεύματα για διάστημα 30 ημερών. Παύση 1 εβδομάδα και συνέχεια άλλες 30 ημέρες κ.ο.κ.


Ιδιαίτερες προφυλάξεις
Η πλειοψηφία των μελετών δείχνει ότι το Tribulus είναι ασφαλές με μικρές παρενέργειες. Ωστόσο, υπάρχουν μερικές αναφορές για πιο σοβαρές παρενέργειες που σχετίζονται με υψηλές δόσεις ή μακροχρόνια θεραπεία. Οι πιο συχνές παρενέργειες είναι τα πεπτικά συμπτώματα όπως ναυτία, έμετος, διάρροια και κράμπες στο στομάχι. Η καούρα και ο ερεθισμός του βλεννογόνου του πεπτικού σας συστήματος είναι επίσης συνηθισμένα φαινόμενα.
Έχει υπάρξει aναφορά για ηπατική και νεφρική βλάβη σε άγνωστες υψηλές δόσεις και μακροχρόνια χρήση του Tribulus από bodybuilder. Υπάρχουν τρεις αναφορές περιπτώσεων θρόμβων αίματος σε ασθενείς που έλαβαν συμπλήρωμα που περιείχε Tribulus ενώ έπαιρναν επίσης ένα αντιπηκτικό που ονομάζεται κλοπιδογρέλη.
Το Τριβόλι έχει αποδειχθεί ωφέλιμο και ασφαλές για πολλές καταστάσεις. Ωστόσο θα πρέπει να λαμβάνεται με την δέουσα προσοχή και να μην γίνεται υπερβολική η χρήση του. Λόγω των ιδιοτήτων του ως διουρητικό, αντιυπερτασικό, αντιδιαβητικό η χρήση του θα πρέπει να γίνεται με την σύμφωνη γνώμη του ιατρού εάν λαμβάνετε φάρμακα λόγω πιθανότητας αλληλεπιδράσεων. Να αποφεύγεται η χρήση του κατά την διάρκεια εγκυμοσύνης, θηλασμού και σε παιδιά κάτων των 16 ετών λόγω έλλειψης περισσότερων στοιχείων.

 


Ενδεικτική βιβλιογραφία

A Comprehensive Review of the Phytochemical, Pharmacological, and Toxicological Properties of Tribulus terrestris L
Pro-sexual and androgen enhancing effects of Tribulus terrestris L.: Fact or Fiction
The hormonal effects of Tribulus terrestris and its role in the management of male erectile dysfunction
Tribulus terrestris extracts alleviate muscle damage and promote anaerobic performance of trained male boxers and its mechanisms
Tribulus terrestris for treatment of sexual dysfunction in women
Efficacy of the Hydroalcoholic Extract of Tribulus terrestris on the Serum Glucose and Lipid Profile of Women With Diabetes Mellitus
Influence of Tribulus terrestris extract on lipid profile and endothelial structure in developing atherosclerotic lesions in the aorta of rabbits on a high-cholesterol diet
Phytopharmacological overview of Tribulus terrestris

 

 

Χρησιμοποιούμε cookies για να προσφέρουμε μια ολοκληρωμένη εμπειρία πλοήγησης.