ΓΚΟΥΑΡΑΝΑ σκόνη 100γρ.- ενέργεια, μεταβολισμός, βελτίωση μνήμης

ΓΚΟΥΑΡΑΝΑ σκόνη 100γρ.- ενέργεια, μεταβολισμός, βελτίωση μνήμης

«Οι φωτογραφίες είναι για την παρουσίαση και ενδεχομένως να μην απεικονίζουν πάντα ακριβώς το προιόν που αποστέλλουμε.»

Γκουαρανά (Paullinia cupana), Guarana seeds


Το Guarana είναι φυτό Βραζιλίας που προέρχεται από τη λεκάνη του Αμαζονίου. Επίσης γνωστό ως Paullinia cupana, είναι ένα αναρριχητικό φυτό που θαυμάζεται για τον καρπό του. Ένα ώριμο φρούτο γκουαράνα έχει μέγεθος περίπου με τον καρπό του καφέ. Μοιάζει με το ανθρώπινο μάτι. Το εκχύλισμα Guarana παρασκευάζεται με επεξεργασία των σπόρων σε σκόνη. Οι φυλές του Αμαζονίου έχουν χρησιμοποιήσει το guarana για αιώνες για τις θεραπευτικές του ιδιότητες. Περιέχει μια εντυπωσιακή σειρά διεγερτικών, όπως η καφεΐνη, η θεοφυλλίνη και η θεοβρωμίνη. Το Guarana διαθέτει επίσης αντιοξειδωτικά, όπως τανίνες, σαπωνίνες και κατεχίνες.

To γκουαράνα μπορεί να σας προσφέρει εξαιρετική υποστήριξη τόσο για τις τονωτικές / ενεργοποιητικές όσο και για τις αντιοξειδωτικές του ιδιότητες. Η τακτική κατανάλωση, χωρίς υπέρβαση,  αυτών των φυτών μπορούν να θεωρηθούν μια επιτυχημένη στρατηγική για την καλύτερη αντιμετώπιση προβλημάτων όπως η ψυχική κόπωση που προκαλείται από το άγχος.


Βασικές Ιδιότητες: διεγερτικό, αναζωογονητικό, αντιοξειδωτικό, αντιγηραντικό.

Χρήσεις: διεγερτικό ρόφημα αντί του καφέ, προσφέρει πνευματική διαύγεια, σωματική ευεξία, μειώνει την όρεξη και θεωρείται ότι ευνοεί τη μείωση του σωματικού βάρους και λίπους.


Ποια μπορεί να είναι τα οφέλη από την κατανάλωση Γκουαρανά

  • Πλούσιο σε αντιοξειδωτικά
  • Μπορεί να μειώσει την κόπωση και να βελτιώσει την εστίαση
  • Βοηθητικό στην ικανότητα μάθησης
  • Ενισχύει την απώλεια βάρους
  • Μπορεί να ανακουφίσει τη χρόνια διάρροια και θεραπεύστε τη δυσκοιλιότητα
  • Ενισχύει την υγεία της καρδιάς
  • Παρέχει ανακούφιση από τον πόνο
  • Βελτιώνει την εμφάνιση του δέρματος
  • Μπορεί να έχει αντικαρκινικές ιδιότητες
  • Έχει αντιβακτηριακές ιδιότητες
  • Μπορεί να προστατεύει από τις διαταραχές των ματιών που σχετίζονται με την ηλικία


Πως χρησιμοποιείται:

ως έγχυμα ή αφέψημα: προσθέτουμε μισό κουταλάκι του γλυκού (1-2 γρ. ) σπασμένο ξηρό καρπό καρπών και σιγοβράζουμε σε ένα φλιτζάνι βραστό νερό για 5-10'.

Εναλλακτικά χρησιμοποιούμε τον τριμμένο καρπό σε σκόνη, στο πρωινό μας, σε ρόφημα ή το διαλύουμε σε χυμό ή νερό.
Αν και το γκουαράνα δεν έχει συνιστώμενη δοσολογία, οι περισσότερες έρευνες που βασίζονται στον άνθρωπο διαπίστωσαν ότι δόσεις τόσο χαμηλές όσο 50-75 mg μπορούν να παρέχουν τα οφέλη για την υγεία που συνδέονται με το γκουαράνα

Ιδιαίτερες προφυλάξεις:
Να αποφεύγεται (ή να ελαχιστοποιείται η δόση) από άτομα με καρδιακά προβλήματα, πεπτικό έλκος, αγχώδεις διαταραχές και νεφρικές βλάβες, καθώς και κατά την κύηση και τον θηλασμό.
Περιέχει γκουαρανίνη, ένα είδος καφείνης που συγκριτικά έχει πιο ήπια δράση και απορροφάται πιο αργά από τον οργανισμό.



Ενδεικτική βιβλιογραφία


Γράψτε μια αξιολόγηση

Παρακαλώ συνδεθείτε ή δημιουργήστε λογαριασμό για να αξιολογήσετε

Τρόποι χρήσης των Βοτάνων

 

Αφέψημα

 

Τοποθετούμε σε ένα μπρίκι ή ένα μικρό κατσαρολάκι την απαιτούμενη ποσότητα νερού μαζί με το βότανο. Τα σιγοβράζουμε για 5 έως 15 λεπτά σύμφωνα με τις οδηγίες, μετρώντας από την στιγμή που το νερό έχει αρχίσει να βράζει. Συνήθως αφέψημα φτιάχνουμε όταν χρησιμοποιούμε τα σκληρά μέρη του βοτάνου, όπως ρίζες, φλοιό, βλαστούς, καρπούς και σκληρά φύλλα, γιατί αυτά χρειάζονται πιο έντονη επεξεργασία για να μας δώσουν τα πολύτιμα συστατικά τους. Όταν είναι έτοιμο, σουρώνουμε και πίνουμε. Αν η γεύση δεν είναι ευχάριστη προσθέτουμε μέλι ή μαύρη ζάχαρη. Για ένα φλυτζάνι ρίχνουμε 1-2 κουταλιές του γλυκού από το βότανο. Για φύλλα, 4-5 φυλλαράκια συνήθως είναι αρκετά.

 

Έγχυμα

 

Βάζουμε το βότανο σε ένα μπρίκι ή μια τσαγιέρα, που περιέχει νερό που μόλις έχει βράσει και το έχουμε βγάλει από τη φωτιά. Σκεπάζουμε πάντα, ώστε να μην εξατμίζονται οι πτητικές τους ουσίες, που είναι και οι χρησιμότερες. Το αφήνουμε σκεπασμένο από 5 έως 15 λεπτά σύμφωνα με τις οδηγίες. Όταν είναι έτοιμο, σουρώνουμε και πίνουμε. Οι δοσολογίες είναι οι ίδιες με του αφεψήματος. Έγχυμα φτιάχνουμε από τα άνθη, τα φύλλα και γενικά από τα πιο ευαίσθητα μέρη του βοτάνου που δεν είναι τόσο σκληρά. Προτιμούμε το έγχυμα από το αφέψημα, όταν το βότανο μας το επιτρέπει, προκειμένου να πάρουμε το δυνατόν περισσότερες από τις ευεργετικές του ιδιότητες.

 

Έγχυμα σε λάδι

 

Η έγχυση προκύπτει όταν τοποθετήσουμε φρέσκα βότανα μέσα σε δοχείο με λάδι (συνήθως παρθένο ελαιόλαδο) και  αν το αφήσουμε στον ήλιο για ορισμένες μέρες ανάλογα με το βότανο. Απελευθερώνονται έτσι οι δραστικές ουσίες του φυτού μέσα στο λάδι και διατηρούνται αναλλοίωτες για μεγάλο χρονικό διάστημα αν το φυλάξουμε σφραγισμένο σε σκοτεινό και ξηρό μέρος. Από τα πιο γνωστά εγχύματα σε λάδι είναι το βαλσαμόλαδο.

 

Βάμμα

 

Είναι έγχυση του βοτάνου στο καθαρό οινόπνευμα ή αλκοόλ για μερικές μέρες. Το οινόπνευμα βοηθάει στην ευκολότερη διάλυση και απορρόφηση των ενεργών συστατικών και ουσιών του βοτάνου. Για οικιακή χρήση είναι κατάλληλα τα αλκοολούχα ποτά (βότκα, τζιν, άσπρο ρούμι, τσίπουρο, ρακί) με 40-50 βαθμούς.Χρησιμοποιούμε καθαρό φυτικό αλκοόλ και σε γενική αναλογία 1:5 (ένα μέρος βοτάνου σε 5 μέρη αλκοόλ). Τοποθετούμε σε σκουρόχρωμο μπουκάλι το βότανο και το γεμίζουμε με αλκοόλ μέχρι να το σκεπάσει εντελώς. Το αφήνουμε σε σκιερό μέρος για τουλάχιστον 10 ημέρες και ανακατεύουμε αναποδογυρίζοντας το μπουκάλι κάθε 2-3 μέρες. Όταν είναι έτοιμο, σουρώνεται και φυλάσσεται σε σκουρόχρωμα μπουκάλια παραμένοντας αναλλοίωτο για τουλάχιστον 2χρόνια). Χρησιμοποιείται είτε εξωτερικά, είτε πίνετε 1 κουταλάκι του γλυκού διαλυμένο σε νερό ή χυμό μια-δυο φορές την ημέρα ανάλογα με τη θεραπεία.

 

Σιρόπι

 

Το σιρόπι παρασκευάζεται με την ανάμιξη εγχύματος ή αφεψήματος του βοτάνου με μέλι ή ακατέργαστη ζάχαρη σε γενική αναλογία 2:1. Αφού ζεστάνουμε το μίγμα το ανακατεύουμε ώστε να ομογενοποιηθεί και το τοποθετούμε σε σκούρα μπουκαλάκια. Πίνετε άφοβα 2-3 κουταλάκια του γλυκού την ημέρα όταν υποδεικνύεται από την θεραπεία. Διατηρείται σε δροσερό και σκιερό μέρος για 6 μήνες περίπου.

 

Κατάπλασμα

 

Το φρέσκο συνήθως βότανο ψιλοκόβεται και βράζεται για μερικά λεπτά σε νερό. Στη συνέχεια αφαιρούμε το νερό και το τοποθετούμε στην πάσχουσα περιοχή για 2-3 ώρες, συγκρατώντας το με αποστειρωμένη γάζα, επίδεσμο ή βαμβάκι.

 

Αλοιφή

 

Χρησιμοποιώντας έγχυμα βοτάνων ή το ελαιό του και  φυσικό κερί μέλισσας φτιάχνουμε αλοιφή.

 

 

 

  • Κωδικός Προϊόντος: ΒΜΧ-0066
  • Διαθεσιμότητα: Διαθέσιμο
  • 5,00€

Εάν επιθυμείτε να παραγγείλετε μεγαλύτερες ποσότητες από τις προτεινόμενες, παρακαλούμε να επικοινωνήσετε μαζί μας

Ετικέτες: διεγερτικό, αναζωογονητικό, αντιοξειδωτικό, αντιγηραντικό, πνευματική διαύγεια, σωματική ευεξία