ΠΡΟΪΟΝΤΑ
Καλάθι

ΓΥΜΝΕΜΑ (GYMNEMA SYLVESTRE) ΣΚΟΝΗ 80γρ. - ο εξολοθρευτής της ζάχαρης!

ΓΥΜΝΕΜΑ (GYMNEMA SYLVESTRE) ΣΚΟΝΗ 80γρ. - ο εξολοθρευτής της ζάχαρης!
ΓΥΜΝΕΜΑ (GYMNEMA SYLVESTRE) ΣΚΟΝΗ 80γρ. - ο εξολοθρευτής της ζάχαρης!
ΓΥΜΝΕΜΑ (GYMNEMA SYLVESTRE) ΣΚΟΝΗ 80γρ. - ο εξολοθρευτής της ζάχαρης!
ΓΥΜΝΕΜΑ (GYMNEMA SYLVESTRE) ΣΚΟΝΗ 80γρ. - ο εξολοθρευτής της ζάχαρης!
ΓΥΜΝΕΜΑ (GYMNEMA SYLVESTRE) ΣΚΟΝΗ 80γρ. - ο εξολοθρευτής της ζάχαρης!
6.50€
Χωρίς ΦΠΑ: 6.50€
  • Διαθεσιμότητα: Μη διαθέσιμο
  • Κωδικός προϊόντος: SUP-0334

Γύμνεμα  (Gymnema Sylvestre), Gymnema)
Άλλες Ονομασίες: Gurmur, Sugar Destroyer, Gurmar,


Το Γύμνεμα (Gymnema Sylvestre – Gymnema) είναι ένα βότανο από την Κεντρική και τη Νότια Ινδία, που μεταφράζεται (στα Αγγλικά) ως "Sugar Destroyer". Έχει χρησιμοποιηθεί για τον έλεγχο σακχάρου στο αίμα για πάνω από 2.000 χρόνια. Έχει μελετηθεί εκτενώς για τα φύλλα του που περιέχουν μία ομάδα φυτοχημικών, τα gymnemic acid που έχουν ισχυρές φαρμακευτικές δράσεις κατά του διαβήτη τύπου 1 και 2. Το Ινδικό του όνομα Gur-mar σε ακριβή μετάφραση σημαίνει ‘καταστροφέας της ζάχαρης’.


Βασικές ιδιότητες:
Το Gymnema περιέχει ουσίες που μειώνουν την απορρόφηση της ζάχαρης από το έντερο. Το Gymnema μπορεί επίσης να αυξήσει την ποσότητα ινσουλίνης στο σώμα και να αυξήσει την ανάπτυξη των κυττάρων στο πάγκρεας, που είναι η θέση στο σώμα όπου γίνεται ινσουλίνη. Επηρεάζει επίσης την αίσθηση του γλυκού και αναστέλλει την αίσθηση του γλυκού για περίπου 1 – 2 ώρες μετά την κατανάλωσή του, κατά τέτοιο τρόπο ώστε η κατανάλωση ζάχαρης να δίνει στο στόμα απλώς την αίσθηση άμμου.


Συνοπτικά, έχουν περιγραφεί πέντε μηχανισμοί δράσης του βοτάνου :

  • Αύξηση του αριθμού των νησιδίων του Langerhans στο πάγκρεας,
  • αύξηση της έκκριση της ινσουλίνης,
  • αύξηση της ευαισθησία των ιστών στην ινσουλίνη (μειώνει την αντοχή στην ινσουλίνη),
  • μείωση της ποσότητα της τροφής και των θερμίδων που καταναλώνονται λόγω αλλαγής της γεύσης του γλυκού και μείωσης της όρεξης,
  • αύξηση της δέσμευσης της χοληστερόλης στο αίμα και αύξηση της δέσμευση λιπαρών οξέων στο έντερο.

 

Χρήσεις:
Το Γύμνεμα μπορεί να αποτελέσει το βασικό βότανο για όσους πάσχουν από διαβήτη (τύπου Ι και ΙΙ), Αυτό το φυτό φαίνεται να επιφέρει την ομοιόσταση της γλυκόζης στο αίμα, μέσω της αύξησης των επιπέδων ινσουλίνης του ορού, που παρέχεται από την επιδιόρθωση και την αναγέννηση του ενδοκρινούς παγκρέατος. Μπορεί επίσης να χρησιμοποιηθεί για την αντιμετώπιση του μεταβολικού συνδρόμου όπως  επίσης και τον έλεγχο του σωματικού σας βάρους.

 

Πως χρησιμοποιείται:
Τα φύλλα του gymnema ως τσάι/έγχυμα: Η ημερήσια δόση είναι 1-2 κουταλάκια του αποξηραμένου βοτάνου σε μία κούπα βρασμένου νερού έως 3 φορές την ημέρα).

Τα φύλλα του gymnema σε μορφή σκόνης: διαλύστε μισό κουταλάκι του γλυκού  γύμνεμα σκόνη σε νερό ή χυμό και πιείτε 1-2 φορές την ημέρα

*** Πάρτε το Γύμνεμα με φαγητό.
Το Gymnema είναι γνωστό ότι μπορεί να προκαλέσει πόνο στο στομάχι, επομένως συνιστάται να παίρνετε την δόση σας αμέσως πριν από το γεύμα. Εάν αυτό δεν είναι δυνατό, δοκιμάστε να μοιράσετε την ποσότητα Γύμνεμα σε 4 μικρές δόσεις καθ 'όλη τη διάρκεια της ημέρας σας

Το Γύμνεμα δεν έχει άμεσα αποτελέσματα - η κατανάλωση του για διάστημα 3-6 μηνών είναι απαραίτητη προκειμένου να διαπιστωθούν τα θετικά αποτελέσματα από τη χρήση του.


Ιδιαίτερες προφυλάξεις:
Το γύμνεμα θεωρείται μάλλον ασφαλές στην χρήση του εσωτερικά και για μεγάλα διαστήματα (έως 20 μήνες). Σε περίπτωση εγκυμοσύνης ή θηλασμού, συμβουλευτείτε τον ιατρό σας. Επειδή το gymnema μπορεί να ελαττώσει τα επίπεδα του σακχάρου σας να είστε προσεκτικοί με την χρήση του ιδιαίτερα αν παίρνετε ταυτόχρονα φάρμακα ή πρόκειται να υποβληθείτε σε χειρουργική επέμβασηΕνδεικτική βιβλιογραφία:


 

Χρησιμοποιούμε cookies για να προσφέρουμε μια ολοκληρωμένη εμπειρία πλοήγησης.