ΠΡΟΪΟΝΤΑ
Καλάθι

ΙΠΕΡΟΞΟ (LAPACHO) Pau D' arco, Taheebo φλοιός - το φυτό πανάκεια του Αμαζονίου

ΙΠΕΡΟΞΟ (LAPACHO) Pau D' arco, Taheebo φλοιός - το φυτό πανάκεια του Αμαζονίου
ΙΠΕΡΟΞΟ (LAPACHO) Pau D' arco, Taheebo φλοιός - το φυτό πανάκεια του Αμαζονίου
3.85€
Χωρίς ΦΠΑ: 3.85€
 • Διαθεσιμότητα: Διαθέσιμο
 • Κωδικός προϊόντος: ΒΜΧ-0099

Διαθέσιμες Επιλογές

Ιπέροξο (Tabebuia avellanedae, impestiginosa), Lapacho, pau d'arco
Άλλες ονομασίες: Λαπάτσο, Λαπάχο, τσάι των Αζτέκων, Taheebo
Έχει χρησιμοποιηθεί από τους αυτόχθονες κατοίκους της Κεντρικής & Νότιας Αμερικής για την αντιμετώπιση μολυσματικών ασθενειών, του λύκου, καρκίνου, πληγών κ.α.

Το Pau d'arco που ονομάζεται επίσης taheebo είναι εγγενές στη Νότια Αμερική, όπου έχει χρησιμοποιηθεί για τη θεραπεία ενός ευρέος φάσματος καταστάσεων. Υπάρχουν σχεδόν 100 είδη pau d’arco, αλλά μόνο λίγα παράγουν υλικό υψηλής φυτοχημικής ποιότητας. Χρειάζονται εξαιρετικά εξειδικευμένοι συλλέκτες για να γνωρίζουν ποια είδη είναι τα πιο αποτελεσματικά. Υπάρχουν αναφορές για ιατρικές χρήσεις του τσαγιού pau d'arco που χρονολογούνται από το 1873 και χρησιμοποιήθηκε στο τροπικό δάσος του Αμαζονίου ως «θαυματουργή» θεραπεία για όγκους με εντυπωσιακά αντιφλεγμονώδη αποτελέσματα.
Ο φλοιός και το ξύλο του δέντρου χρησιμοποιούνται εξωτερικά και εσωτερικά για τη θεραπεία: Αρθρίτιδας, πόνου, φλεγμονής του προστάτη, πυρετού, δυσεντερίας, βρασμούς, ελκών, διαφόρων μορφών καρκίνου.

Ας δούμε περισσότερα για το πως μπορεί να βοηθήσει την υγεία μας το Pau d'arco

 • Πλούσιο σε λαπαχόλη και άλλα αντιοξειδωτικά
  Το τσάι Pau d'arco περιέχει διάφορες ενώσεις, συμπεριλαμβανομένων των κινοειδών, των βενζενοειδών και των φλαβονοειδών. Αυτές οι ενώσεις έχουν επιδείξει βιολογική δράση έναντι επιβλαβών οργανισμών.
 • Μειώνει τον Πόνο
  Η έρευνα δείχνει ότι το τσάι pau d'arco έχει τη δύναμη να μειώνει φυσικά τον πόνο σε ασθενείς που πάσχουν από καρκίνο και άλλες σοβαρές παθήσεις υγείας. Έχει την ικανότητα να μειώνει τον πόνο που σχετίζεται με διάφορα είδη καρκίνου, ιδιαίτερα τον καρκίνο του προστάτη, του ήπατος ή του μαστού. Η κατανάλωση τσαγιού pau d'arco έχει επίσης βρεθεί ότι βοηθά στην ανακούφιση από τον αρθριτικό πόνο.
 • Καταπολεμά την Candida
  Το Pau d’arco βοηθά το σώμα να καταπολεμήσει την Candida. Η Candida, γνωστή και ως καντιντίαση, είναι μια κοινή μόλυνση από ζυμομήκυτα  που έχει αποδειχθεί ότι συμβάλλει σε πολλά προβλήματα υγείας, από πονόλαιμο έως σοβαρά προβλήματα στο στομάχι.
 • Μειώνει τη Φλεγμονή
  Το pau d'arco αύξησε την έκφραση των γονιδίων-στόχων Nrf2 στο έντερο. Το Nrf2 είναι μια πρωτεΐνη που ρυθμίζει την έκφραση των αντιοξειδωτικών πρωτεϊνών που προστατεύουν από την οξειδωτική βλάβη που προκαλείται από τραυματισμό και φλεγμονή.
 • Βοηθά στην αντιμετώπιση των ελκών
  Το εκχύλισμα Pau d'arco επιτάχυνε σημαντικά την επούλωση των γαστρικών ελκών που προκαλούνται από οξικό οξύ (σε αρουραίους) αυξάνοντας την περιεκτικότητα σε βλέννα και τον πολλαπλασιασμό των κυττάρων. Αυτό υποδηλώνει το ενδεχόμενο ότι το pau d'arco θα μπορούσε να είναι μια θεραπεία για τις ασθένειες του πεπτικού έλκους στους ανθρώπους.
 • Έχει αντικαρκινική δράση
  Ένα από τα πιο γνωστά αποτελέσματα του taheebo είναι η ικανότητά του να καταπολεμά τον καρκίνο και να ανακουφίζει από τον πόνο που σχετίζεται με τον καρκίνο σύμφωνα με προκαταρκτικές μελέτες σε ζώα. Η βήτα-λαπαχόνη, μια κύρια ένωση στο φυτό pau d'arco, είναι μια πιθανή ένωση που μπορεί να προστεθεί στη χημειοθεραπεία του καρκίνου, ιδιαίτερα για τον καρκίνο του προστάτη και του πνεύμονα. Είναι ένα από τα λίγα νέα αντικαρκινικά φάρμακα που βρίσκονται υπό ενεργή διερεύνηση και δείχνει πολλά υποσχόμενο για την συνεργική δράση με τις υπάρχουσες θεραπείες καρκίνου. Εκτός από την κυτταροτοξική δράση της σε διάφορους τύπους καρκίνου, η β-λαπαχόνη βρέθηκε ότι έχει αντιμεταστατικές και αντιδιηθητικές ικανότητες.
 • Παρέχει αντιικές και αντιμυκητιακές ιδιότητες
  Έχει αποδειχθεί τόσο σε in vitro όσο και σε in vivo μελέτες ότι αναστέλλει, σκοτώνει ή εμποδίζει ενεργά την ανάπτυξη αρκετών επικίνδυνων ιών, όπως: Έρπης, πολιομυελίτιδα, φυσαλιδώδης στοματίτιδα, μυελοβλάστωση πτηνών, λευχαιμία, ιός σαρκώματος rous,
 • Αποτοξινώνει το Σώμα
  Η κατανάλωση τσαγιού Pau d’arco είναι ένας από τους καλύτερους τρόπους αποτοξίνωσης. Τα αιμοφόρα αγγεία, το λεμφικό σύστημα, τα κύτταρα, οι ιστοί και τα όργανα είναι όλα αποτοξινωμένα. Αυτό επιτρέπει στα συστήματα του σώματος να λειτουργούν σωστά και αποτελεσματικά.
 • Το Pau d'arco μπορεί να βοηθήσει στην απώλεια βάρους
  Μελέτες σε ζώα δείχνουν ότι το εκχύλισμα pau d'arco αναστέλλει την παγκρεατική λιπάση, ένα ένζυμο που βοηθά το σώμα σας να αφομοιώσει και να απορροφήσει το διατροφικό λίπος. Ο αποκλεισμός του μειώνει την πέψη του λίπους - με αποτέλεσμα λιγότερες απορροφήσιμες θερμίδες
 • Πλούσιο σε σελήνιο
  Ένα άλλο ισχυρό στοιχείο του pau d'arco είναι το σελήνιο. Είναι ένα αντιοξειδωτικό που αφαιρεί τις ελεύθερες ρίζες που καταστρέφουν τα κύτταρα και προκαλούν ασθένειες.

Δοσολογία / Τρόπος χρήσης
Σε μορφή σκόνης το pau d’arco συνήθως καταναλώνεται σε ποσότητες ένα με δύο γραμμάρια (μισό ή κοφτό κουταλάκι του γλυκού) 1-2 φορές την ημέρα.

Πώς να φτιάξετε τσάι από τον φλοιό του Pau D'arco
1. Βάλτε 2 κουταλάκια του γλυκού φλοιό σε 4 φλιτζάνια νερό που σιγοβράζει.
2. Αφήστε τον φλοιό να σιγοβράσει για 20 λεπτά.
3. Αφαιρέστε από τη φωτιά και αφήστε το τσάι να κρυώσει για τουλάχιστον 1 ώρα.
4. Στραγγίστε το νερό.
5. Πίνετε το ρόφημα σε μικρές μερίδες κατά τη διάρκεια της ημέρας ή χρησιμοποιήστε το για εξωτερική χρήση και κολπική έκπλυση.

Ιδιαίτερες προφυλάξεις
Η χρήση του φλοιού του Ιπέροξου θεωρείται γενικά ασφαλής.
Η κατανάλωση υψηλών δόσεων pau d'arco μπορεί να οδηγήσει σε ναυτία, διάρροια και ζάλη, επομένως είναι σημαντικό να ξεκινήσετε με μια πολύ μικρή δόση και να δείτε πώς αντιδρά το σώμα σας. Το Pau d'arco μπορεί να καθυστερήσει την πήξη και μπορεί να επηρεάσει τη θεραπεία σε άτομα με αιμορραγικές διαταραχές. Αυτό μπορεί επίσης να αυξήσει την πιθανότητα αιμορραγίας κατά τη διάρκεια και μετά μίας χειρουργικής επέμβαση. Φροντίστε να σταματήσετε να χρησιμοποιείτε το pau d'arco τουλάχιστον δύο εβδομάδες πριν από μια προγραμματισμένη χειρουργική επέμβαση.
Επίσης, ενημερώστε τον ιατρό σας ή αποφύγετε τη χρήση του φυτού εάν λαμβάνετε αγωγή με αντιπηκτικά και αντιαιμοπεταλιακά φάρμακα.
Η χρήση του ιπέροξου από εγκύους ή θηλάζουσες καλό είναι να αποφεύγεται


Ενδεικτική βιβλιογραία