ΠΡΟΪΟΝΤΑ
Καλάθι

ΥΒΙΣΚΟΣ άνθη

ΥΒΙΣΚΟΣ  άνθη
ΥΒΙΣΚΟΣ άνθη
1.10€
Χωρίς ΦΠΑ: 1.10€
  • Διαθεσιμότητα: Διαθέσιμο
  • Κωδικός προϊόντος: ΒΜΧ-0294

Διαθέσιμες Επιλογές

Υβίσκος (Hibiscus sabdariffa), Hibiscus
Άλλες Ονομασίες: Ιβίσκος

Δημοφιλές φυτό στην Αίγυπτο και στην Μέση Ανατολή όπου χρησιμοποιείται για την παρασκευή ροφημάτων όπως το Karkade. Προστίθεται σε ποτά, στο φαγητό και σε μίγματα τσαγιών για να βελτιώσει την γεύση και για να χρωματίσει κόκκινο.

Βασικές Ιδιότητες: Διουρητικό, τονωτικό, καθαριστικό του αίματος, αιμοπαραγωγό, στυπτικό

Χρήσεις: έχει χρησιμοποιηθεί για την ελαττωμένη όρεξη, για πεπτικές διαταραχές, σε κρυολογήματα (περιέχει Βιταμίνη ), καρδιολογικές και νευρολογικές διαταραχές, για φλεγμονές του ανώτερου αναπνευστικού,
για την ελάττωση της χοληστερίνης και της υψηλής πίεσης του Αίματος, πιθανόν ελαττώνει τα επίπεδα Σακχάρου στο αίμα.

Πως χρησιμοποιείται:
τα αποξηραμένα άνθη του Ιβίσκου ως έγχυμα: προσθέτουμε 1 κουταλάκι γλυκού αποξηραμένα άνθη σε 1 φλιτζάνι βρασμένο νερό για 10'. Πίνουμε 3-4 φορές την ημέρα.

Ιδιαίτερες προφυλάξεις:
Η χρήση του Ιβίσκου θεωρείται ασφαλής. Να αποφεύγεται από τις εγκυμονούσες γιατί υπάρχει πιθανότητα ο Υβίσκος να προκαλέσει αιμορραγία. Δεν υπάρχουν δεδομένα για την χρήση του Ιβίσκου στην διάρκεια του θηλασμού.
Λόγω της πιθανότητας να μειώσει το Σάκχαρο, ο ιβίσκος θα πρέπει να χρησιμοποιειται με προσοχή από ανθρώπους που πάσχουν από Διαβήτη, ή πρόκειται να υποβληθούν σε χειρουργική επέμβαση.Χρησιμοποιούμε cookies για να προσφέρουμε μια ολοκληρωμένη εμπειρία πλοήγησης.