ΦΥΣΙΚΗ ΒΑΦΗ ΑΥΓΩΝ ΚΟΚΚΙΝΟ ΧΡΩΜΑ - 100% ΑΚΙΝΔΥΝΗ

ΦΥΣΙΚΗ ΒΑΦΗ ΑΥΓΩΝ ΚΟΚΚΙΝΟ ΧΡΩΜΑ - 100% ΑΚΙΝΔΥΝΗ

«Οι φωτογραφίες είναι για την παρουσίαση και ενδεχομένως να μην απεικονίζουν πάντα ακριβώς το προιόν που αποστέλλουμε.»

ΦΥΣΙΚΗ ΒΑΦΗ ΑΥΓΩΝ ΚΟΚΚΙΝΟ ΧΡΩΜΑ - 100% ΑΚΙΝΔΥΝΗ  (το καθε κουτί προορίζεται για βαφή 18 αυγών περίπου)

Tα συστατικά που περιέχουν οι βαφές αυγών AURO προσφέρουν πάντοτε την ασφαλή μέθοδο για το βάψιμο των πασχαλινών αυγών μας χωρίς επιπτώσεις στην υγεία μας και στο περιβάλλον, καθώς παράγονται αποκλειστικά και μόνο από φυσικές πρώτες ύλες χωρίς συνθετικές προσθήκες. Η βασική διαδικασία που χρησιμοποιείται για την παραγωγή των βαφών αυγών AURO είναι η φωτοσύνθεση και ακολουθούνται πάντα οι αρχές της Ήπιας Χημείας.

Η AURO σας προσφέρει για το βάψιμο των πασχαλινών αυγών 3 φακελάκια κόκκινης βαφής από αγνές φυσικές χρωστικές τροφίμων 

Συστατικά (σετ κόκκινου χρώματος – 3 φακελάκια): Σιμιγδάλι, Χoχινίλη Ε120, Καθαρό βάρος: 16 γραμ.

Το βράσιμο και το βάψιμο γίνονται ταυτόχρονα.                                                                                     

Για κάθε φακελάκι υπολογίστε ¾ λίτρα νερού (για 6 αυγά). Δεν χρειάζεται να προσθέσετε αλάτι ή ξύδι.

  • Βάλτε το σκεύος με το νερό στη φωτιά, ρίξτε την βαφή ανακατεύοντας, και τοποθετείστε προσεκτικά τα αυγά πριν βράσει το νερό.
  • Έντονες αποχρώσεις: τουλάχιστον 8-10 λεπτά βράσιμο. Κατά το βράσιμο γυρίστε τα αυγά μερικές φορές.
  • Αποσύρετε τα αυγά από τη φωτιά και κρυώστε τα με νερό. Αφήστε τα να στεγνώσουν. Για λαμπερότερα χρώματα αλείψτε τα αυγά με λάδι.

Γράψτε μια αξιολόγηση

Παρακαλώ συνδεθείτε ή δημιουργήστε λογαριασμό για να αξιολογήσετε

Τρόποι χρήσης των Βοτάνων

 

Αφέψημα

 

Τοποθετούμε σε ένα μπρίκι ή ένα μικρό κατσαρολάκι την απαιτούμενη ποσότητα νερού μαζί με το βότανο. Τα σιγοβράζουμε για 5 έως 15 λεπτά σύμφωνα με τις οδηγίες, μετρώντας από την στιγμή που το νερό έχει αρχίσει να βράζει. Συνήθως αφέψημα φτιάχνουμε όταν χρησιμοποιούμε τα σκληρά μέρη του βοτάνου, όπως ρίζες, φλοιό, βλαστούς, καρπούς και σκληρά φύλλα, γιατί αυτά χρειάζονται πιο έντονη επεξεργασία για να μας δώσουν τα πολύτιμα συστατικά τους. Όταν είναι έτοιμο, σουρώνουμε και πίνουμε. Αν η γεύση δεν είναι ευχάριστη προσθέτουμε μέλι ή μαύρη ζάχαρη. Για ένα φλυτζάνι ρίχνουμε 1-2 κουταλιές του γλυκού από το βότανο. Για φύλλα, 4-5 φυλλαράκια συνήθως είναι αρκετά.

 

Έγχυμα

 

Βάζουμε το βότανο σε ένα μπρίκι ή μια τσαγιέρα, που περιέχει νερό που μόλις έχει βράσει και το έχουμε βγάλει από τη φωτιά. Σκεπάζουμε πάντα, ώστε να μην εξατμίζονται οι πτητικές τους ουσίες, που είναι και οι χρησιμότερες. Το αφήνουμε σκεπασμένο από 5 έως 15 λεπτά σύμφωνα με τις οδηγίες. Όταν είναι έτοιμο, σουρώνουμε και πίνουμε. Οι δοσολογίες είναι οι ίδιες με του αφεψήματος. Έγχυμα φτιάχνουμε από τα άνθη, τα φύλλα και γενικά από τα πιο ευαίσθητα μέρη του βοτάνου που δεν είναι τόσο σκληρά. Προτιμούμε το έγχυμα από το αφέψημα, όταν το βότανο μας το επιτρέπει, προκειμένου να πάρουμε το δυνατόν περισσότερες από τις ευεργετικές του ιδιότητες.

 

Έγχυμα σε λάδι

 

Η έγχυση προκύπτει όταν τοποθετήσουμε φρέσκα βότανα μέσα σε δοχείο με λάδι (συνήθως παρθένο ελαιόλαδο) και  αν το αφήσουμε στον ήλιο για ορισμένες μέρες ανάλογα με το βότανο. Απελευθερώνονται έτσι οι δραστικές ουσίες του φυτού μέσα στο λάδι και διατηρούνται αναλλοίωτες για μεγάλο χρονικό διάστημα αν το φυλάξουμε σφραγισμένο σε σκοτεινό και ξηρό μέρος. Από τα πιο γνωστά εγχύματα σε λάδι είναι το βαλσαμόλαδο.

 

Βάμμα

 

Είναι έγχυση του βοτάνου στο καθαρό οινόπνευμα ή αλκοόλ για μερικές μέρες. Το οινόπνευμα βοηθάει στην ευκολότερη διάλυση και απορρόφηση των ενεργών συστατικών και ουσιών του βοτάνου. Για οικιακή χρήση είναι κατάλληλα τα αλκοολούχα ποτά (βότκα, τζιν, άσπρο ρούμι, τσίπουρο, ρακί) με 40-50 βαθμούς.Χρησιμοποιούμε καθαρό φυτικό αλκοόλ και σε γενική αναλογία 1:5 (ένα μέρος βοτάνου σε 5 μέρη αλκοόλ). Τοποθετούμε σε σκουρόχρωμο μπουκάλι το βότανο και το γεμίζουμε με αλκοόλ μέχρι να το σκεπάσει εντελώς. Το αφήνουμε σε σκιερό μέρος για τουλάχιστον 10 ημέρες και ανακατεύουμε αναποδογυρίζοντας το μπουκάλι κάθε 2-3 μέρες. Όταν είναι έτοιμο, σουρώνεται και φυλάσσεται σε σκουρόχρωμα μπουκάλια παραμένοντας αναλλοίωτο για τουλάχιστον 2χρόνια). Χρησιμοποιείται είτε εξωτερικά, είτε πίνετε 1 κουταλάκι του γλυκού διαλυμένο σε νερό ή χυμό μια-δυο φορές την ημέρα ανάλογα με τη θεραπεία.

 

Σιρόπι

 

Το σιρόπι παρασκευάζεται με την ανάμιξη εγχύματος ή αφεψήματος του βοτάνου με μέλι ή ακατέργαστη ζάχαρη σε γενική αναλογία 2:1. Αφού ζεστάνουμε το μίγμα το ανακατεύουμε ώστε να ομογενοποιηθεί και το τοποθετούμε σε σκούρα μπουκαλάκια. Πίνετε άφοβα 2-3 κουταλάκια του γλυκού την ημέρα όταν υποδεικνύεται από την θεραπεία. Διατηρείται σε δροσερό και σκιερό μέρος για 6 μήνες περίπου.

 

Κατάπλασμα

 

Το φρέσκο συνήθως βότανο ψιλοκόβεται και βράζεται για μερικά λεπτά σε νερό. Στη συνέχεια αφαιρούμε το νερό και το τοποθετούμε στην πάσχουσα περιοχή για 2-3 ώρες, συγκρατώντας το με αποστειρωμένη γάζα, επίδεσμο ή βαμβάκι.

 

Αλοιφή

 

Χρησιμοποιώντας έγχυμα βοτάνων ή το ελαιό του και  φυσικό κερί μέλισσας φτιάχνουμε αλοιφή.

 

 

 

Οδηγίες φύλαξης & χρήσης των μπαχαρικών σας

 

Συμβουλές αποθήκευσης των μπαχαρικών σας

 

Η φρεσκάδα των μπαχαρικών και των βοτάνων μπορεί να διατηρηθεί περισσότερο, εφόσον αποθηκεύονται σε αεροστεγή δοχεία.

 

Κρατήστε τα μακριά από θερμότητα, υγρασία και άμεσο ηλιακό φως. Τα στοιχεία αυτά επιταχύνουν την απώλεια της γεύσης  και του  αρώματος των μπαχαρικών και βοτάνων. Αποφύγετε την αποθήκευση πάνω από σώματα θέρμανσης, πλυντήριο πιάτων, νεροχύτη ή κοντά σε παράθυρο.

 

Τα μπαχαρικά δεν πρέπει να αποθηκεύονται στον καταψύκτη. Η κατάψυξη δεν παρατείνει τη διάρκεια ζωής των αποξηραμένων μπαχαρικών και βοτάνων που χρησιμοποιούνται τακτικά. Εάν είναι αποθηκευμένα στην κατάψυξη, και επανειλημμένα αφαιρούνται για χρήση,  η συμπύκνωση που θα προκληθεί μέσα στα δοχεία  θα επιταχύνει την απώλεια της γεύσης και του αρώματος.

 

Πάντα να κλείνετε καλά τα δοχεία μπαχαρικών μετά από κάθε χρήση.

 


Μέσος όρος διάρκεια ζωής των Μπαχαρικών – Αρωματικών φυτών:

 

Μπαχαρικά: Τριμμένα- 3 χρόνια   Ολόκληρα - 4 χρόνια

Αρωματικά φυτά: 1-3 έτη

Σπόροι: 4 έτη, εκτός από σπόρους παπαρούνας και σουσαμιού: 2 χρόνια

Εκχυλίσματα: 4 έτη, εκτός από το εκχύλισμα βανίλιας, το οποίο έχει απεριόριστη διάρκεια ζωής

Καρυκεύματα / μείγματα: 1-2 χρόνια


 

Πώς να προφυλάξετε και να ελέγξετε την  φρεσκάδα των μπαχαρικών

 

Τα ολόκληρα Μπαχαρικά και μυρωδικά  διατηρούν τη φρεσκάδα τους περισσότερο από εκείνα που είναι  τριμμένα.

 

Τα Μπαχαρικά-Αρωματικά φυτά δεν χαλάνε, αλλά χάνουν την δύναμή τους. Παλιά και ασθενή  καρυκεύματα δεν θα αποδώσουν τη γεύση που πρέπει.

 

Τα Μπαχαρικά και τα Αρωματικά φυτά θα διατηρηθούν φρέσκα  για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα, εάν είναι αποθηκευμένα σε αεροστεγή δοχεία.

 

Υπάρχουν τρεις μέθοδοι  που θα χρησιμοποιήσετε  κατά τον έλεγχο της φρεσκάδας - εμφάνισης, οσμής και γεύσης. Οπτικός έλεγχος- το ξεθώριασμα του χρώματος είναι ένας καλός δείκτης της απώλειας γεύσης. Δοκιμάστε και μυρίστε  τα μπαχαρικά σας- αν δεν έχετε την αίσθηση φρέσκιας μυρωδιάς ή γεύσης, θα πρέπει να αντικατασταθούν.

 

Μην ρίχνετε  τα μπαχαρικά και τα μυρωδικά σας κατευθείαν από το μπουκάλι πάνω από μια κατσαρόλα στον ατμό. Οι ατμοί  που εισάγονται στο μπουκάλι θα επιταχύνουν την απώλεια γεύσης και αρώματος. Ο ατμός  μπορεί επίσης να λασπώσει το περιεχόμενο.

 

Βεβαιωθείτε ότι το δοσομετρικό κουτάλι σας είναι εντελώς στεγνό όταν βυθίζεται στο δοχείο με το μπαχαρικό σας. Η υγρασία που εισάγεται στο δοχείο σας,  έχει επίσης ως αποτέλεσμα την απώλεια γεύσης και αλλοίωσης του περιεχομένου.

  • Κωδικός Προϊόντος: ΒΙΟ-323
  • Διαθεσιμότητα: Διαθέσιμο
  • 4,20€

Εάν επιθυμείτε να παραγγείλετε μεγαλύτερες ποσότητες από τις προτεινόμενες, παρακαλούμε να επικοινωνήσετε μαζί μας

Ετικέτες: κοκκινα αυγα, πασχαλινα αυγα