ΝΥΧΤΟΛΟΥΛΟΥΔΟ ΕΛΑΙΟ - Πόσιμο Βιολογικό Λάδι 60ml TerpenicLabs

New ΝΥΧΤΟΛΟΥΛΟΥΔΟ ΕΛΑΙΟ - Πόσιμο Βιολογικό Λάδι 60ml TerpenicLabs

«Οι φωτογραφίες είναι για την παρουσίαση και ενδεχομένως να μην απεικονίζουν πάντα ακριβώς το προιόν που αποστέλλουμε.»

  ΝΥΧΤΟΛΟΥΛΟΥΔΟ ΕΛΑΙΟ  - Πόσιμο Βιολογικό Λάδι 60ml TerpenicLabs

Το έλαιο Onagra (γνωστό επίσης και ως Primrose ή evening primrose oil) ή έλαιο νυχτολούλουδο προκύπτει από την έκθλιψη των σπόρων του φυτού Oenothera bieennis της οικογένειας Onagraceae με καταγωγή από την Ανατολική και Κεντρική Βόρεια Αμερική. Πρόκειται για ένα πολύτιμο έλαιο, πλούσιο σε πολυακόρεστα λιπαρά οξέα όπως λινολεϊκό οξύ (Ω6) και γ-λινολεϊκό (GLA), ελαϊκό οξύ (Ω3), σε φυτοστερόλες και βιταμίνη Ε, γεγονός που το καθιστά εξαιρετικά σημαντικό για τον ανθρώπινο οργανισμό.

Το Onagra Oil της Terpenic labs είναι ένα απόλυτα φυσικό και βιολογικό πόσιμο έλαιο με εξαιρετικά οφέλη για την υγεία, κατάλληλο για εσωτερική και εξωτερική χρήση. Διαθέτει σπουδαίες αντιφλεγμονώδεις και αντιοξειδωτικές ιδιότητες και έχει χρησιμοποιηθεί με επιτυχία για την αντιμετώπιση των συμπτωμάτων

  • της εμμηνόπαυσης (όπως να μειώσει την ένταση των εξάψεων)
  • εξαιρετικά αποτελεσματικό στη θεραπεία του προεμμηνορυσιακού συνδρόμου,
  • του πόνου στο στήθος κατά τη διάρκεια της περιόδου σας.
  • της ρευματοειδούς αρθρίτιδας (να μειώσει τον ΄πόνο στα οστά)
  • πολλών καρδιακών παθήσεων, να βελτιώσει την καρδιακή λειτουργία και να μειώσει την υψηλή αρτηριακή πίεση
αλλά και δερματολογικών διαταραχών,
  • όπως η ακμή,
  • το έκζεμα και
  • η ψωρίαση,
ενώ θεωρείται ότι συμβάλλει και

  •  στη βελτίωση της συγκέντρωσης και της μνήμης,
  • στη μείωση της αρτηριακής πίεσης,
  • στην μείωση των συμπτωμάτων της νευροπάθειας (ευαισθησία στο ζεστό και στο κρύο, μούδιασμα, μυρμήγκιασμα, αδυναμία)
  • αλλά και των εσωτερικών φλεγμονών.


Πιείτε το και χαρίστε στον οργανισμό σας δύναμη και υγεία.

Το έλαιο Onagra χρησιμοποιείται ευρέως και στην καλλυντική βιομηχανία, καθώς ο μοναδικός συνδυασμός των συστατικών που περιέχει, το καθιστούν ιδανικό για την καλή υγεία του δέρματος. Σύμφωνα με μελέτες, αναζωογονεί τα κύτταρα, βελτιώνει την ελαστικότητα του δέρματος και χαρίζει όμορφη, νεανική εμφάνιση. Όταν χρησιμοποιείται εξωτερικά, συμβάλλει στη σταδιακή μείωση των ρυτίδων και των λεπτών γραμμών, ενώ είναι πραγματικός θησαυρός για το ξηρό, τραχύ και ταλαιπωρημένο δέρμα, καθώς το ενυδατώνει σε βάθος, διατηρώντας το πραγματικά απαλό. Το έλαιο νυχτολούλουδο είναι επίσης εξαιρετικό στην καταπολέμηση των μαύρων κύκλων, καθώς η χρήση του φωτίζει την περιοχή των ματιών και μειώνει την κουρασμένη όψη.

Είναι ένα λάδι με μέτρια διείσδυση στο δέρμα, σκούρο κίτρινο χρώμα και γλυκιά οσμή που θυμίζει καρύδι. Ενδείκνυται ιδιαίτερα για ξηρά/πολύ ξηρά, ερεθισμένα και ώριμα δέρματα. Είναι πολύ ακριβό λάδι και είναι ευαίσθητο στην οξείδωση. Πρέπει να φυλάσσετε σε δροσερό μέρος και να προστατεύεται από το φως.

Δοσολογία - τρόπος χρήσης

Εξωτερική χρήση: Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε μόνο του το έλαιο νυχτολούλουδου στο πρόσωπο και το σώμα κάνοντας μασάζ.
Μπορείτε να το προσθέσετε σε αναλογία 5-15% σε ενυδατική κρέμα, ορό ή άλλο φυτικό λάδι.
Θυμηθείτε να κάνετε μασάζ με το evening primrose oil στα νύχια σας. Θα τα εμποδίσει να σπάνε εύκολα αλλά θα τα διατηρήσει γενικότερα πιο υγιή!

Εσωτερική χρήση: Πάρτε 500mg - 6000mg από το στόμα μία έως τρεις φορές την ημέρα (αναλόγως την πάθηση και με την επίβλεψη ειδικού). Αν δεν ειστε εξοικειωμένοι ξεκινήστε με 500mg δύο φορές την ημέρα.


Ιδιαίτερες προφυλάξεις

Το λάδι Νυχτολούλουδου θεωρείται γενικά ασφαλές για τους περισσότερους ανθρώπους να χρησιμοποιούν βραχυπρόθεσμα. Εάν παίρνετε αραιωτικά αίματος, το λάδι Νυχτολούλουδου μπορεί να αυξήσει την αιμορραγία. Το λάδι Νυχτολούλουδου μπορεί να μειώσει την αρτηριακή πίεση, επομένως μην το πάρετε εάν παίρνετε φάρμακα που μειώνουν την αρτηριακή πίεση ή αραιωτικά του αίματος.

Προσοχή! Οι πληροφορίες έχουν καθαρά ενημερωτικό χαρακτήρα. Δεν μπορούν να θεωρηθούν ιατρικές συμβουλές.


Ενδεικτική βιβλιογραφία

Γράψτε μια αξιολόγηση

Παρακαλώ συνδεθείτε ή δημιουργήστε λογαριασμό για να αξιολογήσετε

Τρόποι χρήσης των Βοτάνων

 

Αφέψημα

 

Τοποθετούμε σε ένα μπρίκι ή ένα μικρό κατσαρολάκι την απαιτούμενη ποσότητα νερού μαζί με το βότανο. Τα σιγοβράζουμε για 5 έως 15 λεπτά σύμφωνα με τις οδηγίες, μετρώντας από την στιγμή που το νερό έχει αρχίσει να βράζει. Συνήθως αφέψημα φτιάχνουμε όταν χρησιμοποιούμε τα σκληρά μέρη του βοτάνου, όπως ρίζες, φλοιό, βλαστούς, καρπούς και σκληρά φύλλα, γιατί αυτά χρειάζονται πιο έντονη επεξεργασία για να μας δώσουν τα πολύτιμα συστατικά τους. Όταν είναι έτοιμο, σουρώνουμε και πίνουμε. Αν η γεύση δεν είναι ευχάριστη προσθέτουμε μέλι ή μαύρη ζάχαρη. Για ένα φλυτζάνι ρίχνουμε 1-2 κουταλιές του γλυκού από το βότανο. Για φύλλα, 4-5 φυλλαράκια συνήθως είναι αρκετά.

 

Έγχυμα

 

Βάζουμε το βότανο σε ένα μπρίκι ή μια τσαγιέρα, που περιέχει νερό που μόλις έχει βράσει και το έχουμε βγάλει από τη φωτιά. Σκεπάζουμε πάντα, ώστε να μην εξατμίζονται οι πτητικές τους ουσίες, που είναι και οι χρησιμότερες. Το αφήνουμε σκεπασμένο από 5 έως 15 λεπτά σύμφωνα με τις οδηγίες. Όταν είναι έτοιμο, σουρώνουμε και πίνουμε. Οι δοσολογίες είναι οι ίδιες με του αφεψήματος. Έγχυμα φτιάχνουμε από τα άνθη, τα φύλλα και γενικά από τα πιο ευαίσθητα μέρη του βοτάνου που δεν είναι τόσο σκληρά. Προτιμούμε το έγχυμα από το αφέψημα, όταν το βότανο μας το επιτρέπει, προκειμένου να πάρουμε το δυνατόν περισσότερες από τις ευεργετικές του ιδιότητες.

 

Έγχυμα σε λάδι

 

Η έγχυση προκύπτει όταν τοποθετήσουμε φρέσκα βότανα μέσα σε δοχείο με λάδι (συνήθως παρθένο ελαιόλαδο) και  αν το αφήσουμε στον ήλιο για ορισμένες μέρες ανάλογα με το βότανο. Απελευθερώνονται έτσι οι δραστικές ουσίες του φυτού μέσα στο λάδι και διατηρούνται αναλλοίωτες για μεγάλο χρονικό διάστημα αν το φυλάξουμε σφραγισμένο σε σκοτεινό και ξηρό μέρος. Από τα πιο γνωστά εγχύματα σε λάδι είναι το βαλσαμόλαδο.

 

Βάμμα

 

Είναι έγχυση του βοτάνου στο καθαρό οινόπνευμα ή αλκοόλ για μερικές μέρες. Το οινόπνευμα βοηθάει στην ευκολότερη διάλυση και απορρόφηση των ενεργών συστατικών και ουσιών του βοτάνου. Για οικιακή χρήση είναι κατάλληλα τα αλκοολούχα ποτά (βότκα, τζιν, άσπρο ρούμι, τσίπουρο, ρακί) με 40-50 βαθμούς.Χρησιμοποιούμε καθαρό φυτικό αλκοόλ και σε γενική αναλογία 1:5 (ένα μέρος βοτάνου σε 5 μέρη αλκοόλ). Τοποθετούμε σε σκουρόχρωμο μπουκάλι το βότανο και το γεμίζουμε με αλκοόλ μέχρι να το σκεπάσει εντελώς. Το αφήνουμε σε σκιερό μέρος για τουλάχιστον 10 ημέρες και ανακατεύουμε αναποδογυρίζοντας το μπουκάλι κάθε 2-3 μέρες. Όταν είναι έτοιμο, σουρώνεται και φυλάσσεται σε σκουρόχρωμα μπουκάλια παραμένοντας αναλλοίωτο για τουλάχιστον 2χρόνια). Χρησιμοποιείται είτε εξωτερικά, είτε πίνετε 1 κουταλάκι του γλυκού διαλυμένο σε νερό ή χυμό μια-δυο φορές την ημέρα ανάλογα με τη θεραπεία.

 

Σιρόπι

 

Το σιρόπι παρασκευάζεται με την ανάμιξη εγχύματος ή αφεψήματος του βοτάνου με μέλι ή ακατέργαστη ζάχαρη σε γενική αναλογία 2:1. Αφού ζεστάνουμε το μίγμα το ανακατεύουμε ώστε να ομογενοποιηθεί και το τοποθετούμε σε σκούρα μπουκαλάκια. Πίνετε άφοβα 2-3 κουταλάκια του γλυκού την ημέρα όταν υποδεικνύεται από την θεραπεία. Διατηρείται σε δροσερό και σκιερό μέρος για 6 μήνες περίπου.

 

Κατάπλασμα

 

Το φρέσκο συνήθως βότανο ψιλοκόβεται και βράζεται για μερικά λεπτά σε νερό. Στη συνέχεια αφαιρούμε το νερό και το τοποθετούμε στην πάσχουσα περιοχή για 2-3 ώρες, συγκρατώντας το με αποστειρωμένη γάζα, επίδεσμο ή βαμβάκι.

 

Αλοιφή

 

Χρησιμοποιώντας έγχυμα βοτάνων ή το ελαιό του και  φυσικό κερί μέλισσας φτιάχνουμε αλοιφή.

 

 

 

  • Κωδικός Προϊόντος: FEL-0043
  • Διαθεσιμότητα: Διαθέσιμο
  • 16,80€

Εάν επιθυμείτε να παραγγείλετε μεγαλύτερες ποσότητες από τις προτεινόμενες, παρακαλούμε να επικοινωνήσετε μαζί μας

Ετικέτες: ακμη, εκζεμα, δερματικα, εξαψεις, περιοδος, εμμηνοροια, φλεγμονες, οσταπιεση, ρυτιδες, κυκλοι