ΠΡΟΪΟΝΤΑ
Καλάθι

ΒΙΟΛΟΓΙΚΗ ΣΠΙΡΟΥΛΙΝΑ ΣΕΡΡΩΝ & ΜΕΛΙΣΣΟΓΥΡΗ - 90 Δισκία - άριστο συμπλήρωμα διατροφής!

ΒΙΟΛΟΓΙΚΗ ΣΠΙΡΟΥΛΙΝΑ ΣΕΡΡΩΝ & ΜΕΛΙΣΣΟΓΥΡΗ - 90 Δισκία  - άριστο συμπλήρωμα διατροφής!
ΒΙΟΛΟΓΙΚΗ ΣΠΙΡΟΥΛΙΝΑ ΣΕΡΡΩΝ & ΜΕΛΙΣΣΟΓΥΡΗ - 90 Δισκία  - άριστο συμπλήρωμα διατροφής!
ΒΙΟΛΟΓΙΚΗ ΣΠΙΡΟΥΛΙΝΑ ΣΕΡΡΩΝ & ΜΕΛΙΣΣΟΓΥΡΗ - 90 Δισκία  - άριστο συμπλήρωμα διατροφής!
ΒΙΟΛΟΓΙΚΗ ΣΠΙΡΟΥΛΙΝΑ ΣΕΡΡΩΝ & ΜΕΛΙΣΣΟΓΥΡΗ - 90 Δισκία  - άριστο συμπλήρωμα διατροφής!
ΒΙΟΛΟΓΙΚΗ ΣΠΙΡΟΥΛΙΝΑ ΣΕΡΡΩΝ & ΜΕΛΙΣΣΟΓΥΡΗ - 90 Δισκία - άριστο συμπλήρωμα διατροφής!
11.90€
Χωρίς ΦΠΑ: 11.90€
  • Διαθεσιμότητα: Διαθέσιμο
  • Κωδικός προϊόντος: SPN-02

ΒΙΟΛΟΓΙΚΗ ΣΠΙΡΟΥΛΙΝΑ ΣΕΡΡΩΝ & ΜΕΛΙΣΣΟΓΥΡΗ - 90 Δισκία  - άριστο συμπλήρωμα διατροφής!

Φυσική πηγή τροφής με συστατικά για καλή Υγεία, Ενέργεια, Τόνωση και Αδυνάτισμα


Μελισσογύρη

Η μελισσογύρη είναι η τροφή που αποθέτει η μέλισσα στην κυψέλη την οποία συλλέγει στις περιπλανήσεις τις στα ανθισμένα λιβάδια και στους παρθένους δρυμούς της Ελληνικής υπαίθρου. Κάθε μέλισσα τροφοσυλλέκτης προσεγγίζει τα άνθη και τρυγεί την γύρη και το νέκταρ τα οποία περιβάλλει με ειδικό έκκριμα των σιελογόνων αδένων της μετατρέποντάς τα σε έναν ανθεκτικό βώλο. Τους βώλους αυτούς τους μεταφέρει με τα πίσω πόδια της στην κυψέλη και τους αποθέτει σε κενά κελιά στοιβάζοντάς τους αριστοτεχνικά με το κεφάλι της. Εκεί διατηρούνται ως διατροφικά αποθέματα για τις εργάτριες και τις προνύμφες (το ψωμί των μελισσών) για να τα μετατρέψουν με την σειρά τους στα βασικά τους προϊόντα έκκρισης: μέλι, βασιλικό πολτό και πρόπολη.

Η μελισσογύρη συνδυάζει τα διατροφικά συστατικά της γύρης και του νέκταρος με τα ένζυμα που εκκρίνει η μέλισσα για να τα ζυμώσουν και να τα αναβαθμίσουν οι ζύμες και τα ωφέλιμα βακτήρια (π.χ. λακτοβάκιλοι Bifidus) που συμβιούν στο περιβάλλον τους. Το τελικό αποτέλεσμα δεν είναι ποτέ το ίδιο λόγω των ποικίλων φυτών που επισκέπτονται σε κάθε έξοδό τους οι μέλισσες, καθώς επίσης της εποχής και των κλιματικών συνθηκών που επικρατούν. Σε γενικές γραμμές το περιεχόμενο της μελισσογύρης είναι κυρίως υδατάνθρακες (40-60%, κυρίως σάκχαρα φρουκτόζη, γλυκόζη), πρωτεΐνες (περί το 35%, εύρος 20-60%), λίγα λιπαρά (περί το 5% με εύρος 1-32%), υγρασία (4-10%), και λοιπά πολύ ενδιαφέροντα συστατικά (5-15%, βιταμίνες, ιχνοστοιχεία, φλαβονοειδή, καροτενοιειδή, γλουταεθειόνη, κουερσετίνη,  κτλ). Η μελισσογύρη συνεπώς πέρα από την διατροφική της αξία, έχει σύμφωνα με τους βοτανολόγους και πολλές πιθανές ωφέλειες για την υγεία και την ευζωία των ανθρώπων.

Αναφέρονται ωφέλειες στην επιστημονική βιβλιογραφία μετά από μελέτες σε πειραματόζωα, οι οποίες έχουν να κάνουν με την αντιοξειδωτική ικανότητα της μελισσογύρης, ικανότητα δηλαδή για δέσμευση των ελευθέρων ριζών που οξειδώνουν τα κυτταρικά συστατικά, με θετική επίδραση στην χρόνια φλεγμονή και άλλες εντοπισμένες αντιφλεγμονώδεις δράσεις. Αναφέρονται περαιτέρω, πιθανή θετική επίδραση στην ορθή διαχείριση της χοληστερόλης, στην ηπατική λειτουργία, αντιμικροβιακή δράση, επουλωτική δράση, βελτίωση της μεταβολικής δραστηριότητας (ιδίως σε σχέση με την απορρόφηση και αφομοίωση του σιδήρου και του ασβεστίου), θετική επίδραση στην μακροζωία και άλλα. Μελέτη σε μεσήλικες γυναίκες έδειξε επίσης ωφέλειες σε μεταεμηνοπαυσιακές διαταραχές όπως εξάψεις, ερυθήματα, μεταβολές διάθεσης, ενεργητικότητας, πόνους στις αρθρώσεις.


Σπιρουλίνα Και Υγεία
Μελέτες έχουν αποδείξει πλήθος ευεργετικών ιδιοτήτων της Σπιρουλίνας στην υγεία μας.

Ενδεικτικά αναφέρουμε:

  •  Παρέχει υψηλά επίπεδα ενέργειας και αντοχής.
  •  Ενισχύει το ανοσοποιητικό σύστημα.
  •  Βοηθάει στην απώλεια του περιττού βάρους ενισχύοντας τον μεταβολισμό, και συνεισφέρει στην αποτοξίνωση του οργανισμού
  •  Αυξάνει τις επιδόσεις σε εργασία και μελέτη.
  •  Βελτιώνει την  ποιότητα ζωής στα άτομα της τρίτης ηλικίας .
  •  Επιδρά θετικά στη φυσιολογία των αθλητών με αποτέλεσμα να είναι εξαιρετικά δημοφιλής στους αθλητικούς χώρους.
  •  Υποστηρίζει τον γυναικείο οργανισμό κατά την εμμηνόρροια, την εγκυμοσύνη, το θηλασμό αλλά και την εμμηνόπαυση.
  •  Προλαμβάνει ιώσεις και φλεγμονές και επιδρά θετικά στη νεφρική και εντερική λειτουργία.
  •  Τονώνει σε περιόδους πίεσης και άγχους.
  •  Βοηθάει στην διατήρηση της καλής κατάστασης επιδερμίδας και μαλλιών.
  •  Ενδυναμώνει τον οργανισμό σε περιόδους ανάρρωσης από ασθένεια ή χειρουργική επέμβαση.
  •  Καταπολεμά τον υποσιτισμό και την ασιτία.



Spirulina Nigrita

  •      Πρωτεΐνη έως και 70 % η οποία παρέχει όλα τα αμινοξέα καθώς και τα απαραίτητα (Ισολευκίνη, Λευκίνη, Λυσίνη, Μεθειονίνη, Φαινυλαλανίνη, Θρεονίνη, Τρυπτοφάνη, Βαλίνη) σε ικανή ποσότητα.
  •      Ευρύ φάσμα βιταμινών με κυριότερες την αντιοξειδωτική προβιταμίνη Α (β-καροτένιο), βιταμίνες Β1 (Θυαμίνη), Β2 (Ριβοφλαβίνη), Β3 (Νιασίνη), Β6, Β 12 (Κοβαλαμίνη), βιταμίνη Ε κ.α..
  •      Μέταλλα/Ιχνοστοιχεία: Ασβέστιο (Ca), Σίδηρο (Fe), Μαγγάνιο (Mn), Ψευδάργυρο (Zn), Μαγνήσιο (Mg), Χαλκό (Cu), Χρώμιο (Cr), Σελήνιο (Se).
  •      Λιπαρά: τα απαραίτητα πολυακόρεστα λιπαρά οξέα γ-λινολενικό οξύ (GLA), α-λινολεϊκό οξύ (ALA) και σουλφολιπίδια.
  •      Αντιοξειδωτικές ουσίες: φυκοκυανίνη, καροτενοειδή, ξανθοφύλλες κτλ.
  •      Θειούχους πολυσακχαρίτες



Ενδεικτική βιβλιογραφία

  1. Antiinflammatory and antihyperalgesic activity of C-phycocyanin
  2. C-phycocyanin confers protection against oxalate-mediated oxidative stress and mitochondrial dysfunctions in MDCK cells
  3. Role of Spirulina in the Control of Glycemia and Lipidemia in Type 2 Diabetes Mellitus
  4. The hypolipidaemic effects of Spirulina (Arthrospira platensis) supplementation in a Cretan population: a prospective study
  5. Antihyperlipemic and antihypertensive effects of Spirulina maxima in an open sample of mexican population: a preliminary report
  6. Chemoprevention of rat liver toxicity and carcinogenesis by Spirulina
  7. Enhancement of antitumor natural killer cell activation by orally administered Spirulina extract in mice
  8. The hypolipidaemic effects of Spirulina (Arthrospira platensis) supplementation in a Cretan population: a prospective study
  9. Complementary therapies in allergic rhinitis
  10. The effects of Spirulina on anemia and immune function in senior citizens
  11. Ergogenic and antioxidant effects of spirulina supplementation in humans
  12. Role of Spirulina in the Control of Glycemia and Lipidemia in Type 2 Diabetes Mellitus