KELP ΦΥΚΙΑ ΣΚΟΝΗ ΒΙΟ 100γρ.

New KELP ΦΥΚΙΑ ΣΚΟΝΗ ΒΙΟ 100γρ.

«Οι φωτογραφίες είναι για την παρουσίαση και ενδεχομένως να μην απεικονίζουν πάντα ακριβώς το προιόν που αποστέλλουμε.»

KELP ΦΥΚΙΑ ΣΚΟΝΗ ΒΙΟ 100γρ.

Τα Kelp είναι είδος φυκιών που αναπτύσσονται σε ρηχά, πλούσια σε θρεπτικά συστατικά αλμυρά νερά κοντά σε παράκτια μέτωπα σε όλο τον κόσμο. Τα φύκια θεωρούνται εξαιρετική πηγή μικροθρεπτικών συστατικών, αντιοξειδωτικών και φυτικών ινών, καλή πηγή βιταμινών και οριακή πηγή πρωτεϊνών. Δεδομένου ότι οι άνθρωποι δεν είναι σε θέση να χωνέψουν τους υδατάνθρακες των φυκιών, τα φύκια είναι ουσιαστικά χωρίς θερμίδες και πλούσια σε φυτικές ίνες!

Τα φύκια περιέχουν επίσης τις ακόλουθες βιταμίνες και μέταλλα:

 • Βιταμίνη Κ1: 55 τοις εκατό της Συνιστώμενης ημερήσιας πρόσληψης (ΣΗΠ)
 • Φυλλικό οξύ: 45 τοις εκατό της ΣΥΠ
 • Μαγνήσιο: 29 τοις εκατό της ΣΥΠ
 • Σίδηρο: 16 τοις εκατό της ΣΥΠ
 • Βιταμίνη Α: 13 τοις εκατό της ΣΥΠ
 • Παντοθενικό οξύ: 13% της ΣΥΠ
 • Ασβέστιο: 13 τοις εκατό της ΣΥΠ


Αυτές οι βιταμίνες και τα θρεπτικά συστατικά έχουν οφέλη για την υγεία. Για παράδειγμα, η βιταμίνη Κ και το ασβέστιο παίζουν βασικό ρόλο στην υγεία των οστών και το φυλλικό οξύ είναι απαραίτητο για την κυτταρική διαίρεση. Τα φύκια έχουν επίσης υψηλή περιεκτικότητα σε αντιοξειδωτικά, συμπεριλαμβανομένων των καροτενοειδών και των φλαβονοειδών, τα οποία βοηθούν στην καταπολέμηση των ελεύθερων ριζών που προκαλούν ασθένειες. Τα φύκια Κέλπ μπορούν επίσης να προάγουν την υγεία των νυχιών και των αιμοφόρων αγγείων, να βοηθήσει στην πέψη και να ανακουφίζει από την δυσκοιλιότητα. Μπορεί επίσης να μειώσει την τριχόπτωση και να βοηθήσει με τον διαβήτη και τη διαχείριση του βάρους. Το φύκι kelp έχει χρησιμοποιηθεί επίσης για να θεραπεύσει τα γαστρεντερικά έλκη.


Πλεονεκτήματα για την υγεία από τα φύκια Kelp

 • Μεγάλη πηγή ιωδίου
  τα φύκια περιέχουν εξαιρετικά υψηλό επίπεδο ιωδίου (έως και 2.984 μικρογραμμάρια σε ορισμένες ποικιλίες) και είναι ένας από τους καλύτερους τρόπους για να διατηρήσετε ένα υγιές επίπεδο ιωδίου. Μελέτες δείχνουν ότι τα φύκια σε σκόνη έχουν χρησιμοποιηθεί για τη θεραπεία του υποθυρεοειδισμού σε ασθενείς με σοβαρές κινητικές νοητικές αναπηρίες, οι οποίοι διατρέχουν πολύ υψηλό κίνδυνο ανεπάρκειας ιωδίου. Τα χαμηλά επίπεδα ιωδίου μπορεί να οδηγήσουν σε διαταραχή του μεταβολισμού, διόγκωση του θυρεοειδούς αδένα, και διάφορες επιπλοκές. Τα υγιή επίπεδα Ιωδίου μπορούν να συντελέσουν στην αύξηση των επιπέδων ενέργειας και να ενισχύσουν τη λειτουργία του εγκεφάλου
 • Σας βοηθά να χάσετε βάρος
  Τα φύκια δεν είναι μόνο μια πλούσια σε θρεπτικά συστατικά τροφή που είναι ευεργετική για κάθε δίαιτα, αλλά έχουν επίσης συγκεκριμένες ιδιότητες καταπολέμησης του λίπους. Μια πρωτεΐνη που βρίσκεται στις περισσότερες ποικιλίες, γνωστή ως φουκοξανθίνη, έχει αποδειχθεί ότι μειώνει σημαντικά τον λιπώδη ιστό - ένας από τους λόγους για τους οποίους συνιστάται ως υγιεινό συμπλήρωμα για την απώλεια βάρους.
 • Μπορεί να προλάβει ή να θεραπεύσει τον διαβήτη
  Όσοι κινδυνεύουν από διαβήτη ή έχουν διαβήτη μπορεί επίσης να βρουν τα φύκια μια ευπρόσδεκτη προσθήκη στο διαβητικό πρόγραμμα διατροφής τους. Μια κορεατική μελέτη που δημοσιεύθηκε στο Nutrition Research and Practice διαπίστωσε ότι η κατανάλωση φύλλων βελτίωσε σημαντικά τα επίπεδα σακχάρου στο αίμα, επηρέασε θετικά τον γλυκαιμικό έλεγχο και αύξησε τις δραστηριότητες αντιοξειδωτικών ενζύμων σε ασθενείς με διαβήτη τύπου ΙΙ.
 • Βοηθά σε ορισμένες διαταραχές που σχετίζονται με το αίμα
  Υπάρχει ένα θρεπτικό συστατικό δύναμης που βρίσκεται σε πολλές ποικιλίες φύκι που, μεταξύ άλλων, έχει δείξει αποτελεσματικότητα κατά των προβλημάτων που σχετίζονται με το αίμα. Ονομάζεται φουκοϊδάνη.
  Η φουκοϊδάνη έχει δείξει αποτελεσματικότητα στην πρόληψη των θρόμβων αίματος που μπορεί να οδηγήσουν σε επικίνδυνα προβλήματα υγείας, συμπεριλαμβανομένων του εγκεφαλικού επεισοδίου και της καρδιακής προσβολής. Η φουκοϊδάνη προστατεύει επίσης τα κύτταρα του σώματός σας από ισχαιμικές βλάβες, δηλαδή βλάβες που προκαλούνται από ακατάλληλα επίπεδα ροής του αίματος σε ορισμένα μέρη του σώματος.
 • Επιβραδύνει την ανάπτυξη πολλών τύπων καρκίνου
  Πολλαπλές θρεπτικές ουσίες στα φύκια λειτουργούν σε συνδυασμό για να σας προσφέρουν προστασία από τον καρκίνο. Η παρουσία της φουκοξανθίνης βρέθηκε να είναι αποτελεσματική κατά πολλών τύπων καρκίνου του προστάτη. Επιπλέον, η φουκοξανθίνη μπορεί να βοηθήσει στην άρση της αντίστασης στα φάρμακα σε καρκινοπαθείς που υποβάλλονται σε επικίνδυνες χημειοθεραπείες, μειώνοντας έτσι την ποσότητα των επιβλαβών φαρμάκων που εισάγονται στον οργανισμό κάποιου προκειμένου να αντιμετωπιστεί ο καρκίνος. 
  Όταν πρόκειται για θρεπτικά συστατικά που καταπολεμούν τον καρκίνο, η φουκοξιδάνη θεωρείται πλέον μία από τις πιο ισχυρές. Μελέτες σχετικά με τη φουκοϊδάνη έχουν διαπιστώσει ότι προκαλεί το θάνατο των καρκινικών κυττάρων (μια διαδικασία γνωστή ως "απόπτωση") στη λευχαιμία, τον καρκίνο του παχέος εντέρου, του μαστού και του πνεύμονα. Είναι ο συνδυασμός φουκοϊδάνης και φουκοξανθίνης που καθιστά αυτό το θαλάσσιο λαχανικό μια από τις πιο αποτελεσματικές τροφές που καταπολεμούν τον καρκίνο.
 • Φυσικό αντιφλεγμονώδες
  Ως γενική άμυνα κατά των περισσότερων ασθενειών, συνιστάται συχνά να ακολουθείτε μια διατροφή πλούσια σε αντιφλεγμονώδεις τροφές. Η φλεγμονή βρίσκεται στη ρίζα των περισσότερων ασθενειών και υποτίθεται ότι η χρόνια φλεγμονή μπορεί να προκαλείται από ένα υπερδραστήριο ανοσοποιητικό σύστημα, που πλημμυρίζει το σώμα με επικίνδυνες ορμόνες. Η φουκοϊδάνη, που βρίσκεται στα φύκια, έχει επίσης αποδειχθεί ότι λειτουργεί ως αντιφλεγμονώδες και ότι βελτιώνει τα επίπεδα χοληστερόλης στο αίμα.
 • Βοηθά στην πρόληψη της οστικής απώλειας 
  Κινδυνεύετε από οστεοπόρωση ή άλλες ασθένειες των οστών; Τα φύκια μπορούν να σας βοηθήσουν. Πρώτον, είναι μια πλούσια πηγή βιταμίνης Κ - λαμβάνετε σχεδόν το ένα τέταρτο της ημερήσιας συνιστώμενης πρόσληψης βιταμίνης Κ σε μία μόνο μερίδα. Ένα από τα πολλά οφέλη της βιταμίνης Κ είναι ο ρόλος της στη δημιουργία πυκνότερων οστών που δεν υποκύπτουν τόσο εύκολα στην αρθρίτιδα και την οστεοπόρωση. Αξίζει επίσης να σημειωθεί ότι αν έχετε λάβει αντιβιοτικά τον τελευταίο καιρό, ίσως χρειαστεί να αυξήσετε την πρόσληψη βιταμίνης Κ για να αποφύγετε την ανεπάρκεια βιταμίνης Κ. Ωστόσο, τα άτομα που λαμβάνουν φάρμακα για την αραίωση του αίματος οφείλουν να αποφεύγουν την επιπλέον πρόσληψη βιταμίνης Κ, καθώς μπορεί να επηρεάσει τον τρόπο δράσης των φαρμάκων.


Δοσολογία - τρόπος χρήσης

Αραιώστε 1-2 κουταλάκια του γλυκού σκόνη Kelp ημερησίως αραιωμένα σε χυμό ή smoothies, ή σύμφωνα με τις οδηγίες του ιατρού/θεραπευτή σας.


Ιδιαίτερες προφυλάξεις
Ενώ το ιώδιο έχει απίστευτα οφέλη για την υγεία, η υπερβολική κατανάλωσή του μπορεί να οδηγήσει σε προβλήματα όπως ο υπερθυρεοειδισμός και ορισμένοι καρκίνοι του θυρεοειδούς. Εάν κινδυνεύετε από αυτές τις καταστάσεις, θα πρέπει να μετριάσετε την πρόσληψη φύκια σε χαμηλά επίπεδα.
Όπως όλα τα προιόντα θαλάσσης, θα πρέπει να είναι απαλλαγμένο από βαρέα μέταλλα.
Η ασφάλεια από την χρήση του φυκιού Κελπ κατά την εγκυμοσύνη ή τον θηλασμό είναι άγνωστη.

Γράψτε μια αξιολόγηση

Παρακαλώ συνδεθείτε ή δημιουργήστε λογαριασμό για να αξιολογήσετε

Τρόποι χρήσης των Βοτάνων

 

Αφέψημα

 

Τοποθετούμε σε ένα μπρίκι ή ένα μικρό κατσαρολάκι την απαιτούμενη ποσότητα νερού μαζί με το βότανο. Τα σιγοβράζουμε για 5 έως 15 λεπτά σύμφωνα με τις οδηγίες, μετρώντας από την στιγμή που το νερό έχει αρχίσει να βράζει. Συνήθως αφέψημα φτιάχνουμε όταν χρησιμοποιούμε τα σκληρά μέρη του βοτάνου, όπως ρίζες, φλοιό, βλαστούς, καρπούς και σκληρά φύλλα, γιατί αυτά χρειάζονται πιο έντονη επεξεργασία για να μας δώσουν τα πολύτιμα συστατικά τους. Όταν είναι έτοιμο, σουρώνουμε και πίνουμε. Αν η γεύση δεν είναι ευχάριστη προσθέτουμε μέλι ή μαύρη ζάχαρη. Για ένα φλυτζάνι ρίχνουμε 1-2 κουταλιές του γλυκού από το βότανο. Για φύλλα, 4-5 φυλλαράκια συνήθως είναι αρκετά.

 

Έγχυμα

 

Βάζουμε το βότανο σε ένα μπρίκι ή μια τσαγιέρα, που περιέχει νερό που μόλις έχει βράσει και το έχουμε βγάλει από τη φωτιά. Σκεπάζουμε πάντα, ώστε να μην εξατμίζονται οι πτητικές τους ουσίες, που είναι και οι χρησιμότερες. Το αφήνουμε σκεπασμένο από 5 έως 15 λεπτά σύμφωνα με τις οδηγίες. Όταν είναι έτοιμο, σουρώνουμε και πίνουμε. Οι δοσολογίες είναι οι ίδιες με του αφεψήματος. Έγχυμα φτιάχνουμε από τα άνθη, τα φύλλα και γενικά από τα πιο ευαίσθητα μέρη του βοτάνου που δεν είναι τόσο σκληρά. Προτιμούμε το έγχυμα από το αφέψημα, όταν το βότανο μας το επιτρέπει, προκειμένου να πάρουμε το δυνατόν περισσότερες από τις ευεργετικές του ιδιότητες.

 

Έγχυμα σε λάδι

 

Η έγχυση προκύπτει όταν τοποθετήσουμε φρέσκα βότανα μέσα σε δοχείο με λάδι (συνήθως παρθένο ελαιόλαδο) και  αν το αφήσουμε στον ήλιο για ορισμένες μέρες ανάλογα με το βότανο. Απελευθερώνονται έτσι οι δραστικές ουσίες του φυτού μέσα στο λάδι και διατηρούνται αναλλοίωτες για μεγάλο χρονικό διάστημα αν το φυλάξουμε σφραγισμένο σε σκοτεινό και ξηρό μέρος. Από τα πιο γνωστά εγχύματα σε λάδι είναι το βαλσαμόλαδο.

 

Βάμμα

 

Είναι έγχυση του βοτάνου στο καθαρό οινόπνευμα ή αλκοόλ για μερικές μέρες. Το οινόπνευμα βοηθάει στην ευκολότερη διάλυση και απορρόφηση των ενεργών συστατικών και ουσιών του βοτάνου. Για οικιακή χρήση είναι κατάλληλα τα αλκοολούχα ποτά (βότκα, τζιν, άσπρο ρούμι, τσίπουρο, ρακί) με 40-50 βαθμούς.Χρησιμοποιούμε καθαρό φυτικό αλκοόλ και σε γενική αναλογία 1:5 (ένα μέρος βοτάνου σε 5 μέρη αλκοόλ). Τοποθετούμε σε σκουρόχρωμο μπουκάλι το βότανο και το γεμίζουμε με αλκοόλ μέχρι να το σκεπάσει εντελώς. Το αφήνουμε σε σκιερό μέρος για τουλάχιστον 10 ημέρες και ανακατεύουμε αναποδογυρίζοντας το μπουκάλι κάθε 2-3 μέρες. Όταν είναι έτοιμο, σουρώνεται και φυλάσσεται σε σκουρόχρωμα μπουκάλια παραμένοντας αναλλοίωτο για τουλάχιστον 2χρόνια). Χρησιμοποιείται είτε εξωτερικά, είτε πίνετε 1 κουταλάκι του γλυκού διαλυμένο σε νερό ή χυμό μια-δυο φορές την ημέρα ανάλογα με τη θεραπεία.

 

Σιρόπι

 

Το σιρόπι παρασκευάζεται με την ανάμιξη εγχύματος ή αφεψήματος του βοτάνου με μέλι ή ακατέργαστη ζάχαρη σε γενική αναλογία 2:1. Αφού ζεστάνουμε το μίγμα το ανακατεύουμε ώστε να ομογενοποιηθεί και το τοποθετούμε σε σκούρα μπουκαλάκια. Πίνετε άφοβα 2-3 κουταλάκια του γλυκού την ημέρα όταν υποδεικνύεται από την θεραπεία. Διατηρείται σε δροσερό και σκιερό μέρος για 6 μήνες περίπου.

 

Κατάπλασμα

 

Το φρέσκο συνήθως βότανο ψιλοκόβεται και βράζεται για μερικά λεπτά σε νερό. Στη συνέχεια αφαιρούμε το νερό και το τοποθετούμε στην πάσχουσα περιοχή για 2-3 ώρες, συγκρατώντας το με αποστειρωμένη γάζα, επίδεσμο ή βαμβάκι.

 

Αλοιφή

 

Χρησιμοποιώντας έγχυμα βοτάνων ή το ελαιό του και  φυσικό κερί μέλισσας φτιάχνουμε αλοιφή.

 

 

 

 • Κωδικός Προϊόντος: ΒΙΟ-577
 • Διαθεσιμότητα: Διαθέσιμο
 • 4,80€

Εάν επιθυμείτε να παραγγείλετε μεγαλύτερες ποσότητες από τις προτεινόμενες, παρακαλούμε να επικοινωνήσετε μαζί μας

Ετικέτες: κελπ, kelp, ιωδιο, ιωδινη, θυρεοειδης, μεταβολισμος