ΠΡΟΪΟΝΤΑ
Καλάθι

SCHISANDRA BERRIES - ΣΙΣΑΝΤΡΑ ΣΚΟΝΗ BIO 80γρ.

SCHISANDRA BERRIES - ΣΙΣΑΝΤΡΑ ΣΚΟΝΗ BIO 80γρ.
SCHISANDRA BERRIES - ΣΙΣΑΝΤΡΑ ΣΚΟΝΗ BIO 80γρ.
SCHISANDRA BERRIES - ΣΙΣΑΝΤΡΑ ΣΚΟΝΗ BIO 80γρ.
SCHISANDRA BERRIES - ΣΙΣΑΝΤΡΑ ΣΚΟΝΗ BIO 80γρ.
SCHISANDRA BERRIES - ΣΙΣΑΝΤΡΑ ΣΚΟΝΗ BIO 80γρ.
9.20€
Χωρίς ΦΠΑ: 9.20€
  • Διαθεσιμότητα: Διαθέσιμο
  • Κωδικός προϊόντος: ΒΙΟ-228

SCHISANDRA BERRIES (Schisandra chinensis)
βιολογικό προιόν

Οι γυναίκες της Κίνας παραδοσιακά χρησιμοποιούν αυτά τα μούρα στη διατροφή τους για να διατηρήσουν το νεανικό τους σφρίγος.Το φυτό ονομάζεται Schisandra chinensis που σημαίνει "φρούτο με πέντε γεύσεις" γιατί τα  μωβ-κόκκινα μούρα του περιγράφονται να έχουν ως πέντε γεύσεις: γλυκό, αλμυρό, πικρό, πικάντικο και ξινό! Οι σπόροι του μούρου Schisandra περιέχουν λιγνάνες. Αυτές είναι ουσίες που μπορεί να έχουν ευεργετικά αποτελέσματα στην υγεία.


Για χιλιάδες χρόνια τα μούρα αυτά έχουν θεωρηθεί

  • εξαιρετικά αντιγηραντικά
  • τονωτικά της αντοχής
  • ενισχυτικά της πνευματικής διαύγειας
  • έχει δείξει ευεργετική, θετική επίδραση στη νόσο του Alzheimer
  • ιδανικά για τη βελτίωση των αντανακλαστικών και της απόδοσης στην εργασία
  • έχουν προσαρμοστικές ιδιότητες δηαδή έχουν χρησιμοποιηθεί ευρέως για την καταπολέμηση του άγχους & της κόπωσης
    καθώς και να ενισχύσει την άμυνα του οργανισμού κατά των ασθενειών.
  • έχει αντικαταθλιπτικά αποτελέσματα
  • για την ενίσχυση της λίμπιντο
  • αλλά κυρίως για την προστατευτική επίδρασή τους στο συκώτι και τα νεφρά.
  • είναι αποτελεσματικό στην ανακούφιση ορισμένων συμπτωμάτων εμμηνόπαυσης όπως εξάψεις, εφίδρωση και αίσθημα παλμών της καρδιάς.
  • έχουν προσαρμοστικές ιδιότητες. Αυτό σημαίνει ότι είναι σε θέση να βοηθήσει το σώμα να αντισταθεί στις επιπτώσεις του άγχους και του άγχους, καθώς και να ενισχύσει την άμυνα του οργανισμού κατά των ασθενειών.


Είναι ιδιαιτέρα δημοφιλή στην Ασία και σύγχρονες εκτεταμένες μελέτες διεξάγονται για τη χρήση τους στην καταπολέμηση της ηπατίτιδας. Οι λιγνάνες που βρίσκονται σε αυτά τα μούρα, προστατεύουν το συκώτι, τονώνοντας τα κύτταρα που παράγουν πολλά χρήσιμα αντιοξειδωτικά. (Η υπολειτουργία του συκωτιού οδηγεί επίσης στον μειωμένο μεταβολισμό του λίπους και στην ελλιπή αποτοξίνωση, συνθήκες που δυσκολεύουν το αδυνάτισμα ή τη διατήρηση υγιούς βάρους)

Βοηθούν το σώμα να ανταποκριθεί σε στρεσογόνες καταστάσεις και λειτουργούν ως ήπιο ηρεμιστικό και αντικαταθλιπτικό, δρουν κατά ορισμένων ψυχικών ασθενειών, προστατεύουν από παθήσεις του κεντρικού νευρικού συστήματος, από καρδιαγγειακές παθήσεις, δρουν κατά της υπότασης, της γρίπης και κατά των παρενεργειών από το αλκοόλ.

Στην παραδοσιακή κινεζική ιατρική χρησιμοποιούνται για την αύξηση της αντοχής του οργανισμού απέναντι στις λοιμώξεις, την ενίσχυση της υγείας του δέρματος, στην καταπολέμηση της αϋπνίας ή του ανήσυχου ύπνου, για τον επίμονο βήχα κ.α.


Τρόπος χρήσης/Δοσολογία

η σκόνη διαλύεται σε νερό, χυμό, στο γιαούρτι σας.
Χρησιμοποιήστε τα μούρα Schisandra για τις προσαρμογόνες ιδιότητες τους σε δοσολογία 1,5 – 6 γρ. την ημέρα (μισό κουταλάκι του γλυκού έως 1 κουταλιά της σούπας).
Ιδανικά θα πρέπει να αφήσετε όλο το βράδυ τα μούρα να μουλιάσουν, το πρωί να τα στύψετε και να τα σιγοβράσετε σε νέο νερό για περίπου 20’ ώστε να εκχυλίσουν τα μοναδικά στοιχεία τους στο νερό και να έχετε ένα πολύ ωφέλιμο τσάι.

Εναλλακτικά τρίψτε τα μούρα σε ψιλοκομμένη σκόνη (φτιάξτε την ποσότητα μιας εβδομάδας) και προσθέστε την σε χυμούς φρούτων, σε smoothies ή στο πρωινό σας.


Ιδιαίτερες προφυλάξεις
Οι υπερβολικά υψηλές δόσεις μπορούν να οδηγήσουν σε συμπτώματα γαστρικής δυσφορίας, όπως καούρα. Για αυτόν τον λόγο, το Schisandra μπορεί να μην είναι κατάλληλο για άτομα με παθήσεις όπως έλκη, γαστροοισοφαγική παλινδρόμηση ή υπερχλωρυδρία (υψηλό οξύ στομάχου). Το Schisandra μπορεί επίσης να προκαλέσει μειωμένη όρεξη.
Το Schisandra μπορεί να μην είναι κατάλληλο για έγκυες ή θηλάζουσες γυναίκες. Συζητήστε τη χρήση του με το γιατρό σας πριν αρχίσετε να το παίρνετε.
Μπορεί επίσης να προκαλέσει αλλεργικές αντιδράσεις σε ορισμένα άτομα, όπως φαγούρα ή δερματικό εξάνθημα.


Ενδεικτική βιβλιογραφία




Χρησιμοποιούμε cookies για να προσφέρουμε μια ολοκληρωμένη εμπειρία πλοήγησης.