ΠΡΟΪΟΝΤΑ
Καλάθι

ΕΛΛΕΒΟΡΟΣ (ΣΚΑΡΦΗ) ρίζα

ΕΛΛΕΒΟΡΟΣ (ΣΚΑΡΦΗ) ρίζα
ΕΛΛΕΒΟΡΟΣ (ΣΚΑΡΦΗ) ρίζα
6.90€
Χωρίς ΦΠΑ: 6.90€
  • Διαθεσιμότητα: Μη διαθέσιμο
  • Κωδικός προϊόντος: ΒΜΧ-0084

Διαθέσιμες Επιλογές

Ελλέβορος (Helleborus niger), Christmas rose, black hellebore
Άλλες ονομασίες: Ρόδο των Χριστουγέννων, Σκάρφη, Σκάρφι, τρελλόχορτο

Βασικές Ιδιότητες:
αντιφλεγμονώδες*, αντιρευματικό*, αντιοξειδωτικό*, αντικαρκινικό*, ανοσοδιεγερτικό*, αντιμικροβιακό*, δηλητηριώδες, ναρκωτικό, καθαρτικό,

Χρήσεις: Οι ρίζες του ελλέβορου είναι δηλητηριώδεις με ιδιαίτερη χρήση στη φαρμακοβιομηχανία. Μέχρι το τέλος του 19ου αιώνα, από ελλέβορο παρασκευάζονταν φάρμακα για τη θεραπεία της μανίας, της μελαγχολίας, της υποχονδρίας, ακόμη και της επιληψίας· κι ότι επίσης τον χρησιμοποιούσαν ως εμμηναγωγό, ανθελμινθικό, κατά της υδρωπικίας και σε χρόνια δερματικά νοσήματα. Η χρήση του γινόταν με μορφή σκόνης ή βάμματος. Η ελλεβορίνη είναι καυστική με οξεία γεύση. Έχει ναρκωτικές ιδιότητες και παραλύει τόσο τους αισθητικούς όσο και τους κινητικούς νευρώνες. Προκαλεί συμπτώματα τύφου, παράλυση μυών, κατάρρευση και οιδήματα.
Η ελλεβορεϊνη έχει υπόγλυκη γεύση, είναι καθαρτικό και επιδρά στη καρδιά.

 

"Υπάρχουν πολλές μελέτες που υποστηρίζουν έντονα την άποψη ότι τα εκχυλίσματα των φυτών που ανήκουν σε αυτό το γένος έχουν ευεργετικές θεραπευτικές δράσεις. Είναι γνωστό ότι οι δραστικές του ιδιότητες μπορούν να το καταστήσουν  αποτελεσματική θεραπεία σε αντιφλεγμονώδεις και αντιρρευματικές συνθήκες, και έχουν αποδεδειγμένη αποτελεσματικότητα ως ανοσοδιεγέρτικοι, αντιοξειδωτικοί, αντιμικροβιακοί και αντικαρκινικοί παράγοντες. Περαιτέρω μεγάλες έρευνες χρειάζονται"*

* Natural compounds discovered in Helleborus sp. (Ranunculaceae) with important medical potential,

"Σε in vitro έλεγχο, εκχυλίσματα Ελλέβορου σε διαφορετικές κυτταρικές σειρές καρκίνου και λευχαιμίας και πρωτογενή κύτταρα ασθενών με ALL και AML παιδικής ηλικίας 'εδειξαν ισχυρή αναστολή του πολλαπλασιασμού που προκαλείται από ειδική επαγωγή της απόπτωσης, η οποία εκτελείται μέσω της μιτοχονδριακής οδού και της επεξεργασίας caspase-3 ... Η  in vitro αποτελεσματικότητα  του εκχυλίσματος Η. niger σε κύτταρα αιματολογικών κακοηθειών πρέπει να ενθαρρύνουν in vivo πειράματα."

Apoptosis-inducing activity of Helleborus niger in ALL and AML.


Πως χρησιμοποιείται:
Η χρήση του να γίνεται μόνο με την καθοδήγηση ειδικού.

Ιδιαίτερες προφυλάξεις:
Ο χυμός του φυτού προκαλεί στο δέρμα κοκκινίλες. Το βότανο προκαλεί τις ίδιες δηλητηριάσεις με την δακτυλίτιδα.
Σε επαφή με τα δόντια, τα μαυρίζει και ενδεχομένως να τα καταστρέψει.

 

Οι πληροφορίες που αναρτώνται στην ιστοσελίδα μας σχετικά με θέματα υγείας, έχουν καθαρά ενημερωτικό χαρακτήρα και δεν αποτελούν ιατρική συμβουλή. Για κάθε ιατρικό θέμα που αφορά την υγεία σας, ο μόνος αρμόδιος  για να σας συμβουλεύσει είναι ο προσωπικός σας ιατρός.

Ετικέτες: σκαρφι , καρκινος