ΠΡΟΪΟΝΤΑ
Καλάθι

Θεραπευτικές ιδιότητες αιθέριων ελαίων

Θεραπευτικές ιδιότητες αιθέριων ελαίωνΛεβάντα
ανακουφίζει από τον πόνο, αντικαταθλιπτικό, αντισηπτικό, αποσυμφορητικό των βλεννών, βοηθά την έμμηνο ρύση, κατασταλτικό, αποσμητικό, τονώνει την ανάπτυξη νέων υγιών δερματικών κυττάρων, μειώνει την αρτηριακή πίεση.


Χαμομήλι
ανακουφίζει από τον πόνο, ανακουφίζει από τα συμπτώματα της αλλεργίας, μειώνει τη φλεγμονή, αντισηπτικό, βοηθά την πέψη των τροφών, αυξάνει την παραγωγή ούρων, τονώνει τη λειτουργία του ήπατος, βοηθά την έμμηνο ρύση, μειώνει τη νευρικότητα.


Γεράνι
αντικαταθλιπτικό, αντισηπτικό, βοηθά να σταματήσει η αιμορραγία, προάγει τη θεραπεία των πληγών, αποσμητικό, αυξάνει την παραγωγή ούρων, τονώνει και δυναμώνει το σώμα.


Υλάνγκ - Υλάνγκ
αντικαταθλιπτικό, αντισηπτικό, μειώνει την αρτηριακή πίεση, μειώνει τη νευρικότητα.


Τριαντάφυλλο
αντικαταθλιπτικό, αντισηπτικό, ανακουφίζει από σπασμούς, βοηθά την έμμηνο ρύση, τονώνει το νευρικό σύστημα, τονώνει τη λειτουργία του ήπατος, καταπραΰνει τη νευρικότητα, τονώνει το σώμα, καλό για τη μήτρα.


Νερολί (άνθη νεραντζιάς)
αντικαταθλιπτικό, αντισηπτικό, ανακουφίζει από σπασμούς, προάγει τη θεραπεία των πληγών, καταπραΰνει τη νευρικότητα, τονώνει και δυναμώνει το σώμα.


Γιασεμί
ανακουφίζει από τον πόνο, αντικαταθλιπτικό, μειώνει την φλεγμονή,αντισηπτικό, μειώνει τους σπασμούς, καταπραΰνει τη νευρικότητα, καλό για τη μήτρα, τονώνει το νευρικό σύστημα.


Δενδρολίβανο
μειώνει τον πόνο, αντισηπτικό, μειώνει τους σπασμούς, σταματά την αιμορραγία, καταπραΰνει τη νευρικότητα, βοηθά την πέψη, προάγει την παραγωγή ούρων, βοηθά τη λειτουργία του ήπατος, αυξάνει την αρτηριακή πίεση, τονώνει και δυναμώνει το σώμα, αυξάνει τη θερμότητα στο δέρμα.


Μελισσόχορτο
αντικαταθλιπτικό, αντισηπτικό, καταστρέφει τα μικρόβια, καταπραΰνει τη νευρικότητα, μειώνει τον πυρετό, βοηθά τον ύπνο, μειώνει την αρτηριακή πίεση,  τονώνει τα νεύρα.


Θυμάρι
αντισηπτικό, μειώνει τους σπασμούς, καταστρέφει τα μικρόβια, καταπραΰνει τη νευρικότητα, βοηθά την πέψη, αυξάνει την αρτηριακή πίεση, τονώνει το πνεύμα, βοηθά την απόχρεμψη, βοηθά την έμμηνο ρύση.


Μέντα
μειώνει τον πόνο, αντισηπτικό, μειώνει τη συμφόρηση, βοηθά την πέψη, αποχρεμπτική, μειώνει τον πυρετό, τονώνει τα νεύρα.


Λιβάνι
μειώνει τις φλεγμονές, αντισηπτικό, σταματά την αιμορραγία, καταπραΰνει τη νευρικότητα, επουλώνει τις πληγές, βοηθά την πέψη, βοηθά την παραγωγή ούρων, βοηθά την απόχρεμψη, βοηθά τον ύπνο, βοηθά την έμμηνο ρύση.


Λεμόνι
αντιμικροβιακό, αντιρρευματικό, αντισηπτικό, βακτηριοκτόνο, καταπραϋντικό, τονωτικό, αιμοστατικό, εξαιρετικό σε διάλυμα για πλύση κοψιμάτων και πληγών, αποτοξινωτικό, τονωτικό κυκλοφοριακού συστήματος, για πόνους αρθρίτιδας, χρήσιμο στην φροντίδα λιπαρού δέρματος και δέρματος με ακμή, αφαιρεί πανάδες από το δέρμα, αναζωογονητικό, καθαρίζει το μυαλό.


Λεμονόχορτο
αναλγητικό, αντικαταθλιπτικό, αντιμικροβιακό, αντισηπτικό, βακτηριοκτόνο, εντομοκτόνο, τονωτικό, ισχυρό συσφικτικό δέρματος, φέρνει αισιοδοξία και ενέργεια, διαύγεια του νου.


Μύρρο
μειώνει τις φλεγμονές, αντισηπτικό, βοηθά στην πήξη του αίματος, καταπραΰνει τη νευρικότητα, επουλώνει τις πληγές, βοηθά την απόχρεμψη, καταστρέφει μύκητες, βοηθά τον ύπνο, τονώνει το στομάχι, βοηθά την έμμηνο ρύση.


Περγαμόντο
μειώνει τον πόνο, αντισηπτικό, αντικαταθλιπτικό, καταπραΰνει τη νευρικότητα, επουλώνει τις πληγές, αποσμητικό, βοηθά την πέψη, μειώνει τον πυρετό, τονώνει το στομάχι, τονώνει τα νεύρα.


Πορτοκάλι
αντικαταθλιπτικό, μειώνει τις φλεγμονές, αντισηπτικό, καταπραΰνει τη νευρικότητα, βοηθά την πέψη, βοηθά τον ύπνο, τονώνει το σώμα.


Τεϊόδεντρο
καταστρέφει τα μικρόβια, αντισηπτικό, σκοτώνει παθογόνους ιούς, καταστρέφει βακτήρια, επουλώνει πληγές, βοηθά την απόχρεμψη, καταστρέφει μύκητες, τονώνει το σώμα.


Σανταλόξυλο
αντικαταθλιπτικό, καταστρέφει τα μικρόβια, καταπραΰνει τη νευρικότητα, επουλώνει τις πληγές, βοηθά την απόχρεμψη, τονώνει το σώμα, μαλακτικό του δέρματος.


Ξύλο κέδρου
αντισηπτικό, ελέγχει την παραγωγή σμήγματος, βοηθά την παραγωγή ούρων, βοηθά την απόχρεμψη, εντομοκτόνο, καταπραΰνει τη νευρικότητα.


Ροδόξυλο
αντικαταθλιπτικό, αντισηπτικό, αφροδισιακό, βακτηριοκτόνο, καθαρίζει και τονώνει το νου, φτιάχνει νέα κύτταρα, εξισορροπεί το πνεύμα, χρήσιμο σε περιπτώσεις χρόνιας κόπωσης, τονωτικό ανοσοποιητικού συστήματος, δίνει αισιοδοξία, απομακρύνει την κούραση. 


Κυπαρίσσι
ανακουφίζει από τα συμπτώματα των ρευματισμών, αντισηπτικό, κατά της εφίδρωσης, αποσμητικό, διουρητικό, ηπατικό, τονωτικό, αγγειοσυσταλτικό.


Ευκάλυπτος
μειώνει τον πόνο, καταστρέφει βακτήρια, αντισηπτικό, βοηθά την απόχρεμψη, αποσμητικό, προάγει την παραγωγή ούρων, μειώνει την συμφόρηση της βλέννας, μειώνει τον πυρετό.


Πεύκο
αντιμικροβιακό, αντινευραλγικό, για ρευματικούς και μυϊκούς πόνους, αντισηπτικό, αντι-ιικό, βακτηριοκτόνο, εντομοκτόνο, αποχρεμπτικό, για βρογχικά, ιγμορίτιδα, τονωτικό νευρικού συστήματος, ανακούφιση της χρόνιας κόπωσης και νευρικής εξάντλησης.


Πατσουλί
αντικαταθλιπτικό, μειώνει την φλεγμονή, καταστρέφει μικρόβια, αντισηπτικό, τονώνει την ανάπτυξη νέων υγιών δερματικών κυττάρων, αποσμητικό, καταστρέφει μύκητες, καταπραΰνει τη νευρικότητα, εντομοκτόνο.


Βασιλικός
αναζωογονεί το μυαλό και αποκαθιστά την πνευματική εγρήγορση, οξύνει την αίσθηση της όσφρησης, ανακουφίζει  κουρασμένους ή πονεμένους μύες.  


Πιπέρι μαύρο
Είναι υποστηρικτικό του πεπτικού συστήματος και είναι χρήσιμο τοπικά για την ανακούφιση των μυών μετά την άσκηση. Το μαύρο πιπέρι μπορεί επίσης να χρησιμοποιηθεί για να ενισχύσει τη γεύση των τροφίμων.


Κάρδαμο
Το Κάρδαμο έχει ιστορικές χρήσεις που περιλαμβάνουν εσωτερική κατανάλωση για την προστασία του στομάχου και την εισπνοή για να τονωθεί το μυαλό. (δεν έχει επιβεβαιωθεί έως τώρα από σύγχρονες μελέτες). Το Κάρδαμο έχει επίσης χρησιμοποιηθεί παραδοσιακά για να ανακουφίσει την ψυχική κόπωση και την νευρική ένταση.


Κανέλλα
βοηθάει στην τόνωση του  ανοσοποιητικού συστήματος  και  στην διατήρηση ενός υγιούς τρόπου ζωής. Για δυσκοιλιότητα, εξάντληση, μετεωρισμό, ψείρες, χαμηλή αρτηριακή πίεση, ρευματισμούς, ψωρίαση, άγχος.


Γαρίφαλλο
για αρθρίτιδα, άσθμα, βρογχίτιδα, ρευματισμούς, διαστρέμματα,  πονόδοντο.


Φασκόμηλο
για την αμηνόρροια, άσθμα, βήχα, δυσμηνόρροια, εξάντληση, αέρια, για τους  πόνους της γέννας, πονόλαιμο, άγχος.


Βανίλια
για αρωματοποιία, ενισχύει το άρωμα της αρωματοθεραπείας και των φυσικών σκευασμάτων φροντίδας δέρματος και μαλλιών.


Δυόσμος

για άσθμα, εξάντληση, πυρετό, μετεωρισμό, κεφαλαλγία, ναυτία, ψώρα, ίλιγγο. 


Βιολέτα
για βρογχίτιδα, κεφαλαλγία, αϋπνία, ρευματισμούς, νωθρή κυκλοφορία, πονόλαιμο, άγχος.


Μάραθος
για μώλωπες, κυτταρίτιδα, μετεωρισμό, ούλα, δυσοσμία του στόματος,  ναυτία, παχυσαρκία, συσσώρευση τοξινών, κατακράτηση υγρών.


Μανταρίνι
για ακμή, θαμπό δέρμα, αϋπνία, λιπαρό δέρμα, ουλές, κηλίδες, άγχος, για τις ρυτίδες.


Καμφορά
μπορεί να χρησιμοποιηθεί στην θεραπεία της κατάθλιψης, για ακμή, φλεγμονές, αρθρίτιδα, μυαλγίες, διαστρέμματα, ρευματισμούς, βρογχίτιδα, βήχα, κρυολογήματα, πυρετό, γρίπη και μολυσματικές ασθένειες. Δεδομένου ότι το έλαιο της καμφοράς  μπορεί να είναι τοξικό, δεν πρέπει να χρησιμοποιείται σε μασάζ, αλλά θα μπορούσε να χρησιμοποιηθεί με εισπνοές για να διευκολύνει αναπνευστικά προβλήματα. Σε ορισμένες περιπτώσεις, μπορεί επίσης να χρησιμοποιηθεί σε κρύες κομπρέσες.


Σιτρονέλλα
Η πιο διαδεδομένη χρήση της σιτρονέλλας είναι ως εντομοαπωθητικό. Είναι επίσης χρήσιμο για να διώχνει τους ψύλλους από τις γάτες και τους σκύλους.  
Επιπλέον, η σιτρονέλλα βοηθά να καθαρίσει το μυαλό και έχει μια γενική τονωτική δράση στο σώμα. Είναι χρήσιμο στα κρυολογήματα, σε γρίπη και ήπιες λοιμώξεις και έχει επίσης ιδιότητες εξουδετέρωσης της κακοσμίας.


Ριγανέλαιο
φυσικό και πολύ ισχυρό αντιβιοτικό, για ιογενείς και μικροβιακές λοιμώξεις, για γαστρεντερικά προβλήματα όπως κολίτιδα και τυμπανισμό, για ψωρίαση μυκητίαση και δερματοπάθειες, έχει ισχυρή αντιοξειδωτική δράση.


Παλμαρόζα 
ηρεμεί το μυαλό, αλλά έχει μια τονωτική επίδραση, για την αντιμετώπιση σωματικής  και νευρικής εξάντλησης, για προβλήματα σχετίζονται με το άγχος και τη νευρικότητα. 
Είναι πιο χρήσιμο κατά τη διάρκεια της ανάρρωσης και δροσίζει το σώμα από τον πυρετό, βοηθάει το πεπτικό σύστημα, για εντερική λοίμωξη, ατονία πεπτικού και νευρική ανορεξία. Είναι αποτελεσματικό στην ανακούφιση από πόνο και δυσκαμψία των μυών.
Ενυδατώνει την επιδερμίδα, και διεγείρει  την αναγέννηση των κυττάρων. Ισορροπεί την παραγωγή σμήγματος, κρατώντας το δέρμα λείο και ελαστικό και είναι πολύτιμο για χρήση στην ακμή, δερματίτιδα, την πρόληψη ουλών, ανανεώνοντας και την αναγέννηση του δέρματος, καθώς και για την καταπολέμηση ήσσονος σημασίας λοιμώξεων του δέρματος, για ερεθισμένα και κουρασμένα πόδια και για το «πόδι του αθλητή».


Αγιόκλημα
για την θεραπεία αναπνευστικών παθήσεων , βοηθάει σ τον τοκετό,  διεγείρει  την ροής ενέργειας σε όλο το σώμα, πιστεύεται ότι έχει αντι-μικροβιακές ιδιότητες που βοηθούν στην εξάλειψη των λοιμώξεων από ιούς και μικρόβια.


Λουίζα
για αϋπνία, εντερικά προβλήματα, κατάθλιψη, στρες, ως χαλαρωτικό, αντισπασμωδικό και ηρεμιστικό.


Μαστίχα
για την αντιμετώπιση αναπνευστικών προβλημάτων, κρυολογήματα καιβρογχίτιδα, αποτελεσματικό σε δερματολογικά προβλήματα όπως η ακμή, θεωρείται πως δρα κατά της ευρυαγγείας και των κιρσών. Η αντιφλεγμονώδης δράση του οφείλεται στο ελεανολικό οξύ που περιέχει.
Το μαστιχέλαιο χρησιμοποιείται ευρέως στην καλλυντική βιομηχανία λόγω των ισχυρών αντιοξειδωτικών του ιδιοτήτων που εξουδετερώνουν τις ελεύθερες ρίζες. Καθαρίζει και λευκαίνει το δέρμα, βοηθώντας παράλληλα στη σύσφιξη των ιστών.