ΠΡΟΪΟΝΤΑ
Καλάθι

ΑΜΥΛΟ (ΑΛΕΥΡΙ) ΤΑΠΙΟΚΑΣ ΒΙΟ 350γρ

ΑΜΥΛΟ (ΑΛΕΥΡΙ) ΤΑΠΙΟΚΑΣ ΒΙΟ 350γρ
ΑΜΥΛΟ (ΑΛΕΥΡΙ) ΤΑΠΙΟΚΑΣ ΒΙΟ 350γρ
2.00€
Χωρίς ΦΠΑ: 2.00€
  • Διαθεσιμότητα: Διαθέσιμο
  • Κωδικός προϊόντος: ΒΙΟ-105

Αλεύρι Ταπιόκας
Προιόν βιολογικής γεωργίας από την Ταυλάνδη (ΒΙΟΥΓΕΙΑ).

H Tapioca προέρχεται από μια ρίζα της Λατινικής Αμερικής, την Γιούκα, ή Μανιόκ ή Κασσάβε και περιέχει πολλούς υδατάνθρακες που πέπτονται εύκολα και λίγη πρωτεΐνη. Είναι άγευστο, χωρίς γλουτένη και χρησιμοποιείται ως πηκτικό μέσο στα τρόφιμα.
Στην Αφρική, τρώνε λουκουμάδες από το αλεύρι της, και στην Κολομβία το τρώνε σε φέτες τηγανητές, όπως εμείς τις πατάτες και τα πατατάκια.
Στην Αγγλία είναι γνωστό πηκτικό και  τα παιδιά λατρεύουν το tapioca pudding, το οποίο οι μητέρες δίνουν στα μωρά τους. Μάλιστα, στον Β’ παγκόσμιο πόλεμο, γιαπωνέζοι επιβιώσανε χάρη στην ρίζα του Μανιόκ, απ’ όπου προέρχεται η ταπιόκα, αφού φυτρώνει εύκολα, θερίζεται κάθε 2 μήνες και ευδοκιμεί ακόμα και σε πολύ φτωχό έδαφος.

Οι τρόποι χρήσης ποικίλλουν, αλλά η πιο γνωστή είναι αυτή του «ρυζόγαλου».
Το αλεύρι από ταπιόκα χρησιμεύει στους μεγάλους σεφ για πηκτικό στις σούπες και σε μεγάλο αριθμό ροφημάτων.
Είτε πρόκειται είτε για υλικό στο φαγητό, είτε για επιδόρπιο στην δίαιτα σας, η Ταπιόκα είναι ένα από τα άγνωστα φυτά που πρέπει να βρουν την θέση τους στο τραπέζι μας γιατί είναι υγιεινό, εύπεπτο, και δεν περιέχει γλουτένη. Επίσης παρέχει σε μικρές δόσεις, Κάλιο, Μαγνήσιο, Βιταμίνη C.

Σήμερα, η ταπιόκα χρησιμοποιείται σαν αλεύρι για ψωμί στην Βραζιλία και Κολομβία,  σε λουκουμάδες, σάλτσες γαλέτες και ροφήματα.

(Πληροφορίες από fe-mail.gr)
Χρησιμοποιούμε cookies για να προσφέρουμε μια ολοκληρωμένη εμπειρία πλοήγησης.