ΠΡΟΪΟΝΤΑ
Καλάθι

ΣΤΕΒΙΑ 1:3 ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΚΡΥΣΤΑΛΛΙΚΗ - κατάλληλη για δίαιτα και για διαβητικούς

ΣΤΕΒΙΑ 1:3 ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΚΡΥΣΤΑΛΛΙΚΗ - κατάλληλη για δίαιτα και για διαβητικούς
ΣΤΕΒΙΑ 1:3 ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΚΡΥΣΤΑΛΛΙΚΗ - κατάλληλη για δίαιτα και για διαβητικούς
1.90€
Χωρίς ΦΠΑ: 1.90€
  • Διαθεσιμότητα: Διαθέσιμο
  • Κωδικός προϊόντος: ST-11

Διαθέσιμες Επιλογές

ΣΤΕΒΙΑ ΚΡΥΣΤΑΛΛΙΚΗ σκόνη 1:3 με το κιλό (αποτελείται από γλυκοζίτες στεβιόλης & ερυθριτόλη)
Φυσική γλυκαντική ουσία, υποκατάστατο της ζάχαρης, κατάλληλη για δίαιτα και για διαβητικούς!

Γλυκύτητα 1:3 (χρησιμοποιούμε το 1/3 από την ποσότητα ζάχαρης που θα βάζαμε).
Η στέβια καλλιεργείται στην Παραγουάη και το τελικό προιόν παρασκευάζεται στην Ελλάδα από την εταιρεία Pure.

Τι είναι
Το φυτό Στέβια (γνωστό και ως Ka'a He'e), ή «καλό δέντρο» είναι πολύφυλλο φυτό, το οποίο αναπτύσσεται στις δύσκολα προσβάσιμες περιοχές των βουνών της Παραγουάης και σε μερικά σημεία της Νοτίου Αμερικής.

Η ιστορία
Το φυτό το χρησιμοποιούσαν επί αιώνες οι ιθαγενείς της Παραγουάης και χρειάστηκε πολλά χρόνια, για να γίνει γνωστό στον υπόλοιπο κόσμο. Στην Ευρώπη οι ιδιότητες και χρήσεις αυτού του "μαγικού" φυτού είχαν γίνει γνωστές κατά τον 16ο αιώνα από τον Ισπανό Francisco Hernandez, όπου αναφέρει τη χρήση του ως γλυκαντικό και ως ιατρικό φάρμακο με θεραπευτικές ιδιότητες.

Το 1887 ο Sandiago Bertoni έκανε ξανά γνωστή τη στέβια στο δυτικό κόσμο, μαζί με τον Παραγουανό συνάδελφό του Rebaudi, γι' αυτό και η σημερινή διεθνή, επιστημονική βοτανική της ονομασία είναι Stevia rebaudiana Bertoni. Η λέξη στέβια για το γένος δόθηκε προς τιμήν του Παραγουανού καθηγητή Stevius.

Το 1931 στη Γαλλία χημικοί απομόνωσαν και τις δύο πιο σημαντικές γλυκαντικές ουσίες της στέβια, δηλαδή της Στεβιοσίδη και της Ρεμπαουντιοσίδη Α, που είναι υπεύθυνες για τη γλυκιά της γεύση.

Το 1970 στην Ιαπωνία, εγκρίθηκε η χρήση της στέβια ως τρόφιμο και ως υποκατάστατο της ζάχαρης, ενώ ταυτόχρονα απαγορεύτηκε η χρήση χημικών γλυκαντικών ουσιών!

Στις 11-11-2011 η Ευρωπαϊκή Ένωση δίνει την έγκριση της στέβια ως τρόφιμο και ποτό, με αποδεκτή ημερήσια πρόσληψη τα 4 mg ανά κιλό σωματικού βάρους και ανά ημέρα. Έτσι από τις 2-12-2011 με απόφαση της Ε.Ε γίνεται πλέον νόμιμη η χρήση στις ευρωπαϊκές χώρες.

Ποια τα οφέλη;
Θεωρείται από πολλούς ως το γλυκό της χιλιετίας, όχι τόσο για την γλυκαντική του αξία, όσο για τις μηδενικές του θερμιδικές ιδιότητες και τις ευεργετικές επιδράσεις στον ανθρώπινο οργανισμό.

Παρακάτω, απαριθμούνται μερικές από τις βασικές ιδιότητες της Στέβιας, οι οποίες την χαρακτηρίζουν ως ένα πραγματικά μοναδικό προϊόν.
 
Δεν περιέχει θερμίδες
Κατάλληλο για υπέρβαρους
Εξαιρετική γεύση στα ροφήματα
Ενδείκνυται για ψήσιμο σε υψηλή θερμοκρασία
Ιδανικό για γλυκίσματα
Δεν επιδρά στο επιπεδο σακχάρου στο αίμα
Κατάλληλο για διαβητικούς
Κατάλληλο για υπερτασικούς
Δεν εμπεριέχει τεχνητά συστατικά
Δεν είναι τοξική
Δε συμβάλλει στο σχηματισμό τερηδόνας και πλάκας στο στόμα
Παράγεται στην Ελλάδα