ΞΑΝΘΑΝΗ ΚΟΜΜΙ (Xanthan gum) σκόνη

New ΞΑΝΘΑΝΗ ΚΟΜΜΙ (Xanthan gum) σκόνη

«Οι φωτογραφίες είναι για την παρουσίαση και ενδεχομένως να μην απεικονίζουν πάντα ακριβώς το προιόν που αποστέλλουμε.»

ΞΑΝΘΑΝΗΣ ΚΟΜΜΙ (Xanthan gum) ξανθανικό κομμι

Τι είναι η Ξανθάνη Xanthan Gum;

Το κόμμι ξανθάνης είναι ένα δημοφιλές πρόσθετο τροφίμων που συνήθως χρησιμοποιείται ως πηκτικό ή σταθεροποιητικό.

Δημιουργείται όταν η ζάχαρη ζυμώνεται από ένα είδος βακτηρίου που ονομάζεται Xanthomonas campestris και με την προσθήκη αλκοόλης. Στη συνέχεια στεγνώνει και μετατρέπεται σε σκόνη. Όταν η σκόνη κόμμεος ξανθάνης προστίθεται σε ένα υγρό, διασπείρεται γρήγορα και δημιουργεί ένα παχύρρευστο και σταθερό διάλυμα. Αυτό το καθιστά εξαιρετικό πηκτικό, εναιωρητικό και σταθεροποιητικό παράγοντα για πολλά προϊόντα.
Ανακαλύφθηκε από επιστήμονες το 1963. Από τότε, έχει ερευνηθεί καλά και έχει προσδιοριστεί ασφαλές. Ως εκ τούτου, ο FDA το έχει εγκρίνει ως πρόσθετο τροφίμων και δεν έχει θέσει περιορισμούς στην ποσότητα του κόμμεος ξανθάνης που μπορεί να περιέχει ένα τρόφιμο.

Τρόφιμα, Μαγειρική Ζαχαροπλαστική

Το κόμμι ξανθάνης μπορεί να βελτιώσει την υφή, τη συνοχή, τη γεύση, τη διάρκεια ζωής και την εμφάνιση πολλών τροφίμων. Επίσης σταθεροποιεί τα τρόφιμα, βοηθώντας ορισμένα να αντέχουν σε διαφορετικές θερμοκρασίες και επίπεδα pH. Επιπλέον, εμποδίζει τον διαχωρισμό των τροφίμων και τους επιτρέπει να ρέουν ομαλά από τα δοχεία τους.
Χρησιμοποιείται συχνά στη μαγειρική χωρίς γλουτένη, καθώς μπορεί να προσφέρει την ελαστικότητα και το αφράτο που δίνει η γλουτένη στα παραδοσιακά αρτοσκευάσματα.

Μερικά από τα τρόφιμα που περιέχουν κόμμι ξανθάνης είναι: Ντρέσινγκ για σαλάτες, Προϊόντα αρτοποιίας, Χυμοί φρούτων, Σούπες, Παγωτά,  Σάλτσες, Σιρόπια, Προϊόντα χωρίς γλουτένη, Τροφές με χαμηλά λιπαρά

Προϊόντα Προσωπικής Φροντίδας

Το κόμμι ξανθάνης βρίσκεται επίσης σε πολλά προϊόντα προσωπικής περιποίησης και ομορφιάς. Επιτρέπει σε αυτά τα προϊόντα να είναι παχιά, αλλά να ρέουν εύκολα από τα δοχεία τους. Επιτρέπει επίσης την εναιώρηση στερεών σωματιδίων σε υγρά.
Τα παρακάτω είναι μερικά κοινά προϊόντα που περιέχουν κόμμι ξανθάνης: Οδοντόκρεμα, Κρέμες, Λοσιόν, Σαμπουάν

Τρόπος χρήσης / Δοσολογία
Το κόμμι ξανθάνης διαλύεται καλά σε κρύο και ζεστό νερό, στο γάλα, καθώς και σε διαλύματα αλατιού και ζάχαρης. Το διάλυμα ξανθάνης είναι ανθεκτικό σε ένζυμα, αλκοόλες, οξέα (εκτός υδροχλωρικού οξέος), αλκάλια και υψηλές και χαμηλές θερμοκρασίες (έως 120C, έως -18C), καλή αντοχή στην κατάψυξη και την υπερθέρμανση.

Χρήση: 1-4 γραμμάρια ανά λίτρο υγρού (μέγιστο 10 g / kg για ορισμένα τρόφιμα).

  • 0,05% -0,15% για ελαφριά πυκνότητα,
  • 0,25% -0,5% για σάλτσες,
  • περισσότερο από 0,8% συνθέτουν την υφή του σιροπιού.






Γράψτε μια αξιολόγηση

Παρακαλώ συνδεθείτε ή δημιουργήστε λογαριασμό για να αξιολογήσετε

Οδηγίες φύλαξης & χρήσης των μπαχαρικών σας

 

Συμβουλές αποθήκευσης των μπαχαρικών σας

 

Η φρεσκάδα των μπαχαρικών και των βοτάνων μπορεί να διατηρηθεί περισσότερο, εφόσον αποθηκεύονται σε αεροστεγή δοχεία.

 

Κρατήστε τα μακριά από θερμότητα, υγρασία και άμεσο ηλιακό φως. Τα στοιχεία αυτά επιταχύνουν την απώλεια της γεύσης  και του  αρώματος των μπαχαρικών και βοτάνων. Αποφύγετε την αποθήκευση πάνω από σώματα θέρμανσης, πλυντήριο πιάτων, νεροχύτη ή κοντά σε παράθυρο.

 

Τα μπαχαρικά δεν πρέπει να αποθηκεύονται στον καταψύκτη. Η κατάψυξη δεν παρατείνει τη διάρκεια ζωής των αποξηραμένων μπαχαρικών και βοτάνων που χρησιμοποιούνται τακτικά. Εάν είναι αποθηκευμένα στην κατάψυξη, και επανειλημμένα αφαιρούνται για χρήση,  η συμπύκνωση που θα προκληθεί μέσα στα δοχεία  θα επιταχύνει την απώλεια της γεύσης και του αρώματος.

 

Πάντα να κλείνετε καλά τα δοχεία μπαχαρικών μετά από κάθε χρήση.

 


Μέσος όρος διάρκεια ζωής των Μπαχαρικών – Αρωματικών φυτών:

 

Μπαχαρικά: Τριμμένα- 3 χρόνια   Ολόκληρα - 4 χρόνια

Αρωματικά φυτά: 1-3 έτη

Σπόροι: 4 έτη, εκτός από σπόρους παπαρούνας και σουσαμιού: 2 χρόνια

Εκχυλίσματα: 4 έτη, εκτός από το εκχύλισμα βανίλιας, το οποίο έχει απεριόριστη διάρκεια ζωής

Καρυκεύματα / μείγματα: 1-2 χρόνια


 

Πώς να προφυλάξετε και να ελέγξετε την  φρεσκάδα των μπαχαρικών

 

Τα ολόκληρα Μπαχαρικά και μυρωδικά  διατηρούν τη φρεσκάδα τους περισσότερο από εκείνα που είναι  τριμμένα.

 

Τα Μπαχαρικά-Αρωματικά φυτά δεν χαλάνε, αλλά χάνουν την δύναμή τους. Παλιά και ασθενή  καρυκεύματα δεν θα αποδώσουν τη γεύση που πρέπει.

 

Τα Μπαχαρικά και τα Αρωματικά φυτά θα διατηρηθούν φρέσκα  για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα, εάν είναι αποθηκευμένα σε αεροστεγή δοχεία.

 

Υπάρχουν τρεις μέθοδοι  που θα χρησιμοποιήσετε  κατά τον έλεγχο της φρεσκάδας - εμφάνισης, οσμής και γεύσης. Οπτικός έλεγχος- το ξεθώριασμα του χρώματος είναι ένας καλός δείκτης της απώλειας γεύσης. Δοκιμάστε και μυρίστε  τα μπαχαρικά σας- αν δεν έχετε την αίσθηση φρέσκιας μυρωδιάς ή γεύσης, θα πρέπει να αντικατασταθούν.

 

Μην ρίχνετε  τα μπαχαρικά και τα μυρωδικά σας κατευθείαν από το μπουκάλι πάνω από μια κατσαρόλα στον ατμό. Οι ατμοί  που εισάγονται στο μπουκάλι θα επιταχύνουν την απώλεια γεύσης και αρώματος. Ο ατμός  μπορεί επίσης να λασπώσει το περιεχόμενο.

 

Βεβαιωθείτε ότι το δοσομετρικό κουτάλι σας είναι εντελώς στεγνό όταν βυθίζεται στο δοχείο με το μπαχαρικό σας. Η υγρασία που εισάγεται στο δοχείο σας,  έχει επίσης ως αποτέλεσμα την απώλεια γεύσης και αλλοίωσης του περιεχομένου.

  • Κωδικός Προϊόντος: ΒΜΧ-0368
  • Διαθεσιμότητα: Διαθέσιμο
  • 1,00€

Εάν επιθυμείτε να παραγγείλετε μεγαλύτερες ποσότητες από τις προτεινόμενες, παρακαλούμε να επικοινωνήσετε μαζί μας

Ετικέτες: πηκτικο, σταθεροποιητης, ξανθανη, ξανθανικό κομμι