ΠΡΟΪΟΝΤΑ
Καλάθι

ΞΑΝΘΑΝΗ ΚΟΜΜΙ (Xanthan gum) σκόνη

ΞΑΝΘΑΝΗ ΚΟΜΜΙ (Xanthan gum) σκόνη
ΞΑΝΘΑΝΗ ΚΟΜΜΙ (Xanthan gum) σκόνη
1.95€
Χωρίς ΦΠΑ: 1.95€
  • Διαθεσιμότητα: Διαθέσιμο
  • Κωδικός προϊόντος: ΒΜΧ-0368

Διαθέσιμες Επιλογές

ΞΑΝΘΑΝΗΣ ΚΟΜΜΙ (Xanthan gum) ξανθανικό κομμι

Τι είναι η Ξανθάνη Xanthan Gum;

Το κόμμι ξανθάνης είναι ένα δημοφιλές πρόσθετο τροφίμων που συνήθως χρησιμοποιείται ως πηκτικό ή σταθεροποιητικό.

Δημιουργείται όταν η ζάχαρη ζυμώνεται από ένα είδος βακτηρίου που ονομάζεται Xanthomonas campestris και με την προσθήκη αλκοόλης. Στη συνέχεια στεγνώνει και μετατρέπεται σε σκόνη. Όταν η σκόνη κόμμεος ξανθάνης προστίθεται σε ένα υγρό, διασπείρεται γρήγορα και δημιουργεί ένα παχύρρευστο και σταθερό διάλυμα. Αυτό το καθιστά εξαιρετικό πηκτικό, εναιωρητικό και σταθεροποιητικό παράγοντα για πολλά προϊόντα.
Ανακαλύφθηκε από επιστήμονες το 1963. Από τότε, έχει ερευνηθεί καλά και έχει προσδιοριστεί ασφαλές. Ως εκ τούτου, ο FDA το έχει εγκρίνει ως πρόσθετο τροφίμων και δεν έχει θέσει περιορισμούς στην ποσότητα του κόμμεος ξανθάνης που μπορεί να περιέχει ένα τρόφιμο.

Τρόφιμα, Μαγειρική Ζαχαροπλαστική

Το κόμμι ξανθάνης μπορεί να βελτιώσει την υφή, τη συνοχή, τη γεύση, τη διάρκεια ζωής και την εμφάνιση πολλών τροφίμων. Επίσης σταθεροποιεί τα τρόφιμα, βοηθώντας ορισμένα να αντέχουν σε διαφορετικές θερμοκρασίες και επίπεδα pH. Επιπλέον, εμποδίζει τον διαχωρισμό των τροφίμων και τους επιτρέπει να ρέουν ομαλά από τα δοχεία τους.
Χρησιμοποιείται συχνά στη μαγειρική χωρίς γλουτένη, καθώς μπορεί να προσφέρει την ελαστικότητα και το αφράτο που δίνει η γλουτένη στα παραδοσιακά αρτοσκευάσματα.

Μερικά από τα τρόφιμα που περιέχουν κόμμι ξανθάνης είναι: Ντρέσινγκ για σαλάτες, Προϊόντα αρτοποιίας, Χυμοί φρούτων, Σούπες, Παγωτά,  Σάλτσες, Σιρόπια, Προϊόντα χωρίς γλουτένη, Τροφές με χαμηλά λιπαρά

Προϊόντα Προσωπικής Φροντίδας

Το κόμμι ξανθάνης βρίσκεται επίσης σε πολλά προϊόντα προσωπικής περιποίησης και ομορφιάς. Επιτρέπει σε αυτά τα προϊόντα να είναι παχιά, αλλά να ρέουν εύκολα από τα δοχεία τους. Επιτρέπει επίσης την εναιώρηση στερεών σωματιδίων σε υγρά.
Τα παρακάτω είναι μερικά κοινά προϊόντα που περιέχουν κόμμι ξανθάνης: Οδοντόκρεμα, Κρέμες, Λοσιόν, Σαμπουάν

Τρόπος χρήσης / Δοσολογία
Το κόμμι ξανθάνης διαλύεται καλά σε κρύο και ζεστό νερό, στο γάλα, καθώς και σε διαλύματα αλατιού και ζάχαρης. Το διάλυμα ξανθάνης είναι ανθεκτικό σε ένζυμα, αλκοόλες, οξέα (εκτός υδροχλωρικού οξέος), αλκάλια και υψηλές και χαμηλές θερμοκρασίες (έως 120C, έως -18C), καλή αντοχή στην κατάψυξη και την υπερθέρμανση.

Χρήση: 1-4 γραμμάρια ανά λίτρο υγρού (μέγιστο 10 g / kg για ορισμένα τρόφιμα).

  • 0,05% -0,15% για ελαφριά πυκνότητα,
  • 0,25% -0,5% για σάλτσες,
  • περισσότερο από 0,8% συνθέτουν την υφή του σιροπιού.