ΠΡΟΪΟΝΤΑ
Καλάθι

Οδηγός Αρωματικών Βοτάνων

Οδηγός Αρωματικών Βοτάνων
 
Άνηθος: Χρησιμοποιείται ευρέως. Συνδυάζεται καλά με λαχανικά ιδιαιτέρως με κολοκύθια, παντζάρια και καρότα. Επίσης με σούπες, κιμά, λευκά τυριά, αυγά  και μαρινάδες για ψάρι.
Βασιλικός: Αρωματικό βότανο, ελαφρώς πικάντικο, ταιριάζει με ότι συνοδεύεται με τη ντομάτα (ντομάτα με μοτσαρέλα, ντοματόσουπα, σάλτσα ντομάτας κλπ). Ο βασιλικός ξεδιπλώνει όλο του το άρωμα στο διάσημο πέστο αλά γενοβέζ. Δίνει επίσης μια φινετσάτη γεύση στους κιμάδες, στα ζυμαρικά, στο ρύζι και σε πίτες.
Δάφνη: Χρησιμοποιούμε ολόκληρα τα φύλλα για να αρωματίσουμε κρέας, ψάρι, σάλτσες, όσπρια και πιάτα με λαχανικά.
Δενδρολίβανο: Παραδοσιακά συνδυάζεται τέλεια με το ψητό αρνί. Δίνει άρωμα στα σαλιγκάρια, τις ψητές πατάτες, τις σαλάτες και τις σάλτσες. Αρωματίζει λάδια και ξύδια.
Δυόσμος: αρωματίζει σάλτσες, σαλάτες, κόκκινα κρέατα,  κεφτέδες, πίτες, ομελέτα, κρασιά, ξίδια.
Εστραγκόν: Καρύκευμα με πολλές χρήσεις. Συνδυάζεται καλά με τις σαλάτες, τις σούπες, τις σάλτσες, τα ψάρια και τα πουλερικά. Αρωματίζει κρασί, ξύδι, βούτυρο, μουστάρδα και τουρσί.
Θρούμπι: Η πικάντικη γεύση του είναι κάτι μεταξύ ρίγανης και θυμαριού. Συνδυάζεται καλά με τα όσπρια, τα λιπαρά κρέατα, τα λάχανα, τα ραγού και τα μανιτάρια. Προστίθεται στη σαλάτα και στα λαχανικά.
Θυμάρι: Με πικάντικο άρωμα χρησιμοποιείται στα λιπαρά πιάτα ως ορεκτικό και χωνευτικό. Συνδυάζεται καλά με όλα σχεδόν τα είδη κρέατος μαγειρεμένα ή ψητά, με το ψάρι, τις σάλτσες και τις μαρινάδες.
Λεβίστικο: Μεσογειακό αρωματικό, βασικό συστατικό της Ρωμαικής κουζίνας. Έχει  πιπεράτη γεύση που θυμίζει του σέλινου. Το  χρησιμοποιούμε  ψιλοκομμένο και δίνει ωραία γεύση σε σαλάτες, σούπες, κρεατικά, κιμά,  φαγητά κατσαρόλας, ψάρια, σάλτσες ντομάτας και σε αρωματισμό ξυδιού.
Ρίγανη: Η ρίγανη είναι από τα πιο δημοφιλή μυρωδικά της Μεσογειακής κουζίνας. Μας βοηθάει να χωνέψουμε τα λιπαρά πιάτα όπως αρνί, κατσίκι. Τελειοποιεί τα ψητά, τον κιμά, τα πουλερικά, τα λαχανικά, τις πατάτες και ταιριάζει σε σαλάτες και με την αγαπημένη μας φέτα. Η ρίγανη θέλει μέτρο για να μην αλλοιώνει τη γεύση του φαγητού.