ΠΡΟΪΟΝΤΑ
Καλάθι

Οδηγός μιγμάτων μπαχαρικών

Οδηγός μιγμάτων μπαχαρικών
 
Γκάραμ μασάλα: Προέρχεται από τη Βόρειο Ινδία και η λέξη μασάλα σημαίνει μίγμα μπαχαρικών.. Δεν είναι καυτερό αλλά πικάντικο. Ταιριάζει σε αρνί, κατσίκι, χοιρινό, κοτόπουλο και σε λαχανικά με μελιτζάνες ή πατάτες. Μπορεί να μας αρωματίσει θαυμάσια και ζεστά ροφήματα.
Ταντούρι μασάλα: Προέρχεται και αυτό από την Ινδία. θα δώσει ιδιαίτερο άρωμα στο  ρύζι , στο κοτόπουλο και στον κιμά.
Ρας ελ Χανούτ: Είναι και αυτό συνδυασμός καρυκευμάτων, αντιπροσωπευτικό της Μαροκινής κουζίνας. Μπορείτε να το συνδυάσετε με κουσκούς, λαχανικά και σε κρεατικά της κατσαρόλας.
Τα κύρια συστατικά του είναι μοσχοκάρυδο,κάρδαμο, γλυκάνισο, ginger, πιπεριές.
Κάρι σκόνη: Το μίγμα κάρι ήρθε στην Ευρώπη από την Ινδία. Στην πραγματικότητα κάρι είναι το όνομα τοπικού φαγητού κατσαρόλας στην Ινδία. Μπορεί να αποτελείται από δώδεκα μέχρι σαράντα διαφορετικά συστατικά, οπότε η σύνθεση του αποτελεί το μυστικό του μάγειρα. Η σκόνη κάρι αρωματίζει και δίνει γεύση σε πιάτα με ρύζι, κρεατικά, πουλερικά και διάφορες σούπες, σάλτσες και λαχανικά.
Μείγμα πέντε μπαχαρικών: Το μίγμα 5 μπαχαρικών είναι μια πικάντικη και ιδιαίτερα αρωματική κινέζικη σκόνη, που χρησιμοποιείται κυρίως για να αναδείξει το κρέας, τα πουλερικά και τα ψάρια αλλά συνδυάζεται καλά με σάλτσες , μαρινάδες, κομπόστες , τάρτες και φρούτα.
Το συγκεκριμένο μίγμα περιέχει πιπερόριζα, κανέλα, μάραθο, γαρύφαλλο και γλυκάνισο.
Βότανα Προβηγκίας (Herb de Provence):  Όπως δηλώνει το όνομα, πρόκειται για μίγμα βοτάνων πουμας έρχεται από τη με προέλευση από τη Γαλλία (το μίγμα). Ταιριάζουν καλά με τα ζυμαρικά, το ρύζι, τις σούπες και τις σαλάτες. Μαζί με ελαιόλαδο μπορούν να αρωματίσουν κρέατα και ψάρια.
Ζάαταρ: Μίγμα μπαχαρικών χαρακτηριστικό της Μ. Ανατολής. Για ψωμιά, Πίτες, Σαλάτες, στα Κεφτεδάκια, Κεμπάπ, στο Κοτόπουλο, στο Ψάρι, στις Πατάτες και στα Αυγά. Περιέχει θυμάρι, μαντζουράνα, σουσάμι, ενίοτε και σουμάκ.
Βεγκέτα:  Ιδανικό σε ζωμούς, σούπες,  σαλάτες,  ρύζι , λαδερά, όσπρια  κλπ. Η προέλευση του είναι από  τις Βαλκανικές χώρες. Τα συστατικά του είναι η κιτρινόριζα, μαύρο πιπέρι, καρότο, σέλινο, κρεμμύδι, μαιντανός.
Berbere (Αιθιοπίας): Aιθιοπικό καυτερό μείγμα από βότανα και καρυκεύματα. Ταιριάζει σε μπριζόλες, στα κεφτεδάκια, στο κοτόπουλο, στο αρνί, στα λαχανικά στις πατάτες, όσπρια, λαδερά και σούπες.  
Το μείγμα μπαχαρικών berbere συνήθως περιέχει καυτερές πιπεριές, πιπέρι, κύμινο,
γαρύφαλλο, πιπερόριζα, πιπέρι καγιέν.