ΕΙΔΙΚΟ ΜΕΙΓΜΑ ΑΔΥΝΑΤΙΣΜΑΤΟΣ - ΚΑΥΣΗΣ ΛΙΠΟΥΣ σκόνη υπερτροφών
«Οι φωτογραφίες είναι για την παρουσίαση και ενδεχομένως να μην απεικονίζουν πάντα ακριβώς το προιόν που αποστέλλουμε.»
ΝΕΟ ΜΕΙΓΜΑ ΑΔΥΝΑΤΙΣΜΑΤΟΣ - ΚΑΥΣΗΣ ΛΙΠΟΥΣ σε σκόνη
Το μείγμα που σχεδιάσαμε για την απώλεια βάρους περιλαμβάνει επιλεγμένα βότανα & υπερτροφές με πολύ συγκεκριμένες δράσεις που ο συνδυασμός τους θα βοηθήσει στο ευκολότερο αδυνάτισμα χωρίς όμως να ταλαιπωρεί ή να στρεσάρει το σώμα σας και ταυτόχρονα θα σας εμπλουτίζει με βιταμίνες, μέταλλα και πολύτιμα ιχνοστοιχεία.
Περιλαμβάνει προσαρμογόνα βότανα, βότανα με ιδιότητες κατά του άγχους και βότανα που υποστηρίζουν την αποτοξίνωση (πεπτικά, διουρητικά και καθαρτικό). Επίσης θέλαμε να διεγείρει τις γαστρικές εκκρίσεις και προάγει τη διάσπαση του λίπους και της χοληστερόληςαλλά να δρα και ως κατασταλτικό της όρεξης, ως διουρητικό, αντιοξειδωτικό και ενισχυτικό της μεταβολικής διεργασίας.
Συστατικά: Μάτσα bio, Μορίνγκα, Αλφάλφα, (Σισσάντρα bio),Γκουαρανά, Πιπερόριζα bio, Σπόροι Σταφυλιού
Τρόπος χρήσης: ανακατέψτε σε νερό, χυμό ή smoothie, 1 κουταλιά του γλυκού σκόνη. Πίνετε 2-3 φορές την ημέρα (ή σύμφωνα με τις συστάσεις του ιατρού / θεραπευτή σας).
- Μάτσα πράσινο τσάι σε σκόνη BIO (Matcha | Camellia Sinensis):
Αναμφίβολα το πράσινο τσάι είναι πάντα το καλύτερο τσάι βοτάνων για την απώλεια βάρους. Είναι πλούσιο σε αντιοξειδωτικά που ονομάζονται κατεχίνες. Μία από τις κατεχίνες γνωστή ως Epigallocatechin gallate είναι ένας ενισχυτής του μεταβολισμού. Επίσης, αν και το πράσινο τσάι περιέχει καφεΐνη σε μικρότερες ποσότητες σε σύγκριση με τον καφέ, η καφεΐνη βοηθά στην τόνωση της καύσης λίπους και στην καλύτερη απόδοση των μυών. Το πράσινο τσάι είναι επίσης ένα εξαιρετικό κατασταλτικό της όρεξης που θα περιορίσει την όρεξη και θα σας κάνει να τρώτε λιγότερο - Αλφάλφα (Medicago sativa):
Είναι πλούσιο σε βιταμίνες, μέταλλα και ορισμένες βιοδραστικές ενώσεις που προσφέρουν πολλά οφέλη. Η αλφάλφα διαθέτει αντιοξειδωτικές, διουρητικές και εγκεφαλοπροστατευτικές ιδιότητες. Μπορεί να βοηθήσει στη μείωση των επιπέδων χοληστερόλης, στη βελτίωση της μεταβολικής υγείας, στον έλεγχο των επιπέδων σακχάρου στο αίμα και συνολικά στην απώλεια ανεπιθύμητου βάρους. - Μορίνγκα (Moringa oleifera):
α φύλλα του φυτού είναι πλούσια σε πρωτεΐνες, βιταμίνη Α, βιταμίνη Β, βιταμίνη C, μέταλλα και αντιοξειδωτικά. Παρέχει στον οργανισμό όλα τα θρεπτικά συστατικά που χρειάζεται, ενώ ταυτόχρονα το βοηθάει να απαλλαγεί από τις περιττές τοξίνες. Έχει βρεθεί ότι εξισορροπεί τα επίπεδα της χοληστερόλης στον οργανισμό και τα επίπεδα του σακχάρου, τονώνει τον μυικό ιστό, δίνει ενέργεια, έχει αντι-στρεσογόνα δράση, τονώνει τον μεταβολισμό, υποστηρίζει την πέψη και βοηθά στην απώλεια βάρους.
Η Σισσάνδρα λόγω έλλειψης, έχει αντικατασταθεί προς το παρόν στο μείγμα από ένα άλλο εξαιρετικό φυτό το Γκουαρανά - Σισάντρα BIO (Schisandra berries):
Τα μούρα της Σισσάντρα ανήκουν στα προσαρμογόνα φυτά δηλαδή σε αυτά που ασκούν «ομαλοποιητική επίδραση» στο σώμα. Αυτά μετριάζουν την απόκριση στο στρες και έτσι υποστηρίζουν την ανοσολογική λειτουργία, ομαλοποιούν το μεταβολισμό της γλυκόζης, αυξάνουν την ενέργεια και βελτιώνουν την αντοχή. Οι λιγνάνες που βρίσκονται σε αυτά τα μούρα-υπερτροφές, προστατεύουν το συκώτι, τονώνοντας τα κύτταρα που παράγουν πολλά χρήσιμα αντιοξειδωτικά. (Η υπολειτουργία του συκωτιού οδηγεί στον μειωμένο μεταβολισμό του λίπους και στην ελλιπή αποτοξίνωση, συνθήκες που δυσκολεύουν το αδυνάτισμα ή τη διατήρηση υγιούς βάρους)
- Γκουαρανά (Paullinia cupana)
διεγερτικό ρόφημα αντί του καφέ, προσφέρει πνευματική διαύγεια, σωματική ευεξία, μειώνει την όρεξη και θεωρείται ότι ευνοεί τη μείωση του σωματικού βάρους και λίπους.To γκουαράνα επίσης μπορεί να σας προσφέρει εξαιρετική υποστήριξη τόσο για τις τονωτικές / ενεργοποιητικές όσο και για τις αντιοξειδωτικές του ιδιότητες. Η τακτική κατανάλωση, χωρίς υπέρβαση, αυτών των φυτών μπορούν να θεωρηθούν μια επιτυχημένη στρατηγική για την καλύτερη αντιμετώπιση προβλημάτων όπως η ψυχική κόπωση που προκαλείται από το άγχος. - Τζίντζερ ΒΙΟ:
Το τζίντζερ ενισχύει το μεταβολισμό κατά 20% κάτι που επιταχύνει τη διαδικασία καύσης θερμίδων. Συμπεριλάβετε μικρά κομμάτια αυτού του βοτάνου στο πιάτο σας και θα δείτε πώς καταπολεμά την παχυσαρκία. Μπορεί επίσης να χρησιμοποιηθεί για τη θεραπεία ενός πονόλαιμου και ορισμένων άλλων παθήσεων. Έχει αντιοξειδωτικές και αντιφλεγμονώδεις ιδιότητες που καταπραΰνουν τα έντερα. Το τζίντζερ αποδεικνύεται επίσης ότι έχει ενεργά κατασταλτικά χαρακτηριστικά της όρεξης, τα οποία διασφαλίζουν ότι δεν θα «τρελαίνεστε» για περισσότερο φαγητό. - Σπόροι Σταφυλιού:
Οι ερευνητές και η βιομηχανία τροφίμων έχουν ασχοληθεί με το αλεύρι από σπόρους σταφυλιού ως ένα προιόν με υψηλή περιεκτικότητα αντιοξειδωτικών και θρεπτικών ουσιών. Η υψηλή περιεκτικότητα σε ίνες μπορεί να βοηθήσει στη διατήρηση της κανονικής λειτουργίας του εντέρου. Μελετάται επίσης η βελτίωση του μικροβιώματος του εντέρου που οδηγεί σε αύξηση των μεταβολικών διαδικασιών. Όπως επίσης και η επίδραση του στην παχυσαρκία - δηλαδή τον τρόπο με τον οποίο το σώμα μας μεταβολίζει τα λίπη και τη χοληστερόλη.
Οι
πληροφορίες που αναρτώνται στην ιστοσελίδα μας σχετικά με θέματα υγείας,
έχουν καθαρά ενημερωτικό χαρακτήρα και δεν αποτελούν ιατρική συμβουλή.
Για κάθε ιατρικό θέμα που αφορά την υγεία σας, ο μόνος αρμόδιος για να
σας συμβουλεύσει είναι ο προσωπικός σας ιατρός.
Τρόποι χρήσης των Βοτάνων
Αφέψημα
Τοποθετούμε σε ένα μπρίκι ή ένα μικρό κατσαρολάκι την απαιτούμενη ποσότητα νερού μαζί με το βότανο. Τα σιγοβράζουμε για 5 έως 15 λεπτά σύμφωνα με τις οδηγίες, μετρώντας από την στιγμή που το νερό έχει αρχίσει να βράζει. Συνήθως αφέψημα φτιάχνουμε όταν χρησιμοποιούμε τα σκληρά μέρη του βοτάνου, όπως ρίζες, φλοιό, βλαστούς, καρπούς και σκληρά φύλλα, γιατί αυτά χρειάζονται πιο έντονη επεξεργασία για να μας δώσουν τα πολύτιμα συστατικά τους. Όταν είναι έτοιμο, σουρώνουμε και πίνουμε. Αν η γεύση δεν είναι ευχάριστη προσθέτουμε μέλι ή μαύρη ζάχαρη. Για ένα φλυτζάνι ρίχνουμε 1-2 κουταλιές του γλυκού από το βότανο. Για φύλλα, 4-5 φυλλαράκια συνήθως είναι αρκετά.
Έγχυμα
Βάζουμε το βότανο σε ένα μπρίκι ή μια τσαγιέρα, που περιέχει νερό που μόλις έχει βράσει και το έχουμε βγάλει από τη φωτιά. Σκεπάζουμε πάντα, ώστε να μην εξατμίζονται οι πτητικές τους ουσίες, που είναι και οι χρησιμότερες. Το αφήνουμε σκεπασμένο από 5 έως 15 λεπτά σύμφωνα με τις οδηγίες. Όταν είναι έτοιμο, σουρώνουμε και πίνουμε. Οι δοσολογίες είναι οι ίδιες με του αφεψήματος. Έγχυμα φτιάχνουμε από τα άνθη, τα φύλλα και γενικά από τα πιο ευαίσθητα μέρη του βοτάνου που δεν είναι τόσο σκληρά. Προτιμούμε το έγχυμα από το αφέψημα, όταν το βότανο μας το επιτρέπει, προκειμένου να πάρουμε το δυνατόν περισσότερες από τις ευεργετικές του ιδιότητες.
Έγχυμα σε λάδι
Η έγχυση προκύπτει όταν τοποθετήσουμε φρέσκα βότανα μέσα σε δοχείο με λάδι (συνήθως παρθένο ελαιόλαδο) και αν το αφήσουμε στον ήλιο για ορισμένες μέρες ανάλογα με το βότανο. Απελευθερώνονται έτσι οι δραστικές ουσίες του φυτού μέσα στο λάδι και διατηρούνται αναλλοίωτες για μεγάλο χρονικό διάστημα αν το φυλάξουμε σφραγισμένο σε σκοτεινό και ξηρό μέρος. Από τα πιο γνωστά εγχύματα σε λάδι είναι το βαλσαμόλαδο.
Βάμμα
Είναι έγχυση του βοτάνου στο καθαρό οινόπνευμα ή αλκοόλ για μερικές μέρες. Το οινόπνευμα βοηθάει στην ευκολότερη διάλυση και απορρόφηση των ενεργών συστατικών και ουσιών του βοτάνου. Για οικιακή χρήση είναι κατάλληλα τα αλκοολούχα ποτά (βότκα, τζιν, άσπρο ρούμι, τσίπουρο, ρακί) με 40-50 βαθμούς.Χρησιμοποιούμε καθαρό φυτικό αλκοόλ και σε γενική αναλογία 1:5 (ένα μέρος βοτάνου σε 5 μέρη αλκοόλ). Τοποθετούμε σε σκουρόχρωμο μπουκάλι το βότανο και το γεμίζουμε με αλκοόλ μέχρι να το σκεπάσει εντελώς. Το αφήνουμε σε σκιερό μέρος για τουλάχιστον 10 ημέρες και ανακατεύουμε αναποδογυρίζοντας το μπουκάλι κάθε 2-3 μέρες. Όταν είναι έτοιμο, σουρώνεται και φυλάσσεται σε σκουρόχρωμα μπουκάλια παραμένοντας αναλλοίωτο για τουλάχιστον 2χρόνια). Χρησιμοποιείται είτε εξωτερικά, είτε πίνετε 1 κουταλάκι του γλυκού διαλυμένο σε νερό ή χυμό μια-δυο φορές την ημέρα ανάλογα με τη θεραπεία.
Σιρόπι
Το σιρόπι παρασκευάζεται με την ανάμιξη εγχύματος ή αφεψήματος του βοτάνου με μέλι ή ακατέργαστη ζάχαρη σε γενική αναλογία 2:1. Αφού ζεστάνουμε το μίγμα το ανακατεύουμε ώστε να ομογενοποιηθεί και το τοποθετούμε σε σκούρα μπουκαλάκια. Πίνετε άφοβα 2-3 κουταλάκια του γλυκού την ημέρα όταν υποδεικνύεται από την θεραπεία. Διατηρείται σε δροσερό και σκιερό μέρος για 6 μήνες περίπου.
Κατάπλασμα
Το φρέσκο συνήθως βότανο ψιλοκόβεται και βράζεται για μερικά λεπτά σε νερό. Στη συνέχεια αφαιρούμε το νερό και το τοποθετούμε στην πάσχουσα περιοχή για 2-3 ώρες, συγκρατώντας το με αποστειρωμένη γάζα, επίδεσμο ή βαμβάκι.
Αλοιφή
Χρησιμοποιώντας έγχυμα βοτάνων ή το ελαιό του και φυσικό κερί μέλισσας φτιάχνουμε αλοιφή.